לכל החכמולוגים

naor kalo

New member
לכל החכמולוגים

שלום לכל החכמולוגים קראתי ושמעתי את הערותיכם החוזרות ונשנות על הפער הכספי העצום בין מכבי לשאר הליגה היוצר פער מקצועי בלתי ניתן לגישור האמת שבתור אוהד שרוף התקשיתי לעקוב בעניין אחרי הפלייאוף כיוון שהכל היה ידוע מראש, והייתי מעדיף סדרה קשה ומותחת אבל בואו נהיה כנים לרגע מי מכם אוהדי הכדורסל בארץ (ללא קשר למכבי) מוכן לוותר על החוויה העצומה של משחקי יום חמישי בליגה האירופית? מי מכם לא צפה במתח ועניין כל חמישי באימפריה הצהובה בשלוש השנים האחרונות? אתם באמת מוכנים לוותר על חווית כדורסל אמיתית, על הצגת שבועית של כדורסל סופר מותח ומהנה מול הקבוצות הטובות באירופה ועל תצוגות כדורסל מרהיבות, שלא לדבר על הכבוד הגדול שטמון בהצלחות מכבי עבור ישראל והשמחה הטבעית שמציפה כל אוהד כדורסל ישראלי (גם אם הוא מצהיר אחרת, כמו שאני שמחתי עבור הפועל ת"א בכדורגל) אחרי כל ניצחון, וכל זה רק כדי שמכבי תיקח את האליפות בתוצאה של 3:2 בסדרה ובהפרשים קטנים וצמודים? אתם מוכנים לוותר על חווית כדורסל אוניברסלית ועל הסמל של המדינה רק בשביל להכניס יותר מתח (מלאכותי, כי מכבי תישאר עדיפה בכל מקרה) לביצת תהגדורסל המקומי? כנראה שבאמת לא מגיעה לכם קבוצה ענקית כמו מכבי

roy_ma

New member
גם אני מכביסט שרוף.

אין ספק, שיש דברים חשובים המשתמעים מדבריך, אבל אני בכלל בעד לצאת מהליגה. בטח כל עוד היא ברמה של חובבנים מושחתים מדרג אריה דרעי.

liran b

New member
אבל יש לכם טעות קטנה לא?

אני גם אוהד מכבי שרוף... יש לי יותר מידי כוויות :) ובקשר למה שאמרתם, תראו מכבי נתנה לנו כבוד אבל מה עם ירושלים? העליה שלהם לחצי גמר גביע ספורטה זה לא דבר של מה בכך , נכון הם קיבלו בראש מקבוצה עדיפה שכבר עשתה להם בית העונה בשלב הבתים. ומה אתם אומרים על מכבי ר"ג רבע גמר קוראץ´ או כדורסל הנשים ? ישראל תיהיה על המפה בגלל מכבי אבל לא רק. ככה שהכדורסל בארץ לא משהו אבל שאנחנו באירופה זה דבר אחר. כמו שאמרו בצעדים הנבחרות הצעירות שלנו טובות יחסית מקום 7-8 באירופה זה בסדר וככה זה כמה שנים (למעט הנבחרת של חרוש שהייתה יוצאת מן הכלל)

יוסי®

New member
מההישג של הפועל י-ם ממש, אבל ממש

לא הייתי מתלהב...... היא שיחקה בגביע ס-פ-ו-ר-ט-ה, ועם כל הכבוד לגביע הזה, הוא לא ברמה כ"כ גבוהה. היו בו אמנם קבוצות טובות מאוד, וסיינה למשל קבוצה טובה למדי, אבל הפועל י-ם הגיעה לשלב שהגיעה בזכות הגרלה קלה יחסית. מי זאת בכלל ריטאס וילנה? זה שהיא קבוצה ליטאית, לא אומר שהיא ברמה של נבחרת ליטא.... ברגע שהפועל י-ם נפגשה עם קבוצה נורמלית (סיינה) ראינו בדיוק מה היא שווה, ובדיוק איזה קבוצה מביאה את הכבוד לכדורסל הישראלי באירופה (מכבי) ואיזה לא (הפועל). לגבי ההישג של ר"ג לא אומר כלום, כי לא עקבתי אחריה. לגבי כדורסל הנשים - הגיע בהחלט להישגים יפים בשנים האחרונות, זה כדורסל שרק הולך ומתפתח, ומן הראוי שיקבל תמיכה ראויה מבחינה תקציבית וגם מהתקשורת. לגבי הנבחרות הצעירות - להזכירך, גם בכדורגל בגיל הנבחרות הצעירות אנחנו לא רעים בכלל, אבל חבל בכלל לדבר על הביזיונות שהכדורגל הישראלי מביא לנו בגיל הבוגרים (חוץ מההישג של הפועל ת"א).

עדו מסד

New member
תגיד, אתה במקרה הדובר שלהם?

איזה דרמה ביום חמישי? את מי זה מעניין בכלל? למה לי לוותר על משהו שאני בכלל לא רואה? אם אני ארצה חווית כדורסל אמיתית, אני אפתח ערוץ NBA.

ARIBBA ASHKENAZ

New member
זה לבטח יותר מעניין מאפיזודת המגל

שאתה אוהד בכדורגל המושחת שלנו(סליחה ששכחתי מאיפה היא)

תשובת החכמולוג

ההערה שלך פשוט נכונה, מדי יום חמישי מכבי מציעה לנו חויה אדירה. אולם מלא, כדורסל טוב, מתח- כל מה שצריך וכל מה שהופך את הכדורסל האירופי (במיטבו) לכל כך מעניין. אני מסכים אתך לגמרי ולכן יש לי מנוי למכבי ואני ממש ממש נהנה בהיכל ביום חמישי הקדוש. אבל... אני לא בעד חוסר הצלחה של מכבי באירופה אני רק טוען שגם אם תוריד ממכבי את צ´ורה, שלף או ספר ובריסקר עדייין תשאר עם קבוצה אדירה (בשוק, האפמן, הנפלד, ספר או שלף, שארפ, פארקר, אריאל, בורשטיין). הקבוצה הזו עדיין יכולה לטרוף את אירופה. תשחרר את צ´ורה ספר ובריסקר לשלוש קבוצות שונות בליגה תוסיף בוסמן רביעי (מה שיאפשר לבשוק לשחק בליגה) ותקבל עוד שתי קבוצות חזקות. לדעתי מכבי לא נחלשת מהותית (רק מעט) ואילו ירושלים עם ספר ועוד בוסמן מסוגלת לתת פייט יותר טוב. אהבת הכדורסל הישראלי לא אומרת שנאה למכבי ולא אומרת חוסר הצלחה שלה. בסך הכל שתצמצם את הסגל הבכיר מ-11 ל-8 שחקנים.

יוסי®

New member
ברגע שיש לך בסגל רק 8 שחקנים בכירים

אז עלולה להווצר לך בעיה חמורה באירופה. בלתי אפשרי יהיה להתמודד מול הקבוצות הגדולות באירופה - בהן יש יותר מ-8 שחקנים טובים. אתה תהיה תלוי יותר מידי בכושרו האישי של כל שחקן ושחקן - כי לא לכל שחקן יהיה מחליף בעמדה שלו, וגם אם יהיו - יהיו פחות, ואלה רק שתי דוגמאות בסיסיות מדוע רעיון כמו שלך, עם כל הרצון הטוב, כ-ן יפגע במכבי באירופה. אהבת הכדורסל הישראלי בהחלט לא פירושה שנאת מכבי, אבל כל מיני רעיונות אוויליים (שלא לאמר גם טיפשיים) של החלשה מסויימת של מכבי "למען" הליגה - הן בהחלט נובעות משנאת מכבי. אמרתי את זה בעבר, ואומר את זה שוב - זה אמנם יותר קשה, יש הרבה מכשולים בדרך, ואני לא יודע אם זה ריאלי - אבל צריך להביא את שאר הקבוצות לרמה של מכבי, ולא את מכבי לרמה של שאר הקבוצות.

ARIBBA ASHKENAZ

New member
יש גם תופעות שליליות בשלטון המכבי

ואחת מהן היא נהירה של אוהדי מועדונים אחרים ב-
כמו גן-החיות של טדי למשל,לתמוך במכבי ב-
במקום להעיף את הקומוניסטים ממלחה לכל הרוחות ולהקים מחדש את בית"ר י-ם שתהווה אלטרנטיבה אם ישראל היתה מדינה נורמאלית זה לא היה קורה וכל אחד היה נאמן למועדונו הוא כמו ביוון למשל על החלשת מכבי בשביל ליגה יותר שקולה בארץ אתה צודק שמכבי המחויבת לייצוג הולם למדינה באירופה לא יכולה להיות מואשמת ב"הרס התחרות" כפי שעופר שלח ודומיו משתלחים מכבי לא יכולה לוותר על זכותה,ואף חובתה,לייצג את מאות-אלפי תומכיה ביבשת בכבוד ואת זה אפשר לעשות רק עם סגל שחקנים רחב

roy_ma

New member
הנחמה היחידה, רונן:

הבבונים ממלחה יתנדפו מעצמם תוך שנה שנתיים.

איך לדעתך?

אני מציע הצעה שתשפר את שאר הקבוצות ותחליש במעט את מכבי (לפאנתניקוס לדוגמא היה השנה סגל של 8 שחקנים). אתה אומר שהתחרותיות חשובה ושצריך שפר את שאר הקבוצות אבל איך? כל עוד מכבי יקחו את כל השחקנים הטובים לא תהיה תחרות (והם יקחו כי יש להם הרבה יותר כסף) ואם הם לא יקחו ? זה בדיוק מה שאני מציע! יש גבול לכמה שחקני כדורסל טובים יש בארץ. מה לעשות כל שיפור של שאר הקבוצות יהיה חייב לבוא על חשבון מכבי. השאלה היא אם באמת רוצים לראות שיפור כזה או מסתפקים בימי חמישי הגדולים (אליהם יכולים להתווסף ימי ראשון)

יוסי®

New member
את ה"איך" לשפר את הקבוצות האחרות

אני אשאיר לקבוצות האחרות - זאת לא הבעיה שלי ולא הבעיה של מכבי שבראש הקבוצות האחרות עומדים אנשים שבמקרה הטוב יכולים לנהל חנות מכולת, וגם זה בקושי. זה שרמת הניהול הממוצעת בארץ של קבוצות הכדורסל חוץ ממכבי היא נמוכה - זאת הבעיה של הקבוצות האחרות, לא של מכבי. כל יוזמה לפגיעה במכבי על מנת לקרבה לקבוצות האחרות היא אווילית, שלא לאמר טיפשית (ואני חלילה לא אומר שאתה טיפש - ממש לא - אתה דווקא מציג את טיעוניך בצורה טובה ומתורבתת, בניגוד להרבה אחרים
). היתרון של מכבי, בין השאר - זה באיכות מנהליה שהביאו אותה עד הלום - ובין השאר לכך שאר הקבוצות צריכות לשאוף..... אני לא מתפלא שרוב אם לא כל הישראלים הטובים רואים כפיסגת הקריירה האירופית שלהם לשחק במדי מכבי ת"א. מכבי ת"א לא מכריחה אף שחקן לבוא לשחק אצלה - ואסור למנוע מאף שחקן שרוצה לשחק אצלה לעשות כן (על פגיעה בחופש העיסוק שמעת? ). פאנאתנייקוס שיחקה עם סגל מעט גדול מ-8 שחקנים, שכלל שחקן אחד ענק, שהוא פשוט מעל כולם באירופה - בודירוגה - ועם כל הכבוד לכל השחקנים המעולים שהיו השנה במכבי - אף אחד מהם לא ברמה שלו, לפחות לא כרגע, ובטח לא בעונה האחרונה..... ופאנאתנייקוס, ד"א, היא לא הקבוצה היחידה באירופה - מה תאמר על קינדר? סקיפר? בנטון? ריאל? ברצלונה?

Optimus_Prime

New member
מה זה להוציא את מכבי מהליגה?

אסור לקבוצה לשחק בליגה במדינה שלה?! בטח.

יוסי®

New member
אני אהיה אחד האחרונים שיתאבלו אם

מכבי תעזוב את הליגה הישראלית, אבל במה זה יעזור? אני משער שגם בליגה האנגלית בכדורסל יש תחרות, אבל הרמה שם שווה משהו? מישהו יודע בכלל מה קורה שם? לא, מהסיבה הפשוטה, שעם כל הכבוד לתחרותיות ולשיוויון בין הקבוצות - אם הרמה נמוכה, אז זה לא יעניין אף אחד, ולתחרותיות לא תהיה שום משמעות..... היית רוצה שהליגה הישראלית תהפוך לליגה האנגלית בכדורסל? כי אם תוציא את מכבי מהליגה, אז הבינוניות מינוס שתהיה בליגה, תביא אותה לרמה הזאת, ולא למעלה, לרמה של מכבי ו/או הליגות הטובות יותר באירופה.....

קיר קמט

New member
עד כמה שידוע לי

אין ממש תחרות בליגה האנגלית , אולי רק בין לונדון טאווארס והשניים , מנצ´סטר רויאלס.

יוסי®

New member
זה סתם היה לשם הדוגמה ואני מאמין

שהעיקרון הובן.... מה גם, שאם יש שם שתי קבוצות שמתחרות ביניהן, אז כבר יש שם יותר תחרות.....

TAFD

New member
אין פתרון לבעיה

כל עוד מכבי זאת מכבי לא תהיה תחרות בליגה, כי אין שום קבוצה שיכולה להרים קבוצה שתתקרב לרמה של מכבי. הדבר היחיד שיכול לפתור את זה זה להגביל את מכבי, בתקציב או בסגל, אבל זה לא פתרון כי נזק למכבי זה נזק לכדורסל הישראלי, כי הדבר המרכזי שקורה כל שנה בכדורסל, אם כל הכבוד לליגה המאוד לא מרתקת שלנו, זה היורוליג, ובכל תחילת עונה הדבר שמעניין הוא מה תעשה מכבי ביורוליג ולא "מה יקרה בליגה ?", ולכן אסור לפגוע במכבי, בנוסף לעובדה שרוב שחקני הנבחרת הם ממכבי והמשחקים ביורוליג הם המפגש האמיתי שלהם מול הרמות הגבוהות של אירופה, ככה שזה טוב גם לנבחרת. אין פתרון לבעיה הזאת, ככה זה. אם יהיה יותר כסף אז יוכלו להרים אולי עוד כמה קבוצות שיתקרבו לרמה של מכבי ויצרו אולי קצת מתח ואולי גם יצליחו באירופה (למרות שירושלים ורמת גן הצליחו השנה בצורה יפה מאוד, אם היו להם שחקנים יותר טובים השמיים הם הגבול).

roy_ma

New member
גם עם שאקיל, קובי, ביבי וקיד

בחמישיה, ירושלים לא יכולה לתת פייט. לא כל עוד יושבים שם קליין ומנצור ו- 2,500 בהמות מהג´ונגל ביציע.

למעלה