לכל חברי הפורום

shiraa

New member
לכל חברי הפורום

אני קוראת את מה שאתם כותבים. לא יכולה שלא להבין אתכם. אכן התוצאה בשטח עגומה. אבל אתם חייבים להבין שפקידי הביטוח הלאומי הם מיישמי החוק שאותו קובע המחוקק, כפי שמצטטת מנהלת הפורום. סעיפי החוק הם מילת המפתח. לעתים הם אינם צודקים, הם מעוותים ומכבידים על האזרח. אבל למה לבוא בטענות לפקידים הביטוח הלאומי כאשר בעת הכשרתם לפקידי גבייה או גמלאות הם מקבלים הוראות ישום כאלו? כל ישום אחר מבחינת המחוקק היא עבירה על החוק. גם מינהלת המוסד ידה קצרה מלהושיע משום שאת החוקים מחוקקים בכנסת וכידוע לכם בכנסת לא יושב אף לא פקיד אחד של הביטוח הלאומי שייצג את האזרח. את האזרח ואני ביניהם מייצגים חברי הכנסת, או לפחות אמורים ליצג אותם.

איילת1974

New member
הבעיה שלנו לא בפקידים

היא באלה שעומדים בראש המחלקות באלה שיש להם יד יותר מדיי קלה לעקל את חשבון הבנק שלך באותם רופאים שקובעים לך 0% נכות בוועדה ו-35% באופן פרטי. האם המחוקק קבע לא לתת בועידה נכות?

zoomarch1

New member
טעות 2

במיקרה שלי, פקידת גמלאות קיבלה הנחייה לדחות את כל תביעותיי. תבעתי צירוף נכויות, בדיקה מחדש ונכות סרטן ממאיר. כל התביעות נדחו. אפילו כאלה שמתוך מסמכי המוסד עצמו, מוכח קשר סיבתי למקצוע והמחלות הוכרו במוסד כמחלות מקצוע. הפקידה - והפקידה בלבד, לא הממונה עליה, החליטה על דעת עצמה, על פי הנחיית הממונה עליה (ואין לי כל בעייה לכתוב כאן את שמותיהן - כי הפרשה נמצאת בדיוני בית הדין לעבודה) החליטה לבטל את המלצת המומחה הרפואי ולקבוע לי דרגת נכות עבודה מסרטן ממאיר - אפס. פקיד הבטחת הכנסה באחד הסניפים הוא מושחת לדעתי. אותו הפקיד אישר גימלה לאחת (משכבתו, דתיים) וסירב לאחרת (חילונית) והחילונית, רק כשעוררה זעקות, התקבלה וקיבלה. פרשנות החוק, כדברייך, מצוייה בידי פקידי המוסד והם עושים בו כבשלהם. רק בית הדין לעבודה עוצר אותם. חברי כנסת לא מייצגים אותנו. נקודה. הם מייצגים את המיגזר שבחר בהם. כספי המוסד לביטוח לאומי זה ´מס הכנסה ב´, עליו לא ניתן לערער כחוק. זה הכסף שלנו. אנו, משלמי המיסוי שנים על שנים. ולסיום, בהדגש: זו אחריות הפקידים. לא המחוקקים. כי כשהבעייה מועלית בפני השופט - מתברר שהפקיד טעה והחוק אומר את דברו לטובת הנישום, הנכה והנזקק. בברכה משה

למעלה