לכל הפלאשיונרים שלום!!!

Tami_its_me

New member
לכל הפלאשיונרים שלום!!!

כסטודנטית לאומנות אני מנסה ליצור אלבם תמונות באמצעות פלאש - אבל נסיוני דל. יצרתי משהו אבל הוא יצא גדול ממדים (כחצי מגה). אנא עזרו לי: א. יש איזושהי דרך לבדוק כמה מקום תופס כל מרכיב בסרטון (כדי שאדע איפה לקצץ). ב. יש לי תמונות גדולות שאני מנסה להקטין אבל לא שמרתי אותם בכונן. האם יש דרך למשוך אותם מתוך הספריה לצורך עידכון? ניסיתי ולא הצלחתי. ג. אני מחפשת דרך ליצור לחצנים של - תמונה קדימה - תמונה אחורה - לך לסוף/להתחלה. אני יודעת שאסתבך עם זה לכן - האם יש קובץ fla מוכן שרק צריך להכניס את התמונות? תודה לכל המסייעים.

אופיר @

New member
שלום תמי-התשובות בשבילך

כדי ליצור אלבום תמונות שיעלה מהר ונכון ,רצוי מאוד להשתמש ב loadmovie ואז כל תמונה או כל סט של תמונות יהיה בקובץ נפרד שייטען לפי בקשת המשתמש. - אכן יש דרך לבדוק כמה שוקל כל אובייקט בפלאש על ידי : publish flash Generate size report -לגבי לחצנים שיעבירו את התמונות קדימה ואחורה. הפשוט ביותר זה ליצור כפתור שעליו הפקודות Goto next frame Goto prev frame כאשר בכל פריים מופיעה תמונה אחרת. הפקודה לחזור להתחלה היא הפריים הראשון והפקודה להגיע לסוף היא הפריים האחרון. אם תיתקלי בבעיה כלשהי -אל תהססי לשאול, בשביל זה אנחנו פה. יום טוב אופיר

Tami_its_me

New member
תודה אופיר על התשובה המהירה

עכשיו הדברים נראים הרבה יותר פשוטים. אבל יש לי כמה שאלות הבהרה. לפעמים אני נכנסת לאתר שנטען הרבה זמן אבל אח"כ הכל עובד מהר. לעומת זאת יש אתרים שעולים מהר אבל עם כל לחיצת כפתור צריך לחכות. מה לדעתך עדיף? זה מתייחס להצעתך בקשר לקבצים הנפרדים. לגבי הלחצנים זה מה שרציתי לעשות - מובי קליפ עם תמונה בכל פריים. אבל אני ראיתי באתרים מסויימים שכל תמונה נכנסת בצורה מיוחדת ודועכת לאט. לכן שאלתי אם יש משהו משוכלל מוכן. אם מישהו מכיר דבר כזה אשמח לקבל. מה לגבי שאלתי בקשר לעריכת תמונה שהוכנסה ל library ? אז שוב תודה ושיהיה לך יום מתוק.

אופיר @

New member
תמי- המשך

לדעתי עדיף שהאתר הבסיסי יעלה מהר ועל כל בקשה של המשתמש ייטען משהו אחר ,מפני שלא כל משתמש לוחץ על אותם קישורים אז למה לו לחכות ,מעבר לזה לא לכולם יש סבלנות לחכות לאתר שהטעינה נראית כמו נצח. אין לי משהו מוכן של תמונה שנכנסת בfade in ויוצאת ב- fade out אבל כל דבר אפשר לעשות, זה כמובן דורש עבודה ואם זה מורכב אז זה גם דורש יידע ב-action script . לגבי התמונה שרצית לערוך-מצטער שכחתי לרשום לך את התשובה מקודם: תסמני עם העין את כל השכבות פרט לשכבה שבה נמצאת התמונה ואז תלחצי בתפריט file על export movie ותייצאי את התמונה כ-jpeg ואז תוכלי לערוך אותה בכל תוכנה גרפית. בהצלחה אופיר

Tami_its_me

New member
תודה, תודה - עזרת לי מאוד!

ובקשר לתמונות - אני בטוחה שיש אתרי הורדות שמספקים דברים מוכנים. אז אם יש דבר מוכן אשמח לשמוע על כך.

אופיר @

New member
תמונות

אם התכוונת לתמונות כשרשמת דברים מוכנים אז בהחלא יש ולא מעט. בעמוד הזה למעלה בצד ימין יש קישור שרשום עליו "לקישורי הפורום", שם תמצאי את מבוקשך. בהצלחה אופיר

Tami_its_me

New member
אופיר....

הכוונה לקובץ fla של ניהול תמונות. יש לי מספיק תמונות משלי. ביייייייייי....

אופיר @

New member
תמי

אני לא יודע אם יש קובץ של ניהול תמונות ,את פשוט צריכה להחליט קודם איך את רוצה לארגן את כל הנושא של התמונות, כמה תמונות, כמה קבצים,האם כל תמונה לקובץ,האם כל קובץ יכלול כמה תמונות וכ"ו וכ"ו. ופשוט להתחיל לעבוד-אין ברירה (במיוחד אם את רוצה להיכנס יותר לעומק הפלאש). אופיר

Tami_its_me

New member
אופיר...

תודה - התחלתי לעבוד על מובי קליפ שכל פריים בו הוא תמונה אחרת. מאחר שאתה כל-כך עוזר ארשה לעצמי לשאול עוד. ניסיתי ליצור כתובת ראשית של טקסט נכנס באנימציה (בא מהצד - עם צל וכו´), מעין באנר. הבעיה היא שהטיפול לגבי כל אות בנפרד די מסובך ויש לי בערך 10 אותיות אותם ניסיתי לשים במובי קליפ אחד. הבעיה היא שכל שינוי עושה לי בלגן שלם. רציתי לשאול אם קיימת אפשרות ליצור מובי קליפ נפרד לכל אות. ז"א בונים אחד ועושים לו duplicate. העניין הוא שהוא מקבל את התמונה (אובייקט) של המקורי. איך משנים אותו מבלי להיכנס לכל השכבות שלו? אני מקווה שהסברתי בסדר והבנת מה אני מתכוונת. ובקשר לכך שמעתי שיש תוכנת באנרים דומה לפלאש בשם Swish - האם כדאי להתעסק איתה (מתוך נסיון כל תוכנה דורשת הרבה זמן כדי להכיר אותה). ושוב תודה, תודה.... בייייייייייי.

Tami_its_me

New member
נפלה תרדמה עמוקה על הפורום????

אני מחכה כל היום לתשובה. מישהו כאן ער? אין קול ואין עונה! יש מלחמה 20 ק"מ מכאן ואתם ישנים?

אופיר @

New member
ובכן

לא ראיתי את ההודעה שלך . בכל מקרה אפשר לקחת כל אות ולהפוך אותה למוביקליפ אבל קחי בחשבון שאם יש לך הרבה כאלה אז המשקל של הקובץ יעלה וכדאי לשקול את זה. לדעתי במקרה שלך את יכולה לעבוד עם ה-swish ,תוכנה קלה ללימוד אבל רוב רובם של האפקטים שלה נחשבים מיושנים . בהצלחה אופיר

Tami_its_me

New member
תודה...

כבר חשבתי שיש הקצבה של תשובה אחת ליום. אגב, שמתי לב שאתה כמעט היחיד שעונה כאן. אז טוב שאתה כאן. שיהיה לך יום טוב וחיים נהדרים. ביייייייייייייי....

למעלה