לכל הלומדים בגרמניה!

לכל הלומדים בגרמניה!

שלום שוב לכולם!! הבנתי שלפני תחילת לימודים בגרמניה אני חייב לדעת גרמנית ברמה גבוהה מכון גטה מציע לימודי גרמנית בגרמניה....האם הרמה שמכון גטה מלמד מספקת כדי לעבור את המבחן שהאוניברסיטה עושה ? ועוד דבר...האם אני אמור קודם ללמוד גרמנית ורק לאחר מכן להרשם לאוניברסיטה כלומר לבזבז שנה על לימוד גרמנית במסגרת פרטית ורק לאחר שאני אעבור את המבחן לנסות להתקבל לאוניברסיטה? או שקודם אני צריך להתקבל לאוניברסיטה, ובמסגרת האוניברסיטה ללמוד גרמנית? אני מצטער על כל השאלות אבל עוד שאלה אחת ודי הלימודים בגרמניה הם בחינם אך הממשלה דורשת להראות סכום כסף בחשבון הבנק בישראל שמספיק כדי לממן את המחייה שלי בתקופת הלימודים האם מישהו יודע על איזה סכום מדובר? תודה מראש לכולם

dyakir

New member
באותה סירה

השאלות שלך הן מאוד ממוקדות והייתי שמחה אילו היית מעדכן אותי בפרטים שיתוף פעולה פורה

die morgen tau

New member
לכל אילו שרוצים ללמוד בגרמניה

אני יכולה לדבר בהקשר לברלין. הלימודים אינם בחינם...משהו כמו 200 יורו לסימסטר. אתם צריכים לעבור בחינה בגרמנית (שהיא לא קלה) אתם יכולים "לבזבז" בשביל זה שנה לימודים...או לעבור אותה בצורה זו או אחרת (אתם יכולים להיבחן רק פעמיים!) בגלל זה אני לא חושבת שזה בזבוז זמן. בכל מיקרה "גטה" יקר בטרוף ובלי להשתמש בשפה הדרך דיי ארוכה. חשבון בנק. אתם צריכים להראות שיש מישהו שמעביר לכם כסף לחשבון (מצחיק אבל מכתב מאחד ההורים וצילום של תלושי השכר שלהם או אחד מהם במיקרה שהו מספיק טוב :) כל המרבה הרי זה משובח (הגרמנים אוהבים לראות כסף במיוחד שהמצב כאן לא כלכך טוב. מומלץ להיות בקשר מתמיד עם האוניברסיטה שאתם רוצים להתקבל....מספר המקומות לזרים מוגבל ל 17% שזה לא הרבה...משהו כמו תלמיד 2 בכיתה. שיהיה לכם בהצלחה

אוקיי...

גטה יקר בטירוף? כמה (אני הבנתי שחודש קורס אינטנסיבי עולה כ900 יורו)? מה האלטרנטיבה? מה זאת אומרת לבזבז שנת לימודים, אשכרה ללמוד גרמנית על חשבון האוניברסיטה שנה שלמה? מה הסיכוי ללמוד גרמנית רק מתוך השהות בגרמניה? ו200 יורו לסימסטר זה כלום (2000 שקך בשנה, הלימודים שלי בתיכון עלו יותר) כרגע אני לומדת גרמנית בשביל העניין האישי אז יכול להיות שדווקא חודש אינטנסטיבי בגמרניה יתאים לי (900 יורו זה לא הרבה כל כך).

berlinale

New member
האלטרנטיבה

היא ללמוד בבית ספר אחר לשפות, כולל אפילו - ה VHS, אבל אז צריך לקחת בחשבון גם את הוצאות המחייה בזמן שאתה סטודנט, ולא - זה לא חלק מן האוניברסיטה. בבית ספר שאני למדתי בו שילמו בזמנו משהו כמו 160 אוירו לחודש, והיה סבבה.

תן לינק...

חייבים להיות סטודנט? זה בית ספר בגרמניה? יש לי איפה לגור בחינם בגרמניה אז לא אכפת לי. ותן קישור לבית ספר הזה

Ash22

New member
אז עברת את כל זה כבר? ספר לנו..

נו ספר איך היה מה עשית מ א' עד ת' מה צריך לעשות ואיך הולך עד שמתחילים ללמוד? סיפרו לי הרבה דברים ודברים שונים גם ממש בילבול מוח כל היום אני עובר ממשרד אחד לשני וזה מבקש את חתימת ההוא וההוא את חתימת השני שיגעו אותי. ממה שהבנתי צריך חובה את תעודת הלידה + תעודת בגרות עם חותמת מקורית לא צילום וצריך את חתימת משרד החינוך + חתימת משרד החוץ ואת הכל לתרגם במקום מוסמך וחתימת 'תירליון' ואת כל זה לא יודע מה אחר כך נראה לי לשלוח לשגרירות ולחכות לבשורה שהתקבלת ואז עוד הכנות לא יודע ממש בלגן אשמח לשמוע ממך.

למעלה