לכל הספקנים

SaberTooth

New member
לכל הספקנים../images/Emo70.gif

כל הספקנים שעדיין לא בטוחים בקיומה של מאגיה, קיראו היטב: אני רוצה לישאול אותכם שאלה, לא היו זמנים שבהם המוחות הכי מבריקים בהיסטוריה חשבו שהעולם שטוח
ולא היו זמנים שבהם אותם מוחות דגולים חשבו שכל היקום סובבים סביב כדור הארץ
ואפילו לא מזמן, רוב המדענים חשבו שהאטום הוא החלקיק הכי קטן, ואז הם פיצחו אותו ומלא חרא יצא ממנו
אז לא יכול להיות שגם הפעם המדע טועה
שהמאגיה היא עוד תחום שמחכה שהמדע יגלה אותו
וחוץ מזה המדע הוכיך בניסויים את קיומה של ההילה והאנרגיה ההילתית, הוא גם הוכיך את כוחם של קריסטלים ואת התע"ח

עידו10

New member
אתה לא ממש בקיא בנושא, אבל לא נתעסק

בקטנות. המדע לא מתעסק במאגיה. הוא פשוט לא מתייחס אליה. מאגיה לא רלוונטית למדע, משום שהמדע חוקר רק בגבולות היקום הניתן למדידה. המדע לא מתעסק בשאלה "יש או אין מאגיה" כמו שהוא לא מתעסק בשאלה "יש או אין אלוהים". אם השתמשת במאגיה (ובמאגיה אני מתכוון למשהו מוחשי, כמו הפיכת צבע העיניים לכחול\ירוק מחום) בהצלחה, לא תהיה לך בעיה להוכיח את טענתך. מבחינת המדע, אם אין לך הוכחות, ואי אפשר לבדוק ולאשש את טענותיך, הן שוות כקליפת השום.

זה לא מוכיח

שמאגיה כן קיימת אולי נותן אפשרות... אבל תמיד אפשר להגיד שפעם זה לא כמו היום וההיפך אז...

עידו10

New member
למרות ש

אם יבואו הוכחות באמת לקיומה של מאגיה, זה ישפיע על כל העולם, ויהפוך את המאגיה לדבר מוכר בכל בית. המאגיה לא זקוקה באמת למדע שיגלה או יוכיח אותה, אבל זה בהחלט יגדיל את קהל היעד שאליו תגיע "דת" זו.

ציטוט מצויין של פיבי מ"חברים"...

במודע או שלא במודע, מהפרק בו היא ורוס מתווכחים על האבולוציה.

SaberTooth

New member
שככתי להוסיף חלק:

יש אנשים שמאמינים באלוהים, שזה קצת לא הגיוני, הרי ישות אחת גדולה שיצרה את כל המ שאנו רואים, ולהם לא קוראים משוגאים, למה כי זה כתוב בתורה??????

עידו10

New member
אף אחד לא קורא להם משוגעים

אבל הרבה קוראים להם טיפשים. כמוני למשל. לדעתי אמונה בכוחות עליונים נובעת מחסר עצמי, ומחוסר השלמה עם הסופיות של כל אחד מאיתנו. יש למוח האנושי בעיה עם לקבל את העובדה שאנחנו נעלם יום אחד, אז ברוב חוכמתנו, המצאנו עולם של פנטזיות, כדי שנרגיש יותר טוב לגבי המוות. במחשבה ראשונית זה מצויין, ליצור דימוי יותר טוב למוות, כדי שלא נצטרך לחיות בפחד תמידי, אבל ברגע שלוקחים את הרעיון הבסיסי הזה והופכים אותו לצורת חיים שלמה, שלא נותנת לבנאדם חופש חיים וחופש בחירה, אז משהו דפוק פה.

אנחנו גולשים פה קצת לנושאים של

פורום "חופש" אבל נורא צרם לי לקרוא את מה שאתה כותב. אני לא אתחיל להתווכח איתך על הטיפשות או חוסר הטיפשות של אנשים, אבל אם בנאדם בחר בדרך מסוימת בעצמו, ואני לא מדברת על אנשים ש"בחרו" להתחרד, או אנשים שנולדו למשפחה דתית, כי אלה נושאים נפרדים, אלא אנשים כמו הרוב בפורום הזה, שבחר לעצמו דרך חיים פאגאנית, אז חופש הבחירה שלו הוא מוחלט.

עידו10

New member
נכון מאוד

בפסקה האחרונה התייחסתי רק לדת היהודית, שמכריחה אדם לבצע טקסים טפשיים יומם וליל. אבל עדיין, אמונה באלוהים כלשהו, ללא הוכחה (לא משנה איזו), לדעתי חסרת בסיס. לילה טוב

למעלה