לכל המהגרים לעתיד!

faland

New member
לכל המהגרים לעתיד!

אני פונה לכל אלה שהולכים לרדת (אפילו אם אתם לא אוהבים את המילה הזאת) מהארץ. אם אתם חושבים שיהיה לכם קשה אז שימו לב שזה יהיה לא רק קשה אלא על עכבר קשה!! קשה זה לא מילה מספיק טובה כדיי לתאר את המצב. אני לא יכול לומר לכם לרדת או לא כי אנילא מכיר את המצב שלכם אבל אני אומר שאם הייתי יודע מה הולך לקרות כשהייתי בארץ אז הייתי קושר את עצמי באזיקים לשער של הביית ומסרב לעזוב בכל מחיר. אחריי שעברתי הבנתי את המושג 7 מנעוליי גיהנום! אז רק כדיי שתירגעו ביי גוד לאק

d a p h i

New member
תשמעי, הוא צודק.

עדיף לדעת את האמת לפני, ולא לחיות באופוריה... כשאני הגעתי חשבתי שאמריקה היא לגמרי אחרת ממה שהיא באמת, והאשליה התנפצה לי בפרצוף. ולהגר זה תמיד קשה. אבל מתגברים. איליה- אני עליתי מהארץ, לא ירדתי..

kit k@t

New member
המושג שחיפשת הוא

שבעה מדורי גיהנום. למרות שמנעולי גיהנום נישמע די מגניב, מוכרים אותם בוול מארט? קאט

faland

New member
תגובות לכולם

מצטער אם זה נשמע פסימי אבל אני רק אומר את מה שאני מרגיש... עינב (והשאר) את מוזמנת להנות מזה אם את רוצה... אה אותו דבר... מדוריי מנעוליי... כבר 10 חודשים אני מחוץ לארץ מאיפה לי לזכור כאלה דברים? ומצטער לאכזב אותך דפנה אבל מהארץ יורדים ככה קוראים לזה... ובכלל לא הרגשת כזה תחושה מוזרה בארץ שאין בחול? אני הרגשתי (אוליי זה החום)

kit k@t

New member
זו האטימות, לא החום.

ואני מחוץ לארץ שנתיים וחצי, ואיכשהו העברית שלי עדיין טובה. ירידה מהארץ זה בשביל אנשים שמחשיבים את עצמם לנפולת של נמושות. אני לא ידרתי משום מקום. אני עברתי לגור בארה"ב. קאט

faland

New member
אני לא מבין למה?

עברת מישראל= ירדת זה לא אומר שאת נמושה זה אומר שהיגרת משם אני לא מבין למה אתם לא רוצים להשתמש בביטוי הזה... אחריי שנתיים וחצי ועדיין עברית טובה? סחתיין אני כבר בקושי זוכר (את יודעת רק איזה מילה או שתיים)

kit k@t

New member
למה להגיד לרדת?

רק בישראל לעזוב את המדינה נחשב לאיזה פשע חסר תקנה... למה כשאנשים עוזבים את ארה"ב, או קנדה, או כל מדינה אחרת אז הם פשוט מהגרים? למה ישראל זה ה"שיא" וכל מעבר ממנה זו ירידה ברמה? אני לא ירדתי ברמת החיים שלי, לא הפסדתי שומדבר. אי לכך ובהתאם לזאת, לא ירדתי משומקום. קאט

faland

New member
נו אני יודע

כולם אומרים שישראל זה פסגת הרוחניות הדתית אנד שיט ומשם אפשר רק לרדת אני לא שם על דת אלא פשוט נצמד למילה המקורית לא ניראה לי שלרדת זה פשע- זה פשוט לצאת מארץ הקודש (עכשיו תגידו איזה סוג של אטאיסט אני נכון?)

kit k@t

New member
אתה הולך עם העדר...

הגיע הזמן שתפתח דעה משלך. בהצלחה. קאט

קאט, רדי ממנו.

לא טוב לו, ודעתו עלולה להשתנות בעתיד, בינתיים ככה הוא מרגיש. למה להתווכח ולמה להיות רעים? סה"כ הבנאדם נחמד ועונה לך בחביבות. וגם אם הוא לא ידע שזה מדורי... ביג פאקינג דיל. ממש ליטל נאציה נהיה הפורום הזה.

dwnet

New member
ירידה זה פיזית

"יעקב ובניו ירדו מצרימה" כך אומר הכתוב. מצרים נמצאת דרומה מישראל אז כתוב לשון ירידה. המושג פשוט התפשט הלאה, והמנהיגים הציונים הם אלה שנתנו לו קונטציה שלילית. אני אישית דווקא עליתי...עליתי למטוס.

Emc2

New member
אולי...

אבל אתה גר בחו"ל רק 10 חודשים... זה אפילו לא שנה... קצת מוגזם להסיק כאלה מסקנות חד משמעיות אחרי בסך הכל 10 חודשים אתה לא חושב? נ.ב קשה לי להאמין שאחרי בסך הכל 10 חודשים הספקת כבר לשכוח עברית.

faland

New member
לא ציפיתי לכ"כ הרבה תגובות

עברתי לקנדה. מב שקרה לי שרע לי פה זה שאין לי שום חבר שאני יכול לסבול יותר מ5 דקות רצוף. לא יודע כולם כ"כ נחמדים שזה כבר נימאס עליי (הייתה לכם פעם הרגשה שמדברים אליכם בטוב בזמן שמאחלים לכם את כל הרע שבעולם? לי יש כזאת כל יום) ואני לא כ"כ שוכח עברית אלא שאני כבר מתחיל להתבלבל במושגים מעצבנים כאלה כמו מדורי גיהנום, פעם ידעתי אותם... טוב תירדו לי מהגב גם אם ניראה לכם שאני עוקב אחריי אחרים אז אני מרגיש כמו הרוב. אז בא לי להשתמש בביטוי לרדת מהארץ אם אתם כאלה מאושרים שם אז למה זה מפריע לכם?

למעלה