לכל המומחים.

TOMTOMTOM6

New member
לכל המומחים.

בזמן האחרון אני נתקלת הרבה בתקרית החלב. ואני לא מצליחה להבין ממש מה קרה ולמה בגלל זה הם התפרקו. מישהו יכול להסביר לי בבקשה?
ואני חדשה

AeroTom

New member
ברוכה הבאה קודם כל ../images/Emo13.gif

לגבי "תקרית החלב", זה בעיקרון היה הקש ששבר את גב הגמל...המקרה הזה. מהתקופה כבר של סביבות 1975 וההקלטות של Toys In The Attic ג'ו היה מסתובב הרבה עם אליסה ג'ארט וסטיבן היה מעוצבן מזה, כי זה הרחיק אותו ממנו (גם כמה שורות בשיר-Sweet Emotion נכתבו עליה). בהקלטות של Draw The Line זה רק גבר כשג'ו היה ממש מבודד מהלהקה וגם סטיבן, כל אחד בשלו. כמעט ולא עבדו ביחד Face To Face. המתח היה קצת שברירי בין ג'ו לסטיבן בסוף שנות ה-70, הרבה גם בגלל הסמים שנכנסו חזק לתוך הלהקה אז. בהופעה בקליבלד ב-28 ביולי 1979, הייתה התקרית הזאת שאחריה ג'ו עזב את הלהקה. לפני ההופעה היה איזה וויכוח בין טרי המילטון (אשתו של טום) לבין אליסה וטרי זרקה עליה משהו. ל-אליסה הייתה כוס חלב בדיוק ביד והיא לא נשארה חייבת, אז היא זרקה עליה את הכוס חלב...ואז התחילה מריבה גם בין טום לג'ו וכל שאר חברי הלהקה. אחרי שהסתיימה ההופעה ג'ו וסטיבן וכולם המשיכו לריב ואז גו' זרק משהו כמו "אז אולי אני אעזוב את הלהקה" וסטיבן הגיב לו "אולי באמת כדאי שתעשה את זה", ואז גו' קם והלך ועזב את הלהקה באמת. התקרית הזאת בעיקרון הייתה השיא של תקופה מאוד מתוחה בין הלהקה ובמיוחד בין ג'ו לסטיבן. הנה ציטוט של סטיבן על המקרה מתוך הספר הנהדר Walk This Way:
"That night, I remember it so well - Joe goes "maybe I should leave the band." I said "Yeah, maybe you fuckin' should." Joe goes "Oh yeah?" and gets up. And I yell, "FUCK YOU THEN! GET THE FUCK OUTTA HERE!!" And he left. Aerosmith literally broke up over spilt milk. I swore that night I'd never play onstage with Joe Perry again as long as I lived. The drugs won".​
כמובן ש-5 שנים לאחר מכן ג'ו חזר (וגם בראד שעזב ב-81) והלהקה יצאה לדרך חדשה שנמשכת עד היום. ושוב ברוכה הבאה, נשמח לדעת עלייך ועל החיבור ללהקה עוד פרטים. את מוזמנת כמובן להישאר כאן ולכתוב

TOMTOMTOM6

New member
וואו../images/Emo2.gif

לא ציפיתי לכל כך הרבה מידע. תודה רבה
אמ קוראים לי תום (ואני בת!). 14. התחלתי לשמוע את אירוסמית לא מזמן. אני עדין לא מכירה המון שירים. אבל היום אני הולכת לקנות דיסק שלהם. יש המלצות?

בָלבָל

New member
אמממ כל אלבום שתמצאי בחנות תקני!! ../images/Emo13.gif

ממליצה על nine lives, get a grip ובעצם על כולם
בעיקרון כתבתי 2 אלבומים שאני יודעת שנמצאים בחנויות... (לאיזו חנות את הולכת?) וברוכה הבאה!

AeroTom

New member
תום זה טוב

גם שם חיבה שלי וגם חלק מהיוזר פה כמובן
יש הרבה המלצות, כמובן. בעיקרון ללהקה יש הרבה אלבומים מתחילת שנות ה-70 עד היום והרבה גיוון גם בסגנון בעיקר משנות ה-80. אני ממליץ בחום על כל אלבומי שנות ה-70, אבל הבעיה שדי קשה להשיג בחנויות בארץ את כל האלבומים האלה מהעשור הראשון של הלהקה. ממליץ מאוד להתחלה על ארבעת הראשונים: Aerosmith Get Your Wings Toys In The Attic Rocks לתקופות יותר מאוחרות אני ממליץ על האלבומים: Pump Get A Grip Nine Lives Honkin' On Bobo (שאולי פחות מומלץ לממש התחלה עם הלהקה, כי הוא אלבום קאברים די מיוחד, אבל כדאי להשיגו אולי אפילו בתחילת הדרך כדי לראות את השפעות הבלוז על הלהקה והתוצר הנהדר שיצא כאן). את רוב אלבומי הסטודיו של הלהקה אפשר להשיג בארץ. כמו שאמרתי, אלבומי שנות ה-70 הם יותר בעיתיים כאן וחבל. אם את רוצה עוד מידע על דיסקוגרפיית הלהקה (אלבומי סטודיו,לייב, אוספים, הוצאות אחרות וכו') אני ממליץ לך לעבור על הדיסקוגרפיה המלאה כאן במאמרים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=923&a=52612&c=5586&sc=0&ssc=0 את מוזמנת גם לסייר עוד במאמרים, לקרוא גם ביקורות שם על אלבומי הלהקה שכתבו חברי הפורום ועוד. שתהיה לך התחלה טובה עם קניית האלבום הראשון ואנחנו כאן כדי להמליץ ולעזור בכל דבר הקשור בלהקה והמוזיקה שלה. דרך צלחה

Aerosmith2006

New member
ברוכה הבאה....

אני תמרה, בת 15 מתל אביב. אני ממש ליצה להתחיל עם להיטים - הרבה יותק קל להתחבר בהתחלה ולאט לאט מעמיקים יותר אל תוך השירים הישנים והאהובים :) ממליצה לך לקנות אוסף בסגנון O Yeah! או Big Ones ואם לא בא לך על אוסף - תלכי על Nine Lives שזה אחת מיצירות המופת בעיניי של הלהקה :) בהצלחה וברוכה הבאה.

חוה16

New member
היי...:)

תומר חידשת גם לי..:) תודה.. היי תום גם אני חדשה פה.. ואני לא ממש מכירה את השמות של האלבומים אני יותר מכירה שמות של שירים וגם זה לא הרבה יחסית לכל השירים שיש ללהקה..חח

למעלה