לכל המתעניין !!

yblumann

New member
and one more option

- Sell to another fellow collector- providing that both can agree on a fair price etc.
this is one of the three popular options when it comes to dispose a stamp collection:
- either to a dealer, or via a public auction [incl on line] or sell to a fellow collector.

many stamp collectors would prefer the third option- if only for the satisfaction of knowing that their collection would end up with someone who really cares about the collection, would keep and add to it.
[believe it or not, this issue comes up fairly often in our discussions at the weekly stamp market!]

re: books:
I am not a collector of books; I only buy a book because it adds to my knowledge and enjoyment.
I keep a small library of 'reference books' [mainly history books dealing with the 1750-1950 period].
Here in the UK, the printed books business is still flourishing. new books are still being published - and printed, and we still have a respectable selection of book shops.
It is true that lots of books can be had electronically, but, on the other hand, printing costs have plummeted - certainly in comparison to a generation ago, and people still buy books- even students and young people!
re: the literature classics: most of them are still in print, and you can get new paperback editions. so maybe some readers would prefer to buy a mint copy rather than a second hand one... [smile].
and of course there is the wonderful abebooks website!
I must admit I tend not to part company with books...

regards

Yoram

ג רפאל

New member
יורם שלום - בולים והרבה מאוד פרטי אספנות

הם 'טרה אינקוגניטה' לגבי. לא ככה ספרים והפריפרנאליה שלהם.
בשנים טרם המחשב קניתי הרבה דרך קטלוגים והקשר הראשוני נוצר דרך מודעות בכתבי עת שונים שהייתי מנוי עליהם. וכן בקשרים אישים שיצרתי בכל מיני חנויות ברחבי לונדון. היום חלק עבר באמת ל -ABE
בגלל היעילות הזמינות וצורת התשלום המשוכללת.
אני נזכר בחלחלה בתקופה שהייתי נאלץ לבקש פרופורמה מהסוחר, למסרה לבנק לאישור רכישת המטבע והעברתו לחו"ל.
לגבי קניה ומכירה. אם אינני קונה מסוחר אני 'בבעיה' לפעמים אין ברירה ואני רוכש מאדם פרטי מכר או מזדמן. איני אוהב את הצורה הזאת. אני מעדיף רכישות אנונימיות סטריליות ככל האפשר. או מסוחרים שבחלקם אמנם זה מבוסס על היכרות אישית לפעמים לאורך שנים [לפעמים חברים באותו מועדון] אבל זה 'סטריקלי ביזנס'.

היו לי כמה ידידים 'מסחריים' בלונדון ואפילו התארחתי אצלם וכד. אחד היה שולח לי אקסליבריס ל'בדיקה' ואם רציתי אותם שמרתי והעברתי תשלום ואם לא היו לפי טעמי החזרתי ושום דבר לא קרה. האחרת היתה בעלת 2 חנויות בלונדון והיתה במשך שנים [עד פטירתה] ספקית של ספרים אקסצנטריים עבורי. גם אספה לעצמה, גם חיפשה בעולם [בעיקר איטליה וגרמניה] וגם סחרה. הייתה שולחת לי רשימות לבחירה. ו'היינו מסתדרים' היא 'אשמה' בחלק מהספריה המיוחדת שלי. אבל זה היוצא מהכלל.

אם החלטתי להוציא דבר מה מידי - עדיין לא עשיתי זאת אך כך אני מרגיש,- אני לא רוצה יותר לדעת מה ההמשך אצל מי והיכן. לחתוך ודי.

כלטוב

ג רפאל

New member
אגב - יש לי את לוחית העץ עם חצי-מטבע

מכסף של מרק שאגאל קורת גג.
בזמנו שילמתי עבורו 495$ בבנק ברקליס בתל-אביב.

מאז לא שמעתי ולא ראיתי דבר על ה'מדליה[?] הזו.

יש לי גם את מטבעות\מדליות ברונזה של אגם ושל פיקסו לתחרות רובינשטיין . את אלה אני שומר כחלק מאוסף האמנות שלי. לצד קופסאות הקפה של עלית עם ציורי האמנים. והגלויות המצורפות.
תת-אוסף של 'כאילו' אמנות. אבל אסתטיקה.

גלעד133

New member
לוחית עץ עם חצי מטבע....

אתה עושה נכון שאתה שומר עליהן. ערך כספי - לא משהוא בכלל, ערך אסטטי וישראלי - גדול ,כך שלשמור זה הדבר היחידי הנכון לדעתי לעשות.

ג רפאל

New member
הלוחית של קורת -גג מוצגת לראווה כקישוט ליד

כרטיס ביקור חתום וממוסגר של שאגאל.

אגב מה זה? מטבע? חצי מטבע? מדליה? חצי מדליה? - לא מכיר עוד חפץ מוזר שכזה.ולא איך הוא מכונה.
יש לי אגב המון אפמרה קשורה ופרוספקטים.
אני נהנה ממנו כמו משאר המטבעות\מדליונים שיש לי.
אגב את המדליה של חיים גרוס ילדים שמחים אני מחזיק בארון הספרים ליד הספרים שאייר. סתם-ככה.

אייור

New member
המחירים שאני הזכרתי הם תחילת השרשרת.

המחירים שאתה מציין (פי 4 ממה שאני ציינתי) זה בתחנה האחרונה, חנות וינטאג' או חנויות עיצוב פנים.

גרשונוב

New member
זה פריט אספני לחלוטין

מכיוון שיש ציבור קטן שאוסף פריטים שכאלה,
ונראה לי שככה זה עובד.

למעלה