לכל היוצאים בשאלה

אופק6

New member
לכל היוצאים בשאלה

בטח באתם אל המנוחה והנחלה מי יכול עליכם הרי אתם עצמאים הכל יכולים לפחות אנא זכרו את שולחן שבת זמירות של שבת עם אבא ואמא אין כמו אמא בעולם ...למה אתם נותנים לה לבכות בלילה ....ואבא ספק אם יש לו כבר לב הולך נפול פנים...רבותי נפגשתי עם כאלה ורבים...הפכתם את ההורים ליצורים האומללים... כל תקותם בך בני אברמי ...כל יום צדיק שלי ...ועכשיו פשוט אין בי כח אפילו לבכות אנא הלך בני..כי ארד אבל אל בני שאולה...מה בני ומה בר ביטני ראה למי עוללתה כה...אהבתיך.... ואתה נטשתני...אנא אלי החזירנה לי אותו שלם ובריא...על כפים אשאהו מה מאד אהבתיהו אוי..בני ..בן רחמי איך תתאכזר לי.. יום ולילה אין מרגוע לפשי כלתה אליך נפשי בני ..אוי בני אוי..בני..אוי בני שובה אלי אהבתיך בני

אופק6

New member
לסיטרא אחרא לילה טוב

קשה לי להאמין שאמך יושנת טוב...יש הרבה צבעים לחיים...תמשיך לרקוד אחי על גבי אמך האומללה אשר נתנה לך את מיטב חייה כדי שתירק לה אחר כך בפניה...צו לצו קו לקו היום אנחנו פה ומחר מי יודע איפה...לחייל המאושר ...בדם צבעתה את אמך....נו מי יודע החיים הם לעיתים מאד אכזרים וטופחים בפני אלו שלא ירדו למשמעות החיים....קח אחי היום הכל במזומן אל תשכח רק את יום המחר

כן, זהו!

זה בדיוק מה שחשבתי! איך אנשים מסוגלים לחזור בתשובה?? אתה יודע איך הוריהם מרגישים אחר כך? (טוב, אולי כי הם מבינים שהחיים שלהם שייכים להם, ולא להורים שלהם)

מאיפה השטויות האלה?

לפני שאתה כותב פה תלמד עברית יושנת? זה טוב בשביל הישיבה, וחוץ מזה - מה אתה נדחף פה עם השטויות שלך, כבר אי אפשר לחיות את החיים בלי לחשוב מה ההורים שלנו חושבים? מה יש ליוצאים לשאלה אין חיים עצמאיים משלהם? מה אנחנו חייבים להורים שלנו הם הולידו אותנו כי הם רצו - אז הם חייבים לנו, אנחנו יכולים לחיות את החיים שלנו כמו שאנחנו רוצים. תכניס לך את זה לראש המצומצם שלך

את צודקת, אני מכיר אישית סיפור כזה

פעם לפני הרבה שנים היה באמת נער כזה שלא שמע בקול הוריו. אביו מאוד אהב אותו ונתן לו את כל מה שזקק לו בחיים, היחסים בין הבן לבין ההורים היו טובים מאוד עד שיום אחד עבר משהו על הבן, עד היום לא יודעים אם זה היה משהו אמיתי או דמיון והוא פשוט הכניס סכין (מטפורי) ללב הוריו. הוא עזב בטריקת דלת את הבית והלך לחייו החדשים. אי אפשר בכלל לתאר את צער אביו על הדבר הזה. הבן שהוא כל כך אוהב עושה לו את הנורא מכל, הבן פשוט לא רוצה לשמוע על אביו. לפי מה שסיפרו היה האבא מסתובב ברחובות בלילה ובוכה ושואל עוברים ושבים אם הם ראו את הבן... אנשים לא ידעו מה לענות לו כי לא רצו לצער אותו ולומר לו שהבן פשוט הלך בדרך אחרת... מספרים שבלילה בקעו קולות מבית ההורים: אברהמל אברהמל, איך יכולת לרצוח את אביך תרח, תראה איך אני מסתובב, מה עשית ממני....

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif שכחת: וקודם שהלך, ריסק לחתיכות

את כל חפצי הקודש שהיו בבית.

ש א ל ה בהלכה

האם אברהם אבינו היה דין של "מועל בהקדש " בזה שהוא שבר כל אלוהי אלילים של תרח ????

מתחשבת

New member
הפתרון באלטרנטיבה

אם נראה להורים שזה מתוך רצינות ולא רק זה אלא - אנו משתדלים להיות מוסריים יותר מחרדים חלק ישלימו!!!!! ואצל כולם היגון יפחת. אצל ההורים שלי זה ככה, אינני אומרת שקל ליצור אלטרנטיבה מוסרית אבל זאת בין כה - אנו חייבים לעצמנו!!!!!!!!

VITO LIGHTNER

New member
אהבה למי/למה?

כשאתה אומר שהאבא בוכה על בנו האהוב האם אב זה אוהב את בנו , או את מה שהוא מצפה מבנו ? האם לא כל מה שמענין אותו זה מה שהוא חושב שאלוהים מצפה מבנו ? האם אי פעם הוא התעניין במה שבנו עושה או מרגיש ? האם הוא שמח איתו/בשבילו על מבחן שצלח ? האם הוא התחיל להבין ולו שמץ של מושג מה הניע את בנו ? או היכן הוא טעה/טועה/ וככל הנראה ימשיך לטעות

ידו בכל

New member
עקדת יצחק

בראש ובראשונה הרבנים ונציגי הציבור החרדי אשמים בעניין. הם יכולים להנחות את הציבור הדתי שגם אם הבנים והבנות לא הולכים בדרכם אין לנתק איתם קשר בשום אופן. יש בזה גם הגיון הלכתי כי באותם המיקרים שבהם כן נשמר קשר בין הורים לבנים, בדרך כלל הבנים מוכנים לבוא לקראת ההורים. לכל אדם חרדי יש קשר עם אנשים חילונים אלא אם כן מדובר בילדיו שלו. לרבנים על אחת כמה וכמה שיש קשר עם ציבור חילוני כי מהציבור החילוני הם שואבים כספים רבים. אבל כמו בעקדת יצחק שאברהם היה מוכן להקריב את בנו לעולה, ככה גם כאן הורים מוכנים להקריב את הקשר עם בנם לטובת משהו שאני לא מבין אותו. נראה ש"הכבוד שלהם" על כך שבנם לא עושה בדיוק את מה שהם רוצים, משבש עליהם את דעתם ולא שום טיעון הלכתי.

ofekj

New member
לשקר בודאי לשקרסס סססבהעע

לשקר הרבה אבל עם טאקט ככה זה אין מה לעשות אתה רואה בחורה מכוערת תגיד לה שהיא יפה וכו הייתי אתמול בארוע ליד מגדלי האום ואחד המרצים סיפר על ילד אחד בגיל שמונה שלמד בבית הספר במרילנד והוא היה היהודי היחיד בכתה יום אחד הוא חוזר לבית שמח ומספר לאביו שהוא קיבל את הילד המחונן של הכתה אביו שאל אותו למה והוא סיפר שהמורה שאל מי האדם החשוב בהיסטוריה והוא ענה שגיסוס הנוצרי אמר לו אביו לא יפה הרי אתה יהודי ולכן הייתה צריך מוזאס ענה לו הילד מוזס זה מוזס וביזנס זה ביזנס

צחיש

New member
זה ברצינות או בציניות?

בתור אחד חדש לענין אני תוהה - זה ברצינות או בציניות?

למעלה