לכל המתעניין !!

noga1959

New member
לכל המתעניין !!

רוצה ליידע , בחנות של "אניצ'ה" ברחוב דרך הים 5 חיפה הגיעו מספר בקבוקי שמן של יצהר סגורים .
מצרפת תמונה

noga1959

New member
לא זיהיתי ,אם אני לא טועה

הרשת הוקמה סוף שנות ה-50 ??

ג רפאל

New member
שמעתי על אספני יין

אז אולי יש גם אספני שמן

hadi 1956

New member
כן. זה נחשב פריט אספנות לאלו שאוספים ישראלינה

פריט נחמד שכמותו יש עוד עשרות דוגמאות. בהחלט שאתה רוצה ליצור אווירה באוסף שלך של מטבח / מכלת או משהו בדומה פריט זה (ושכמותו) יכנסו ויעמדו צד לצד עוד הרבה פריטים מהתקופה.
פריט נחמד ולא יקר במיוחד.

noga1959

New member
כן, בהחלט אספני וגם דקורטיבי

יש כתבה נחמדה מאד על אספן אוכל ,כולל בקבוקי חלב של פעם ,קופסאות פח כל מה שבעצם היה במטבח הישראלי של פעם http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-8916740e029bf31006.htm
מקווה שהקישור יעבור ושכתבה זו תתן תשובה לשאלתך "האם זה נחשב לפריט אספנות" ?...שטח האספנות הוא רחב מאד וזה היופי ! אם הקשור לא עבר אז שם האספן הוא גיל פנטו
הנה הבקבוק אצלי וסיכוי גדול שיכנס למטבח להשלמת האווירה ויצטרף לעוד מספר פריטים מאותה תקופה .
אגב מעצבי פנים מעצבים מטבחים עם פריטים כאלה או דומים כדי להשלים אווירה של פעם (וינטאג')
ולדעתי זה פריט מדליק .

ג רפאל

New member
אם כך נראה לי שאחפש מעצב לווינטאג' שכזה

אשקול למכור לו [ביוקר] מטחנת בשר ידנית, עששית נפט עם ארובת זכוכית גבוהה
, בקבוקי סיפון פתילות פרימוסים וטוסטר ועוד- הכל מלפני קום המדינה. מצב א - יד ראשונה.
ומאוחרים יותר כמו סיפולוקס בקבוקוני מילוי חומים [מלאים]וקומקומים.
כן ובקבוק ברנדי מלא עם כל הנירות המודבקים וציור של ראשו של בן גוריון.

ג רפאל

New member
ואיך שכחתי את את הדובדבן

מטחנת קפה ידנית משנות ה20. חלודה, יבוא משפחתי אישי מחו"ל.

והכל כל כך דיקורטיבי. [בלי לעג,ברצינות,-] אצלנו במטבח על המדפים , לדעתי הרבה יותר מבקבוק שמן עם אטיקט
ענין של טעם אישי אני מניח

אייור

New member
בלי לעג אבל עם הרבה זלזול

פחיות שתיה ריקות זה אספני ופחיות שמן מנוע זה אספני אבל בקבוק שמן בישול זה לא אספני?

למה סיפון זה דקורטיבי ובקבוק שמן לא? (רק שלא תשים את בקבוק השמן גם על הארונות במטבח, אם החתולה תפיל אותו, מצפה לכם הרבה עבודה).

בקשר לשאיפתך למכור ביוקר, כל הפריטים שציינת יוצרו היטב ובשפע וכפועל יוצא, גם היום, 40-50-60 שנה אחרי, עדיין מצויים בשפע כך שהמחירים בטח לא גבוהים.

סיפונים ניתן לרכוש היום ב 40 ש"ח. סיפולוקס אפילו בפחות.
מטחנות בשר בסכומים דומים.
פרימוסים ופתליות, הכל בהתאם לדגם ולמצב אבל שוב, ב 100 שקל תקנה לך פריט יפה ושמור.
וכנ"ל גם בבקבוק השמן הזה, אני באמת לא יודע כמה דורשים עליו אבל כל מה שמעל 50 ש"ח יחשב מחיר יחסית גבוהה.

powo

New member
לך על זה

בהחלט פריט אספני.עומד יחד עם הבקבוקים של טמפו.פפ.קריסטל.וכ"ו וכ"ו

גלעד133

New member
אחפש מעצב...

אל תצחק, בשיטוטי בשווקי הפשפשים אני נתקל בכל מה שציינת [לא שאני אוסף את זה] שנמכר ועוד איך ובאנשים שישלמו מאות שקלים על כל רשימתך. כנראה שבאמת לכל סיר יש מכסה.

ג רפאל

New member
אני לא צוחק - לפני כשנה התקיחם יריד'עתיקות'

נודד ברעננה. [קניתי שם ספרים] ועברתי בכל הדוכנים. ראיתי פריטים כאלה ודומים [אלה שלי מבית הורי ולא עברו ידיים] במחירים פי 3 ו4 ויותר ממה שהזכירו כאן.
כאשר פטפטתי עם אחת מבעלות הדוכנים והזכרתי שהפריטים כאלה ואחרים מצויים ברשותי היא הביעה נכונות לבוא 'מיד' לביתי ולרכוש אותם את כולם.. יתכן ועשיתי משגה שלא הזמנתי אותה מיד - אז עוד חשבתי שילדי יהיו מעוניינים גם בכלים ישנים אלה.
מסתבר שלא- הם [וגם אני] לא רואים בהם חפצי נוי וקישוט. אצלי הם בגלל בית הורי וזכרונותי. סנטימנטים לא עוברים בהכרח בירושה.

אישית אני לא מסתובב בשווקים אבל חשבתי להזמין נציג של בית מכירות לטפל בהם כמו בעוד הרבה פריטים שהגיע זמנם ללכת ,
אמרו לי שתעודות בית הספר עם בולי קקל, [מפלסטינה וראשית המדינה] שרשיון להחזקת רדיו. [שפריטי כופר הישוב[תוים ומטבעות] תפריטים וחומר של אלעל וצים משנות ה60= כולם עוברים לסוחר בלא מעט כסף.

ככתוב -עת לאסוף ועת לפזר.....

כ חיים

New member
"לא מעט כסף"

כאשר הפריטים שהזכרת נמצאים כבר בידיים של הסוחר אז הם נמכרים או לפחות מבקשים עליהם, לא מעט כסף. כאשר הם עדיין בידיך הסוחר או מפנה הדירה ישאף לשלם עליהם מה שפחות או נאמר כך, לשלם עליהם "פרוטות".

ג רפאל

New member
תודה. התהליך מוכר - קונה אלטע זאכן מוכר עתיקו

עתיקות.
אני מכיר היטב את שוק הספרים בארץ ובעולם מכל הצדדים קניה מכירה החלפה הערכה ותיווך אז איני מופתע
סדנא דארעא
מאחר ואין מדובר על פינוי דירה או מכירה לסוחר-חמדן ויש לנו זמן ומקום
נראה לי שאמיין את הפריטים ואציע אותם למכירה פומבית או דרך האינטרנט.
מאחר ואיני רוצה להתעסק עם קונים להתמקח ולהתווכח נראה לי שהאופציה המועדפת מכירה פומבית.

מאחר וקיבלתי רשות להציע 'מרכולתי' בפורום נוסטלגיה אעלה שם בזמן קרוב תמונות של חלק מהחפצים למכירה ישירה.

גלעד133

New member
עת לאסוף ועת לפזר.....

לא יודע מה נכון, מה שאני אוסף - מטבעות ומדליות ישראל - אינני מתכוון לפזר. שהנכדים בבוא העת ישברו את הראש. שאר הדברים - או נעלמו או נזרקו או נשכחו באיזה בוידם במעבר דירה וכיוצא בזה. אם להתמקד בדבר אחד, כמו שהבנתי אצלך אלה ספרים, שהדורות הבאים ישברו את הראש איך לממש את זה. את תעודות ביה"ס היסודי שלך אינני צריך, יש לי כאלו משלי עם בולי קק"ל מהיסודי בחיפה [הריאלי]. אבל אם תרצה למכור או להחליף מטבעות ישראל [ גם כופר הישוב שווה מספר עשרות ₪] - ברצון. אם הייתי יודע על איסוף הספרים שלך לפני 15 שנה - היית מקבל כמות אדירה של ספרים של אימי שנפטרה ופשוט לא ידענו אפוא לאחסן אותם ואף ספריה לא רצתה לעשות לנו טובה ולקבלם מתנה. מסרנו אותם לחנויות ספרים יד 2 בצפון שעשו לנו טובה שלקחו אותם חינם כי לא היה לי לב לזרוק את משה שמיר או את המינגווי לפח.

ג רפאל

New member
מטבעות מדליות ובולים - אנחנו לא אוספים

את הבולים המתקבלים על דברי דואר [בשנים האמרונות זה יותר תויות מאשר בולים] אנחנו גוזרים ויש לנו 'קונים' 2 חברים שמתחלקים בשלל שניהם אספנים. ואחת לאיזה זמן מקבלים ממני מעטפה שמנה.

לגבי הספרייה שלי - אני פטור מדאגות. הילדים כבר חילקו אותה ביניהם. בלי לריב. למרבה המזל לכולם יש מקום מרווח לשמירתם. וחוצ -מזה יש עוד הרבה קופצים כולל מוזיאונים. בעיקר על הספרים שכתבתי עליהם ספרים וקטלוגים.

ההחלטה לפזר בעיקר דברים מבית ההורים איננה קלה. אבל ההחלטה נפלה. ה'ישראליאנה של המטבח' לא מעניינת איש מהם. כנ"ל סרויסים חרסינות וכלים שלא ניתנים לרחיצה במדיח או לשימוש במיקרווואב מהם נאלץ להפרד. קריסטלים וחפצי נוי [יש לי אוסף ענק של ינשופים, פיגורות עם ספרים וכד'] ימצאו אצלם בית.
ויש הרבה דברים שיש לשקול מה לעשות [ברור -למכור למרבה במחיר] ואת בגלל שאנחנו מתבגרים והולכים וכבר אין לנו כח ובעיקר רצון להתעסק איתם. לנקות אותם וכד'

אנחנו מעדיפים לא להעמיס על הילדים והנכדים יותר מה שנחוץ ובעיקר לא לכפתו עליהם לחיות את החיים שלנו עם החפצים שלנו.

גלעד133

New member
מטבעות מדליות ובולים....

לגבי לפזר ולא לכפות - אתה צודק. מה שאין לו שימוש ברור ומוגדר ומכירה קלה ופשוטה בעת הצורך [כמו מטבע זהב או ספר יקר וכדומה] אין טעם להעמיס על הדורות הבאים. שקול אפשרות של מכירה פומבית. לפעמים מקבלים מחירים מטורפים על דברים שנראים לנו חסרי ערך לחלוטין.

ג רפאל

New member
זו כנראה האופציה המועדפת

והיא גם 'סטרילית' ללא מגע עם הקונים האנונימיים.

ובאותו עניין אף פעם לא הבנתי מדוע אין ליורשים מקום 'דווקא לספרים' אישית אני מצר על שכאשר נפטרו הורי -שניהם באותה שנה לפנ כ40 שנה -תרמתי [איזה משגה קולוסאלי] חלק מספרייתם - רק ספרי כיס בכריכה רכה באנגלית צרפתית וגרמנית - לועד למען החייל. [לו היו מיידעים אותי או אפילו רומזים שאין להם עניין בלועזית והכל עובר לנייר חדרה - הייתי שם את הספרים בבוידם ולא תורם] את ספרייתם הרצינית אני מחזיק על קיר שלם בחדר השינה והכרכים גדלי המידות בארון ב'סלון' לא שבאמת יש לנו חדר שכזה.

כאשר נפטרו הורי תרמתי את בגדיהם, מצעים וכלי מיטה, מרבית כלי המטבח, כל מוצרי החשמל וכל הרהיטים [פרט לעתיקים] למתן-בסתר. באו ורוקנו בתודה למען הניזקקים [כך אני מקווה] שמרנו פריטים שכבר יצאו משימוש שאמי המנוחה שמרה אותם במזווה [זו חלק מהישראליאנה נכון יותר פלסטיאניה או הקיצ'נליה] שעכשיו נראה לי שהגיע זמנם.

אין לי ספק שחלק מהחפצים שנמסרו לפני 40 שנה היום נחשבים ל'וינטאג' ופריטי אספנות.....

למעלה