לכל הישיבע בוחר'ס

לכל הישיבע בוחר'ס

לכל מי שהיה בחור בישיבה חרדית, והתגייס / רוצה להתגייס, אנחנו מקימים מן קבוצת עזרה כזו, כמה חברה שכבר התגייסו ועברו את השלבים הראשונים.. אנחנו לא קבוצה מאורגנת ומתוקצבת.. אבל עזרה בכל שאלה החל ממקצועית, מה זה צבא בכלל, מה ההבדל בין יחס"ר פלס"ר גבנ"צ וסמב"ס (סתם מסתובב בבסיס אם שאלתם..) או סתם איך אני מגיע לקריה לקרוב לבית, והמשך בפתרון בעיות ת"ש או בכלל איך הצבא אוכל את החרדים שמגייסים (הוא לא ממש יודע.. למען האמת..) אז מי שרוצה להצטרף או סתם להביע דעה מזומן להתקשר.. חיים: 054598966 יוחאי: 055598203 (לא ממש מבטיחים לענות כל היום.. סך הכל גם אנחנו חיילים.. אבל איך אומרים אצלינו.. זה מה יש ועם זה ננצח) מחכים

אהלן חיים, אהלן גם ליוחאי

סתם למען ההבהרה: מדובר בקבוצה עבור יוצאים בשאלה המעוניינים להתגייס? כאלו שעדיין חרדים? גם וגם? בכל מקרה, גם בה.ל.ל. יש מתנדבים (בראשם עומד איזשהו תת אלוף, או משהו כזה) שההתמחות שלהם הוא סיוע בגיוס לצבא כך שאם מדובר ביוצאים בשאלה, אני ממליץ לכם להתחבר לה.ל.ל. בטלפון: 1-700-70-70-73

ההבהרה.. :)

לא.. אין קשר ליוצאים בשאלה.. פשוט פלח גדול של עוזבי הישיבות חוזר בשאלה.. אז מן הסתם פה הכתובת להתחיל... וההבדל ביני לבין סגן אלוף מהלל, שאני פשוט עברתי את זה... לא מבחוץ אלא מבפנים.. :)

טיינקס

מטבע הדברים, בה.ל.ל. יש גם הרבה מאוד יוצאים-מתנדבים שעברו את תהליך הגיוס, השירות והשחרור כך שהליווי שהם נותנים ברמה האישית הוא מעולה. תפקידו של אותו סגן אלוף/תת אלוף (או מה שזה לא יהיה) הוא בעיקר ברמת הקשרים והידע שיש לו...

ה.ל.ל. = פרה קדושה ?

יענו האדמו"ר של היוצאים ? אני למשל הייתי מעדיף להתקשר אליהם מאשר להלל מסיבות השמורות עמי. אני לא חושב שכל עזרה שמישהו פה רוצה לתת ליוצאים כמו ההיא שנתנה את הדירה שלה או שני הבחורים האלו שמציעים את עזרתם, צריך לשלוח אותם או אותנו להלל אנחנו כבר ילדים גדולים ואנחנו יודעים מה אנחנו צריכים לעשות בסדר לייזר ?

מוּוּוּוּוּוּ

לא אמרתי לאף אדם מה לעשות אלא המלצתי להם לעשות את החיבור הזה בעיקר בשל הניסיון שנצבר עם השנים בה.ל.ל. את ה.ל.ל. כבר מכירים בשלטונות הצבא וכשמקבלים מהם מכתב המסביר את מצבו של המתגייס, הטיפול בבעיות שונות כחייל בודד וזכאי סיוע הוא מזורז יותר. גם לבחורה שהציעה את האירוח שלה, המלצתי לפנות לה.ל.ל. מאותה הסיבה. בה.ל.ל. יש כמה מתנדבים (בראשותה של רחל קהת, אם אינני טועה) שעוסקים בעניין כבר כמה שנים ואליהם פונים הרבה מאוד יוצאים שמעוניינים באירוח שכזה. לא רוצה לפנות? אתה לא חייב לעשות כלום אבל לפעמים הפרות הן מאוד יעילות...

ש חף

New member
לייזר יקירי

לא כל אחד רוצה לפנות לה.ל.ל ואני מבינה את ההעדפה של אנשים מסויימים לפנות למשל לחברה' האלה שרוצים לעזור ולאו דווקא מגיעים מעמותה מאורגנת ומסודרת,אלא אנשים שעברו את התהליך הזה ופשוט רוצים לתת מעצמם לאלה שעוד לא עברו אותו. ואני מעריכה מאוד מאוד את ה.ל.ל (שלא ישתמע מההודעה שלי שלא...)

יקירתי

ברור לי שלא כל אחד רוצה לפנות לה.ל.ל. וכפי שציינתי, זכותו של כל אחד לפנות לאיפה שבא לו. יחד עם זאת, היות שנפוצו הרבה מאוד שמועות על ה.ל.ל. (למשל השמועה לפיה בה.ל.ל. המתנדבים כולם חילוניים מלידה ואינם בעלי ניסיון) אני מרגיש חובה לספר אני מה שאני יודע על ה.ל.ל. מתוך נסיוני הטוב בהחלט. ה.ל.ל. (במיוחד בכל הדברים שמעורבים בהם גורמים אחרים. צבא, עבודה, לימודים וכיו"ב), מעולה גם בגלל שיש בה הרבה מאוד מתנדבים-יוצאים שעברו את אותו התהליך על בשרם וגם כי יש בה אנשי מקצוע עם הקשרים הנכונים שיכולים ורוצים לעזור. מי שלא רוצה, זו בעיה בעיקר שלו ולא של אף אחד אחר.

ש חף

New member
ומי שלא יבוא חבל...

תגיד לי, מה נסגר? אתה ממש לא מבין אותי היום... או שזאת הכתיבה שלי??

אני דווקא חושב שהבנתי אותך נפלא

אם את חושב שלא, תסבירי. חוצמזה, מה שלומך? איך ההתאקלמות כרווקה בעולם חופשי? מה שלום הצובאים בצבא?

ש חף

New member
לא שמת לב לפרט קטן אבל חשוב

כאן זה לא "תפוז חפוז"!! (זוכר כמה הסתלבטנו על השם הזה?)

אבזץ

New member
חיזקו ואימצו! כוחכם יישר!

וללייזר, מה הקשר "הלל" ? כולה שני חיילים נחמדים שמציעים עזרה וישר אתה תוקף אותם -הלללללללללל. נכון, יש אירגון נפלא בשם הלל, אז מה? אסור להם להציע את עזרתם? לא יודע למה הבנתי מההודעה שלך -"הלל ולא אחר". תקן אותי אם טעיתי!

למעלה