לכל הצמחוניים בפורום

is this love

New member
לכל הצמחוניים בפורום

שלום לכולם, ראשית כל מצטער אל ההודעות הבוטות בשירשור הקודם ועכשיו לעניין: אני מבקש שיעלה לבמה צימחוני מסיבה אידיאולוגית שיפרט את טענותיו מדוע הוא לא משדרג להיות טיבעוני ובזאת נפתח דו-שיח מנומס. רק לשם ההבהרה אני לא מרגיש נעלה יותר בגלל שאני טיבעוני, לעומת זאת אני כן חושב שכל אחד שהוא צימחוני יכול בקלות להפוך לטיבעוני ולכל הטענות העומדות מאחוריו יש פתרון. kettercat אולי תיהיה ראשונה?

girlcott

New member
מסיבות פרקטיות............

אידיאולוגית אני לא חושבת שיש מישהו שהוא רק צמחוני אידיאולוגית. כאילו שרצח זה לא בסדר, אבל סבל זה כן בסדר? אני פשוט בוחרת לשים את הגבול שלי במקום מסויים. (ותוותרו על הטענה של להקביל את אכילת מוצרים מהחי לפגיעה ישירה במישהו. זה פשוט לא אותו הדבר...כי כדי להפסיק להכות מישהו אני לא צריכה לשנות דרך חיים שלמה, ואני לא צריכה להילחם בטחנות רוח מרושעות)

Neta558

New member
זה לא מדויק..

אכילת בשר ואכילת מוצרים אחרים מן החי היא אולי לא אותו הדבר, אבל בסופו של דבר, אין אפשרות לקיים את תעשיות החלב והביצים בלי לגרום סבל לחיות, כך שזה כן דורש שינוי כללי. לא במקרה הקשר בין התעשיות כל כך הדוק. הרי אי אפשר לשתות חלב אם העגל ינוק מאמו, איזה שינוי אחר את חשובת שניתן לעשות כאן?

is this love

New member
אידיאולוגיה מהי?

שלום לך girlcott, בואי נבדוק את הטענות לאט לאט את מסכימה איתי שהסיבה שאת לא אוכלת בעלי חיים נובעת מהאידיאולוגיה שלך שאומרת: אי פגיעה בבעלי חיים. יש פה משהו שסותר את ההיגיון את מתנגדת לפגיעה בבעלי חיים ומאד חרדה לסבלם של התרנגולות והפרות בתעשיית הביצים והחלב ועל זה אמר מישהו: "אתם מרחמים ואוכלים את מושא רחמנותכם" אז מדוע את צריכה לשים "גבול" לסבלם של בעלי החיים? ואם אני יחליט שאני טיבעוני אבל רק אוכל סטייק כי זה ה"גבול" שלי , הרי למה לי להילחם "בטחנות רוח מרושעות" כטענתך? זה נשמע נורא מצחיק נכון? טיבעוני שאוכל סטייק כי זה הגבול שלו בדיוק ככה אתם נראים הצימחוניים ממניעים אידיאולוגיים.

girlcott

New member
שוב...

אני אידיאולוגית טבעונית.. אין ספק פרקטית, אני לא מוכנה לעשות וויתור על חלב, ביצים, דבש, כי ככה. אין לזה הסבר רציונלי... אני פשוט שמה גבול ליישום של האידיאולוגיה שלי, כי ככה נוח לי. כי אני לא חושבת שאף בנאדם צריך לקחת על עצמו את כל עוולות החברה... למה אתה "is this love" לא חי במקום מבודד באמצע שומקום? למה אתה משתמש בחשמל, דלק? הרי זה מזהם! אתה יודע כמה אנשים מתים בשנה בגלל זיהום אוויר? המונים!!!!!!!!!!!! וקקאו אתה אוכל? וקפה? וטבק אי פעם עישנת? כל התעשיות האלו הן נצלניות ונוראיות לא פחות מתעשיות המנצלות בע"ח. והם גרמו למותם של המוני אנשים. אבל יש גבול לוויתורים שאדם יכול/ה לעשות. ולכן כל אדם צריכ/ה לוותר במידה שהוא יכול... את לא יכול לצפות מכל העולם להיות בסדר בכל צורה שהיא...זה לא אפשרי. במקום לשנוא צמחונים כי הגבול שלהם שונה משלך, תעריך אותם שהם כן מוותרים על הנאות במקום מסויים....יש כאלה שלא עושים אף וויתור.

is this love

New member
שוב לא שקט...

אני מבקש לא להסיט את הדיון לנושאים אחרים כמו זיהום הסביבה וניצול עובדים במדינות עולם 3 לא בזה עסקינן.וכן אני מודע לזה שאני לא יכול למנוע את כל הסבל בעולם. הדיון הוא אך ורק דן באידיאולוגיה של זכויות בעלי חיים אז כמו שאמרת "אני אידיאולוגית טבעונית" אך כשזה מגיע ליישום מישהו שם לך רגל, כנראה המצפון כמו שאמרת "ככה נוח לי" אז בואי תסבירי לי הבדל פשוט נניח ואני הייתי מצהיר שאני טיבעוני שאוכל שניצל כי "ככה נוח לי" הרי זה היה מצחיק ומבדר מאד את כל האנשים בפורום הזה אבל אחת שמאמינה באידיאולוגיה של אי פגיעה בבעלי חיים ואוכלת מוצרים המופקים מן החיי אשר הגיעו מתעשיות אשר רמת הסבל שנגרם לבעלי החיים בהם יותר חמור וגרוע מתעשיות הבשר והעוף הדבר נראה לאנשים נורמלי ולגיטימי, חברה אני אומר דבר פשוט ביותר: החלטתם על אידיאולוגיה מסוימת תעמדו מאחורי המילה שלכם! אני לא שונא צימחוניים אני רוצה לגרום להם לפתוח את העיניים

girlcott

New member
נו באמת!!!!!!!!

אתה בוחר לענות למה שאתה רוצה לענות אין לך למה או למי לפקוח עיניים....לפחות לא במקרה שלי... לא ניסיתי להסיט את הדיון לשומקום...ניסיתי להסביר לך למה לא ליישם אידיאולוגיה באופן מלא זה לגיטמי בעיניי... אתה הרי לא מיישם אותה באופן מלא בתחומים אחרים שלא קשורים לבעלי חיים..אז איך אתה יכול לבוא בטענות לצמחונים?!

is this love

New member
כן באמת!

מאיפה את יודעת שאני לא מיישם אידיאולוגיות שלי בתחומים אחרים? קפצת מהר מידי להסיק מסקנות girlcott, לידיעתך יש לי הרבה אידיאולוגיות אשר מיושמות בצורה מושלמת אבל זה לא קשור לעניין של הדיון אני קובע עובדות ע"פ דברים שאת כותבת, ואני עדיין ממתין לתשובה מה ההבדל ברכישת מוצרים המופקים מן החי כגון חלב לבין רכישת שניצל? ולמנהלת הפורום: באמת לא היה במקום לכתוב "המיקוד היא התחמקות מטופשת"

girlcott

New member
אני אשאל אותך שאלה פשוטה..

אתה חושב שזה בסדר לזהם את האויר?

girlcott

New member
כבר עניתי!!!

" מה ההבדל ברכישת מוצרים המופקים מן החי כגון חלב לבין רכישת שניצל?" אין הבדל.. עניתי לך שאני מסכימה איתך אידיאולוגית כשאמרתי שאני אידיאולוגית טבעונית...לא? אתה צודק! זה יהיה נכון שלא לאכול מוצרים מהחי , וזה רע ומרושע מצידי! אני מודה! עכשיו תענה לי...!!!!!!!!!!!

is this love

New member
יופי בואי נשנה את כל הדיון

אני חושב שזה לא בסדר לזהם את האויר מה תגידי לי עכשיו? למה אתה נוסע באוטו? כי זה הכרח מתוקף הנסיבות שאין פתרון אחר! זה לא כמו להחליף את החלב בחלב סויה או פשוט להמנע מאכילת ביצים אלה דברים שיש לך שליטה עליהם

girlcott

New member
מה אתה לא מבין?

אני מניחה שאתה מתנגד לזיהום הסביבה? אז למה אתה יושב כאן ושולח לי את ההודעה הזאת? היא הרי משתמשת בחשמל ומזהמת את הסביבה וגורמת למותם של אנשים בסופו של דבר... אתה יכול לבחור להפסיק להשתמש באינטרנט. ובחשמל. ולהפסיק לנסע במכוניות. אבל אתה שם את הגבול שלך איפהשהוא....אתה לא תעשה את כל אלו למרות שהם סותרם את האידיאולוגיה שלך...אלא תשתדל כמה שפחות לזהם.... זה בדיוק כמו צמחונות. כמו שלך להפסיק להשתמש בחשמל נראה מטורף...לי להיות טבעונית ניראה לא הגיוני מבחינה אישית... אכן, זה סותר את האידיאולוגיה שלי (בפעם המאה)...אבל כשאתה כותב את ההודעה הזאת, כשאתה מנהל חיים נורמליים בעולם מודרני אתה עושה בדיוק אותו הדבר...אתה סותר את האידיאולוגיה שלך...שהיא אולי אידיאולוגיה מושלמת...אך לא תמיד ניתן ליישם אותה...אז שמים גבול. אל תשלול את הגבול שלי ואני לא אשלול את שלך.

is this love

New member
השוואה לא טובה

בעניין איכות הסביבה אי אפשר שלא לעשות פעולות שפוגעות בסביבה ברמה גבוהה , הרי אין לך שליטה על כל הדברים. אבל כשזה מגיע לבחירת המזון שלך העניין הוא יותר אישי ויש לך שליטה על מה שנכנס לך לתוך הפה, ופה יש לך את היכולת לתמוך באידיאולוגיה שלך במלואה

יש הרבה אפשרויות

לדוגמא לנסוע ברכב ציבורי (אוטובוס או רכבת) במקום מכונית ללכת ברגל כשאפשר למחזר לא להשתמש בדאודורנט ספריי לא לעשן ועוד הרבה דוגמאות

is this love

New member
תגובה לתה צמחים

ההשוואה לא טובה מהסיבות הבאות: אין אלטרנטיבות לשימוש בחשמל לא מזהם או בכלי תחבורה לא מזהם (רכבת מזהמת מאד כי היא מונעת ע"י דיזל, ואטובוסים אין צורך להרחיב...) הטבעונות מציגה אלטרנטיבות הגיוניות ובריאות לעניין התזונה זה ההבדל!

Neta558

New member
רוני ../images/Emo113.gif

(ה
הוא ניסיון לקרר טיפה את הויכוח
) השאלה היא מה גורם לך לשים את הגבול בצמחונות? כלומר, את אומרת שמבחינתך טבעונות תהיה יותר מדי לא נוחה לחייך, השאלה המתבקשת היא למה? כלומר, מה את מוצאת ככל כך קשה\לא נוח\מעיק\מסובך\(אני מנסה למצוא מילה מתאימה, אשמח לעזרה...) בטבעונות? אני מבינה את ענין הגבולות ומסכימה איתך שכולנו שמים גבול ראלי מתחת לאוטופיה של האידיאולוגיה שלנו, השאלה היא מה ההסבר לכך. נטע

girlcott

New member
למה את אוכלת קקאו ושותה קפה?

מה שגורם לי לשים את הגבול בצמחונות שהיא פשוט נוחות. יש גבול לאיכות החיים שאני רוצה לוותר עליה...זה עניין רגשי גרידא... כל אחד מתחבר לדברים אחרת... כמו שאת מרגישה שלהפסיק להשתמש בחשמל זה וויתור גדול מידיי על איכות חיים אני מרגישה שטבעונות הוא ויתור גדול מידיי בשבילי.

is this love

New member
האח לנוחות של girlcott

הנוחות הזאת שלך מפילה לך את האידיאולוגיה אני לא מבין את זה! הרי איכפת לך מבעלי החיים אבל את פוגעת בהם! ובעלי חיים זה עניין יותר רגשי מאיכות הסביבה כי זה בעלי חיים! תתארי לך את עצמך מסתובבת במשק תעשייתי מלטפת בחום את העגלים אשר נועדו לשחיטה וכולך רחמים עליהם, אבל כשאת מגיעה לרפת של הפרות בחליבה את יורקת להם בפנים ואומרת להם: מצטערת זה לא משהו אישי זה הכל עניין של נוחות אתן יודעות....

Yael Floyd

New member
איש איש באמונתו יחיה? ../images/Emo11.gif

העולם של היום לא יהפוך לטבעוני בלילה, ואני בספק אם בכלל במאה הקרובה. אבל כל עוד יש צמחונים זה רק מפחית את ההרג והסבל של הבע"ח. אני לא חושבת שאפשר לבוא אליהם בטענות כי נורא קשה להיות צמחוני/טבעוני בעולם הזה עם כל האפשרויות המגרות. אבל, אידיאולוגיה זו אידיאולוגיה, וכל אדם מחליט עד איפה הוא מותח את הקו שלו. גם אני פעם הסתכלתי על טבעונות כדבר האחרון שאני אעשה והנה, עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי ובכלל. אבל לבוא בטענות למישהו שהוא לא טבעוני זה נראה לי מוגזם מדי.

למעלה