לכל המתענין בתיירות

לכל המתענין בתיירות

מחר ב 10.07.03בשעה 07.00 בבוקר בערוץ 2 של הטלויזיה בתוכנית הבוקר של נתן זהבי יופיע שר התיירות וידובר על תיירות ומורי דרך

זה דוח-שיח איך? יש מקום למאזינים?

מאזינים יכולים להתקשר ולשאול? להגיב? או שזה רק שיחת אולפן?

השידור של הבוקר

אני מצטער!! ללא אזהרה מוקדמת התקשרה תחקירנית של מר נתן זהבי אתמול לפנות ערב הביתה ואמרה שבשעה 07.00 באים לקחת אותי לשידור חי בנוכחות שר התיירות ועוד אישה.יתאפשר לי להגיד כל מה שאני רוצה על השליחות המצוינת שמורי הדרך עשו לעם היהודי בכלל ולמדינת ישראל בפרט ועל קריסת הענף שגרר חוסר עבודה לאלפים הקשורים לתיירות. עשיתי חצי לילה שעורי בית מה לדבר עם השר ובמיוחד על הכזרתו שהוא הביא מילין תיירים בשנה שעברה. בשעה 6.00 כאשר הגעתי הודיעו לי על השינוי. השר הודיע שהוא בגלל אירוע משפחתי לא יכול להופיע (בשעה 07.00 ???) ואני אהיה בשידור מקוצר רק מספר דקות. אמרתי מה שאמרתי מסרתי את המסר שרציתי ובזה נגמר הסיפור. מי שראה ושמע חושב שעמדתי בהתאם לנסיבות בכבוד במסימה. למר נתן זהבי היה בכל אופן רצון טוב ואנו מודים לו על כך.

" טובל ושרץ בידו"

נאמר על מי שחוזר בתשובה מצד אחד וממשיך להשמיץ מצד שני ולצערי כזה אתה פירגנתי לך על דבריך ועל מעשיך ומה אתה עושה מר יוחאי גורן בפורום השני אתה משמיץ את הפורום הנוכחי ואת המשתתפים בו שעוסקים בתפל לטעמך ולא בעיקר אין לך את האומץ לומר את הדברים בפרום הנוכחי אז באמת עדיךף שתשאר בפורום המשמים השני ולא נזכה מאימרותך כאן אצלנו כנראה שבעיות מורי הדרך במאבקם על פרנסתם באמצעים מעשיים לא מתאימים לך ולכן תמשיך לדבר ולעסוק בדברים אחרים ואנחנו נמשיך להאבק על פרנסתנו על מעמדנו וכבוד המקצוע גם בזמנים קשים

אנ לא משמיץ

אני רק לועג כאשר אני קורא על מאות השקלים שאתם מדברים עליהם כשכר, מחת גיסא ומאידך גיסא אתם מדברים על כוס קפה חינם.בו בזמן שאני יכול היום לקבל מדריך לטיול יום לגליל עבור 200 -300 שקל בקלות. בשיא התיירות היו חריגים שפעלו על בסיס ביקוש והצעה לכן אני מחייך. לא כתבתי את זה בפורום הזה על מנת לא לגרום ליאוש לאותם הצעירים המבקשים לנסות להתפרנס ממקצוע של הדרכת ישראלים.בזמנו כתבתי בפורום הזה שאפילו אורי דביר וולילנאי המנוח היו זקוקים להכנסה נוספת כמו הרצאות, כתיבה תוכניות רדיו ועוד כאלה. לסיום היכן ומה לכתוב אני מתיעץ קודם עם עצמי ולא מחכה לעצתך

בקשר למחיר של מדריך מוסמך

למדריך הג'ינג'י הכותב אנונימי :"היכנתי ללא תשלום כעת עבור קייטנה תוכנית לטיולים לתיכוניסטים של יום כ 9 שעות. המלצתי וקבלתי מדרכים לצורך זה ב 250 שקל ליום כולל מע'מ עם קבלות כנדרש, ועוד אמרו לי תודה.

תמשיך לכרות את הענף

מפני שלך אין מה לעשות יותר במקצוע חוץ מלקטר להשמיץ ולחפש אשמים בכל העולם רק לא אצלך ואשמתך אגב אני לא אנונימי אלה זה שמי ותוארי ויש גם את המייל שלי גלוי ןתלמד ל'קבל ביקורת לא רק לתת

יוחאי הוא אגואיסט מיזדקן.

ולא עוסק אלא באגו של עצמו... הוא מתיעץ עם עצמו, מגיע למסקנות עם עצמו, ומהלל עצמו ללא הרף. בזכותו - ובגללו - יש היום תיירות, וטבריה הנה עיר תיירות רק בגלל שהוא חתם על עיסקאות עם מי שהיה צריך. רק מלחשוב על לשבת באוטובוס ולשמוע דעותיו כנוסע..... עוברת בי חלחלה. רואה שמרלינג

ובזה נחתם הויכוח. השאר - במסרים.

בשביל דו שיח משמיץ במהותו יש פורום אחר. אנחנו פה בשביל לעזור, ומי שלא יכול לעמוד במשימה הקשה הזאת לא חייב להשאר פה. יש עוד פורום פעיל שבו מותר להשמיץ. אני מבקש לחזור לפסים המקובלים בפורום שלנו. תודה

למעלה