לכל חברי הפורום

tarash

New member
לכל חברי הפורום

מהוא הגזע האהוב עליכם ומה דעתכם על גזע ה-draw ?

tarash

New member
אני אוהב אותם יותר שרופים

אבל הגזע חצי אלף הוא מלך

אלדריון

New member
שני גזעים אהובים עלי במיוחד:

האלפים, והגמדים. יחי הקמפיין הפרו-אלפי!

tarash

New member
פרו אלפי...../images/Emo24.gif

אבל גמדים הם גזע נהדר הם די בסיסיים מה שעושה אותם ללוחמים נהדרים

אלדריון

New member
למה הכוונה ב"די בסיסיים" ?! ../images/Emo46.gif

טוב, אני מאמין שמתפקידו של הDM\GM\ST לפ התרבויות הדי בסיסיות שנתנות לו בספר השחקן- גם האלפים שם הם די בסיסיים, וכך גם הגמדים והזוטונים והננסים (שלא לדבר על בני אדם!). הספר נחוץ מבחינת שיטה, ואולי כמה רעיונות, אבל בכלליות, צריך לבנות עולם מערכה (או לקנות אחד)- ןבאחד שכזה אני מתאר לעצמי שיהיו ציווליזציות מפותחות ומפורטות יותר מהחומר הבסיסי בספר השחקן. כמובן שהגמדים יכולים להיות לוחמים טובים, אבל הם הרבה יותר מזה- הם תרבות עם מנטליות וערכים שונים לחלוטין ממה שאנו מכירים. בדר"כ הם גם החרשים הטובים ביותר בעולם (לעיתים האלפים משתווים, או עולים עליהם, אבל זה נדיר), תרבות עתיקה הנמצאת רובה מתחת לפני האדמה, רבים מפרטיה לא ראו אור יום, מעולם לא נשבה רוח על פניהם. אז נכון, יש להם גרזנים והם מניפים אותם לא רע בכלל- אבל הם הרבה יותר מזה. מגיע להם להיות הרבה יותר מזה- ולמי לא?

hsotrt

New member
אמממ...

בוא נסגור על זה שיש פחות מדי גזעים בDND וכל אחד מה הם הוא אחד ללא שום דבר שיאפיין אותו גגזע... אז הגמד הוא נמוך ורחב והאף הוא גבוה ורזה, פאן!! אבל זה לא מספיק...

יש דווקא כמה גזעים נחמדים

בספרים שהם לא ה-players handbook. חבל, חבל... כ"כ רציתי את הדמות החדשה שלי כאחד הגזעים הללו...

גזע בסיסי - כמו כולם במו"ד 3

המנטליות של גמדים היא שונה מזו של כל גזע אחר, אבל אם בני אדם יכולי להיות כ"כ מגוונים, אין שום סיבה שגמדים לא. מי אמר שכל הגמדים חייבים חלהיות שוכני מחילות וכורי זהב ויהלומים? אני דווקא מכיר גמדים ימאים שבטיים במיוחד, מגלי ארצות וחוקרים (שלא לדבר על מיסיונרים, אבל זה כבר סיפור אחר).

אלדריון

New member
ובכן...

אני מאמין שבמקום לשבור סטירואטיפים, עדיף להרחיב אותם. למה כונתי? ובכן, ניקח את הגמדים- הגמדים המוכרים חיים מתחת לאדמה. אפשר לשבור את הסטריאוטיפ וליצור הרבה גמדים שלא חיים מתחת לאדמה, וזה בסדר, אבל לדעתי זהנ גורם להם לאבד את הייחוד שלהם. אני מעדיף להרחיב את הסטריאוטיפ- הם חיים מתחת לאדמה? בסדר. עדיין יש להם אמנים, חקלאים, סוחרים, טבחים, פוליטקאים... הם עדיין תרבות מלאה. ישנו הבדל רציני מאוד בין ממלכה גמדית דתית אדוקה שמאמינה בחישול פלדה ויצירת חפצים כדרך להמשיך את מלאכתו הקדושה של "היוצר הגדול", לבין רפובליקה גמדית ליברלית, שמאמינה ביצירתיות, ובהדגשת הייחוד של הפרט (מה שמתבטא בחפצים אותם הם יוצרים) לבין עיר-מדינה גמדית, בה העושר הוא הערך השולט, וכולם רודפים אחרי הזהב (לא כדי ליצור ממנו חפצים כדי להמשיך את עבודת "היוצר הגדול" או כדי ליצור פסלי זהב מקוריים וייחודים, אלא בגלל היוקרה שהוא מעניק). כמובן אלא מאפיינים בסיסיים, וכל אחת מהתרבויות הלז תכיל מאפיינים של האחרות, במידה זו או אחרת. כך או כך, החיים מתחת לאדמה יכולים להיות מורכבים ומגוונים ממש כמו החיים מעל האדמה.

backdoorslam

New member
סטראוטיפים שולתים!!!

זה, לדעתי, מה שמיחד את D&D מאידך ואת world of darkness מאידך.

DDN

New member
פרו אלפי, פרו אלפי.

המפף. גרמף. זה לא מוצא חן בעיניי. אבל אני לא הולך להגיב על זה. אני מכיר מישהו טוב מכך לתפקיד.

אני לא מאמין למשמע אוזניי!

למראה עיניי! ירחם האל הגדול שבשמיים על כל חובבי האלפים בפורום, אם הייתי צריך לחזור אחרי תרדמת של יותר משנה! אנחנו קוראים מה שאתם כותבים, ואני מתאפק לא לצאת. מתאפק. אבל חובבי האלפים פה מתרבים. ופשוט לא מבינים. כולכם קורבנות. כולכם. אתם לא מבינים מה האלפים עושים לכם? מה זוללי העלים, התחמנים והמרושעים הללו עושים לכם? הם, בנוסף להפיכת השחקנים הטובים למאנצ'קינים, משמידים כל חלקה טובה בעולם. "אנחנו האלפים יותר טובים, יותר יפים, יותר מוצלחים. פוי עליכם בני האדם!" אלף טוב זה אלף מת. אבל. . .. . נוציא מתוך הכלל "אלפים" שאלפיותם מוטלת בספק (אהמ! סרניטי! אהמ!) אבל . . . . . תחשבו על האלפים של רומח הדרקון, של טולקין, ועל האלפים בכלל. רובם כביכול אותו הדבר - קונספירטורים מרושעים שבסופו של דבר, יוציאו את המשחק לגמרי מאיזון.

LOL

בחיים לא חשבתי על סרניטי כ"עושה מדיטציה" או מעפעף או מה שאלפים עושים... דווקא יכול להיות נורא נחמד לשחק אלף, אבל אלף כהווייתו, לא בשביל הבונוסים. זה בהחלט יכול להיות נחמד, לכל הפחות.

זה לא מצחיק, זה עצוב.

תרשי לי להיות רציני לרגע, ולנסות להסביר לך כמה זה עצוב, כשהאלפים המשוקצים משתלטים על תודעת השחקנים התמימים. כשסרניטי נח, אז השיקוץ הארור פיורין חי במקומו. זה לא נחמד. ואלפים לא נחמדים. לפחות הגמדים לא מסתירים את זה שהם שיכורים אלימים. האלפים מסתירים את התככים והמזימות מאחורי מעטה "תמימות", "נחמדות", ו"סנוביות".

מילא גזענות

אבל גזענות כנגד גזע שאפילו לא קיים זה פאתטי. ואם יורשה לי לציין, שכל בונה עולם יכול לקבוע מה שבראש שלו על האלפים ולא לקחת את הסטריאוטיפ הנ"ל (אלפים היפים צמחונים מתנשאים וכו')

למעלה