לכל העבודות לבית .....

sharon010

New member
לכל העבודות לבית .....

רציתי לומר לך תודה רבה על העזרה והייעוץ המקצועי.הוכחת שיש דברים שהם מעבר לכסף. תודה רבה שרון

אוי תבורך....

יש לי בעל בבית שהוא על סף התמוטטות עצבים, אדריכלית שמה שחשוב לה איך הכל נראה מבחוץ ותקציב משוער שהתנפח בגלל שאנחנו קצת חלמנו....וזאת רק ההקדמה....חוץ מזה החיים יפים
.... ולשאלות הבוערות מאוד : 1. תכנון של 50 מ"ר פרגולה( לפי התכנון עמוד בצורת ריש שמחובר למבנה כהכנה) מקפיץ לנו את התקציב נורא.....מחפשים פתרון תחליפי או להשהות את ההשקעה לאחר השלד - האם ריאלי ? 2. בקומת הקרקע תוכנן הבית לגובה 2.92 ובקומה הראשונה ל2.80 - בעלי חושב שאם הבית היה נמוך יותר הוא גם היה זול יותר..... האם נכון באופן כללי? יש לי עוד אבל לא רוצה להעמיס
....מחכה לתשובה.....

אתם עדיין לפני הגשת תכניות ?

היכן אתם תבנו ? תשובה לסעיף 2 . מדוע 292 בקומת הקרקע ?, מה עושים ה 2 ס"מ הללו ? את יכולה בשקט להשאיר את הגובה הזה אם כי הייתי עושה בקומת הקרקע גובה של 280 , בקומה א ' אם אלו רק חדרי שינה , אז בהחלט אפשר להנמיך עד 260 -250 זה לא מנמיך את המחיר אבל מקטין את הנפח לקירור וחימום . קבלנים מסתכלים על דברים חריגים ועל מטר מרובע חריגים = קרניזים, פינות , קירות מעוגלים או קירות מבטון . פרגולות בטון נחשבות כמטר מרובע לבניה כלומר כ 1200 ש"ח למ"ר . פרגולת עץ לא מוזילה בהרבה את העלות כי צריך גם לה לבצע רצפת בטון או דק . סעיף 1 עמוד אחד מקפיץ לך את התקציב ? נשמע לי מוזר או שתעלי שרטוט או שתסבירי יותר .

הגשנו כבר התחילו לחפור השבוע....

ככה זה שחיים בלה-לה-לנד..... מה לעשות עכשיו צריך להיות פרקטיים : אנחנו מחפשים פתרון אחר לנושא 50 מ"ר פרגולה.... האופציה שקיימת כרגע זה העמוד ההקפי הזה שעושה הקבלן שלד ואז נצטרך לעשות פרגולה ( קורות עץ, בטון , ריצוף) מה שנראה לנו כרגע גדול עלינו בגלל החריגות בתקציב....השאלה אם לרדת מזה בכלל לעשות דק ולנסות למצוא פתרון אחר לשטח הגדול הזה......מצרפת.....

טוב הבנתי - זה לא עמוד אלא קורה

היות וזה מופיע בתכניות את חייבת לבצע את הפרגולה . לדעתי להשאיר את המצב על כנו ולא לשנות כלום . השלד הוא רק כשליש מהתקציב , תוכלי לחסוך בהמשך אם תוותרי על החלומות , בריצוף , באלומיניום ובכל סעיפי הגמר האחרים , שם מונח רוב התקציב . חלומות הם זוללי תקציב ידועים . אני רק מקווה שאני לא צריך להסביר לך איך להרגיע את בעלך

מה עדיף לרצף או לעשות דק ?

ואם להיות יותר ספציפיים ( ובהתאמה לחתימה שלך....) - מה העלויות של לעשות דק ומה הפתרונות שאתה ממליץ עליהם.... דאך אגב לגבי ההרגעה - אין מצב ....האיש בהיסטריה.....

כמו שאמרתי לשרון אתמול

מרפסת ביציאה מהסלון עדיף לרצף ואפילו באותו הריצוף של הסלון , דק יש לעשות בהמשך במקום דשא או דשא סינטטי . דק איפאה עולה 350 -400 ש"ח למ"ר , ריצוף יעלה לך פחות .

בינא

Member
דעה נוספת וקצת אחרת...

מותר לא לבצע את הפרגולה בכלל. היא איננה חובה לבצוע ובטוח שאי-ביצוע שלה לא ישפיע על האישורים לקבלת טופס 4. הסבר: בסיום הבניה והכנת כל האישורים לטופס 4, מגיע המפקח של הוועדה כדי לבדוק אם בוצעה העבודה לפי תוכניות ההגשה. הוא ישאל לגבי הפרגולה החסרה והתשובה שתספק אותו היא שהפרגולה תיבנה בעתיד. היות וכבר שילמתם את האגרה בשבילה, לא צריכה להיות לכם בעיה עם האישור לקבלת טופס 4. מותר גם לא לרצף בכלל ריצוף חיצוני של המשטחים כדי לקבל טופס 4. ככלל, רצוי לסיים את המבנה, כפי שהוגש בהגשה. לא מחייבים לבצע עבודות שאינן קשורות בהיתר הבניה כמו למשל - ארונות, כולל ארון מטבח עליון (ניתן לבצע בשלב זה רק תחתון וגם זה חלקית כי כיור חייב להיות), אין חובה להכניס מדיח או תנור או מיקרו או כל אביזר מטבח אחר פרט לכיור+ברז+סיפון המטבח, כאמור. לא חובה לבצע שבילים בחצר עם הרצוף, אך את החניה חובה לכסות במשתלבות אם ראיתם זאת בתוכנית. לא חובה לבצע קירות גבול מגרש כמחסום לטנקים. ניתן לבצע קורה של 20/40 בהיקף המגרש כהכנה לגדר העתידית...ועוד. בתוך הבית ניתן ומומלץ לבצע את מה שלא יוחלף כמו רצוף, ברמה אותה אתם רוצים (כמובן לחפש מבצעים) אבל אביזרי חשמל ואינסטלציה חיצוניים, ניתן להתפשר ולבצע רק מה שתקני ובעתיד להחליף לאט לאט, כאשר התקציב יאפשר זאת. בכל מקרה - בידוד טוב לגג מומלץ לעשות ולא להתפשר עליו. גם אלומיניום ניתן להחלפה עתידי ובהעדר תקציב, עדיף להשתמש בפרופילים שעלותם נמוכה יותר (לא לוותר על זכוכית בידודית). את דלת הכניסה ניתן להוזיל ע"י החלטה לבצוע של כנף אחת בלבד עם אופציה להחלפה עתידית ולסגור חלקית את הפתח עם אפשרות לפירוק בעתיד...(לא מאמין שתעשו זאת, אבל מי יודע...?) נראה בתוכנית שתוכנן לכם המון שטח של זכוכית בקומת הקרקע... באלומיניום יש לכם אפשרות לבצע את הרוב כקבוע ורק חלק כהזזה, מה שיוזיל את ההצעות...

אני בטוחה שבעלי יחבב אותך מאוד ../images/Emo13.gif

הלוואי שהבעיה היתה עם המוצרי חשמל.....כרגע אנחנו מחפשים איפה עוד ניתן לחסוך.....מה שמדהים אותי בכל הסיפור זה שאנחנו לא ממש מצליחים להבין את גודלו הסופי של הבית...יש גודל אדריכלי וגודל קבלני....גודל כללי לפי ריצוף וגודל לטיח.....אפשר פשוט ללכת לאיבוד בים המספרים

אני לא מבין , כיצד ניגשתם לפרוייקט הזה ?

בלי תכנון תקציבי בלי מפקח בניה הרי סגרתם כבר מחיר על השלד והמחיר ידוע אז מה נזכרתם פתאום ? לא להתיאש המספרים לא צריכים לבלבל אתכם, אתם צריכים רק לקבל הצעות מחיר מטייחים שונים וגם הם לא מחשבים מטרים רבועים אלא יודעים להעריך את העבודה לפי מראה עיניים . כמו שנאמר מקודם , לחסוך אפשר בעיקר בשלבי הגמר ולא בשלב השלד והטיח .

אבל למה אתה כועס ../images/Emo13.gif ?

יש לנו מפקח בניה ויש לנו תקציב אבל הסתבר שהוא גדול עלינו קצת.... חיפשנו קצת אופטימיות פה ואפילו הצלחנו קצת לקבל....בשביל זה יש חברים לא ?

פיטנגו4

New member
לפי מה שיש בתוך הבית

אם בבית יש פרקט כהה, ומשטח הישיבה בחוץ הוא ברצף, אז עדיף דק אם בבית יש ריצוף בהיר, עדיף להמשיך אותו ויזואלית עם ריצוף בהיר דומה בחוץ (לא חייב להיות זהה). המטרה ליצור המשך של הבית, שמגדיל את הסלון מבחינה ויזואלית. טיפ: לא לעשות בגינה קטנה יותר מידי חומרים. לא רחבת חזית באבן, שביל משתלבת, רחבה עיקרית בדק, וחומות מצופות סלעים. זה יוצר עומס מיותר, וזה גם לא נכון עיצובית. בטח שבגינה קטנה לא רצוי לעשות רחבת ישיבה אחת משני חומרים שונים... זה מתאים לגינות ענקיות עם רחבות גדולות, וגם אז זה צריך להתיו מתוכנן בחוכמה עם פרט החיבור הנכון. רחבה לא חייבת להיות מלבנית מפינת הבית לפינה השניה . יש אפשריות אחרות. בכלל, לעיצוב הרחבה לא לפנות למתקין הדקים או לקבלן פיתוח חוץ, אלא למעצב הגינה (לא גנן אלא מתכנן מקצועי). המתקין תפקידו להתקין, המתכנן תפקידו לעצב. ברוב הקרקעות בארץ , מתחת לדק לא נדרשת יציקת בטון - מה שחוסך כסף רב. דק איפאה כולל התקנה איכותית מע"מ ועובי לא דק מידי יעלה לפחות 400 ש"ח למ"ר ומעלה. אני ממליצה לבצע ע"י מקצוען ולא לפנות לפנות לחאפר זול, כי ההבדלים בתוצאה ובגימור משמעותיים. דק דורש תחזוקה פעם בשנה. ריצוף לא.

דק בלי בטון ????

הזהירו אותנו שמזיקים בגדלים שונים יקימו התישבויות מתחת לבית שלנו אם לא נבטן.....האומנם ?

פיטנגו4

New member
הנושא נטחן כאן הרבה

עשי חיפוש בפורום על הנושא. לדק עושים יסודות בטון , אין צורך במשטח מלא. את החלל ממלאים בחצץ, מתחת לו שמים פלריג, אפשר רשת לולים מגולגלת. גם יותר זול, גם שטח חלחול יותר גדול לקרקע.

למעלה