לכל המומחיםשל הפורום

viper2k

New member
לכל המומחיםשל הפורום

מה יותר תורם קפוארה או קראטה תתיחסו לפיתוח הגוף והנפש ולכל מה שקשור לתרומה של אומנות הלחימה בתודה מראש viper2k

KaRnIsHu

New member
אתה לא יכול...

להתחיל לדמיין כמה קפואירה עוזרת לנפש. אני לא מדבר על מי שעושה את זה פעמיים בשבוע בתור חוג, אלא על המשוגעים לדבר שעושים את זה כל יום. זה מרגיע אותך, האנרגיה של האודה (מעגל הקפואירה) מעודד אותך תמיד! אחרי אימון ואודה אתה תאמין תצא במצב רוח מרומם. הקפואירה גם משנה לך את החיים, מלמדת אותך כל מיני פילוסופיות שונות, איך להתחמק מללכת מכות ואיך להסתדר יותר טוב עם אנשים. קשה לי להסביר את הכל, אבל קפואירה אכן עוסקת בנפש. ובתור מישהו שגם עשה קראטה קפואירה זה יותר טוב כי היא יותר מרגיעה ומעודדת.

black_magic

New member
עזרת גם לי..

סיפקת לי עכשיו בערך את כל המידע שהייתי צריכה כדי להסביר לחברי המועדון למה מומלץ לפתוח חוג קפוארה.. תודה!!!!!!!

נראה לי ש...

זה תלוי בעיקר ב: איך משתמשים בשיעורים. אני משער שיש מי שיפיק פשוט עולם ומלואו מקראטה, בעוד שקפוארה עבורו זה סתם ריקוד קשה עם מוסיקה מעצבנת שלא בא לו להשקיע את הזמן בללמוד את זה - ולעומתו יש מי שקראטה עבורו זה סתם אוסף של תלמידים פנאטיים הלבושים בלבן וקדים למורה בטקסיות אגב ביצוע של תנועות חדות ולא נעימות, בעוד שקפוארה עבורו תהיה מקור של אנרגיה, עוצמה אישית וחוכמת-חיים. כלומר, נראה לי שאפשר לבוא לכל שיעור, כולל קראטה/קפוארה, מתוך גישה שתביא להתפתחות אישית ולהנאה, או מתוך גישה חסרת-תועלת. לסיכום, נראה לי שהדבר תלוי מאוד בהתאמה של האדם להפקת "דברים טובים" מקראטה או מקפוארה. שלך, בן

למעלה