לכל האנשים שאמרו

eyeCoof

New member
לכל האנשים שאמרו

"לא נצביע מרצ בגלל ביילין". הייתי שמח לשמוע ביקורת מעשית, מה רע לכם בביילין. מה יש בו, באדם, שכל כך מרתיע אותכם שהייתם מצביעים למפלגה אלמלא הוא, כאילו הוא מועמד ריאלי לתפקיד ראש ממשלה. אני לא אומר שהוא יושב הראש המושלם למפלגה - אבל תמיד אנשים אומרים "לא, רק לא ביילין" ועדיין לא שמעתי למה.

worrywort

New member
אני אמנם הצבעתי אך רוצה לענות

"למרצ יש עניין ויש יכולת להציע את עצמה כחלק מקואליצית השלום" אובססיב קומפולסיב פיס מייקינג. זה מה שלא אוהבים בו.

jewjew1

New member
הצבעתי מרצ אבל מזדהה עם הדברים

מה רע בביילין בעיקר שני דברים: 1. הוא ניאו ליברל שמנסה להסתיר את זה. 2. קשור גם לראשון הוא הזניח את כל הנושאים החברתיים של מרצ מהמאבק ההומולסבי ועד נושאי איכות הסביבה לטובת יוזמת ז'נבה. שיקח דוגמא ויתפטר כמו יוסי שריד שבאמת לא היה אשם שהאנשים נכנסו בהתחלה להלם מהאינטפאדה השניה, ולכן מרצ ירדה אז בצורה דרמטית.

gameretzgroup

New member
מה הקשר?

למה אתם דואגים להגיד שהצבעתם מרצ א.ב.ל??? מה משמעות האבל הזה? שאם הצבעתם מרצ אז אתם בעד ביילין? אני הצבעתי מרצ ואני נגד ביילין... ביילין הרס את המפלגה. פעילים בכירים עזבו. מצביעים עזבו. המפלגה לא מתפקדת. ביילין תתפטר!

jewjew1

New member
זה הקשר

התחזיות הראו למרצ 6 מנדטים, ורציתי להצביע מרצ כי חשבתי שנוכל לקבל שמונה ולהכניס את אילן גילאון. אלה הם בחירות של רשימה, ולא של מנהיג. ועל ביילין שהבטיח לפני כמה שנים שהוא מקים מערך סוציאל-דמוקרטי שיחליף בעתיד את העבודה להתפטר לאחר הבזיון הזה של 4 מנדטים.

adecto

New member
עליכם להחליף את המפלגה

מרצ כבר מחוקה שנים אני הייתי מציע לכם ללכת עם עלה ירוק הם נשמעים באמת כשמאל חברתי

worrywort

New member
כי הוא שאל אנשים שלא הצביעו

אולי אנשים שלא הצביעו לא הצביעו מסיבות אחרות? חשוב לציין את זה.

אמורוסו

New member
הוא שמאלני קיצוני מסוכן ביותר

הוא הפודל של פרס, שמאלני קיצוני שהביא לנו את אוסלו ואחראי ישירות לרצח של אלפי יהודים. חבל שעבר את אחוז החסימה.

g i l1

New member
אחראים לאסון.

האחראים לאלפי הרוגים וביזבוז מיליארדי שקלים לריק...הם הימין ההזוי שדאג להפר את הסכמי אוסלו,ונבנה על דומים לו קנאים/דתיים בצד הפלשתיני. מפרי אוסלו הם האחראים הבלעדיים לאסון. הזיית א"י גדולה שמספחת/מגרשת מיליוני פלשתינים כאזרחים סוג ב ,היא מטורפת ולא אפשרית ולו מבחינה דמוגרפית....אז במקום להודות בכשלון נורא...אולי בנורא בהיסטוריה של ישראל ..יש לך עוד חוצפה להזכיר את השם מפד"ל?? אם כל האסונות וההזיות?????? חרפה!

eyeCoof

New member
כפי שאמר ארי שמאי

"הפשע היחידי בהסכמי אוסלו היה שלא ביצענו אותם"

אמורוסו

New member
../images/Emo6.gif ארי שמאי.... זה הדוגמא שלך

עצוב באמת עצוב. ערפאת מהיום הראשון הסית כנגדנו ואח"כ הקים כנגדנו חוליות טרור והיהודונים של מרץ עדיין מאשימים את עם ישראל. יורקים עליך , תגיד שזה גשם, יירו בך, תגיד שזה פליטת כדור, יתפוצצו עליך, תגיד זה היה בטעות, מה תגיד ??? גועל נפש שמאלני.

eyeCoof

New member
ארי שמאי אולי פרובוקטור

אך הוא אדם שנון, חריף ומשכיל - ואתה רק פרובוקטור, חבוב.

Nellie Bly

New member
שאלה טובה

אני חושבת שיוסי ביליין הוא אחד האנשים ההגונים והישרים בפוליטיקה הישראלית.גם כאשר,אנו באים לדבר על תהליך השלום-השם של ביליין יעלה ישר.מקומו הטבעי של ביליין במרצ,ונשאלת השאלה מדוע ישב ביליין שנים כה רבות במפלגת העבודה במקום להכנס לרשימת מרצ ולפעול לקידום העקרונות שהוא מאמין בהם?מדוע ביליין פזל לעבר מרצ רק כאשר צפה את הקריסה הקרובה ואת המקום הראשון שכנראה יתפנה? ביליין הגיע למרצ והפך אותה למפלגת נישה-מפלגה שלא הזכירה ב2003 את תהליך השלום פתאום מדברת רק בקול אחד.יוזמת ז'נבה לארוחת בוקר,צהריים ו..ערב.מרצ שעמלה רבות לייחצן את הפעילות החברתית-כלכלית שלה הפכה להיות לסתם מפלגת שמאל שבעד שלום עם הפלסטינאים.ומי לא בעד שלום?פרץ בעד שלום וגם אולמרט יפנה את השטחים.מה מיוחד במרצ?למה להצביע לה? שלביליין ניתנה ההזדמנות לדבר על כלכלה הוא דיבר כמו קפיטליסט ימני וריסק את כל האג'נדה של מרצ בכלכלה סוציאליסטית. מרצ נתפסה יותר מתמיד כמפלגה אליטיסטית,צפונית שמנותקת מהעם.מה שרן כהן הצליח ליצור,המקום שהצליחה מרצ בזכות לתפוס אצל השכבות החלושות התפוגג גם הוא.מרצ הפכה בדיוק כמו ביליין להיות מנותקת.מרצ עצמה לא ידעה עם מה היא רצה בבחירות האלו-לא היה קו ברור מבחינה כלכלית,ביילין דיבר על קפיטליזם ורן כהן ענה לו מהצד השני של המיתרס. מרצ חוותה נטישה גדולה-פעילים ותיקים ומוכרים עזבו את המפלגה שהם מוצאים לעצמם בית אחר ומפנים אצבע מאשימה כלפיי ההנהגה ההרסנית.הקהילה ההומו-לסבית הוכיחה למרצ שהיא לא יכולה לקחת אותה כמובן מאליו.דיברו כאן על חד"ש שלא הזכירה במצע שלה את הקהילה ההומו-לסבית אבל איך מרצ הבית הטבעי של בני ובנות הקהילה מרשה לעצמה להזניח ולא לתת מקום לנושא כל כך חשוב ומשמעותי?רואים את זה ברשימה והרגישו את זה ברחוב. במהלך מערכת הבחירות לא שמעו את ביליין,לא ראו אותו-אני לא מדברת על ראיון זה או אחר,אלא על עצם העובדה שביליין הוא לא מנהיג.הוא פוליטקיאי ואדם משכמו ומעלה אבל הוא לא מנהיג.יוסי שריד הותיר אחריו חלל עצום וביליין לא הצליח למלא אחוזים ספורים ממנו.המנהיגות של מרצ בשנים האחרונות,הלחימה הבלתי מתפשרת של שריד נעלמה כלא הייתה.יוסי שריד ידע לנאום נגד הכיבוש אך גם נגד המדיניות הכלכלית,ידע לנאום נאומים חוצבי להבות נגד החסטנות החרדית ובעד הקהילה ההומולסבית.ביילין הוא אדם של רעיון אחד-ראוי מרכזי וחשוב מאין כמוהו,אבל רעיון שכבר מרוט לחלוטין.מרצ נותרה עם מנהיג שלא באמת יודע איך להנהיג מפלגה.ביליין אף פעם לא היה בראש,הוא מעולם לא הנהיג מפלגה ונדמה,שהוא באמת לא יודע איך לנהוג.[מאמר מוסגר-אני חושבת בשבנים האחרונות תחת כהונת שרון,מרבית העם חש כי מצא סוף סוף דמות של מנהיג ביליין כנראה החליט שהוא לממשלה הזאת חייב להכנס,מרצ נעלמה בסקרים והוא תופר חליפה.למרצ הייתה הזדמנות פז לזכות בקולות של שינוי-כל כך הרבה קולות אם רק הייתה נושאת את הדגל של המלחמה בכפייה הדתית,אם הייתה מכריזה כי לא תתקפל ותכנס לממשלה שבה לש"ס יהיה כוח להרוס כהרגלה. מרצ לא עשתה זאת.ביליין הכריז מספר פעמים שמרצ תשב עם ש"ס.הקולות בפוטנציה משינוי נבהלו וברחו.במערכת בחירות שהנושא החברתי היה חשוב מאין כמוהו,מרצ הפכה להיות מפלגה של קול אחד והקול הזה היה הקול של יוסי ביליין.

oshratush

New member
מסכימה עם דברייך .......אך

פעם הבאה מרצ חזקה עם אילן גילאון חזק! שינהיג את המפגלה הגיע הגיע הזה חברה להעיף את כל הפוילישטיקים האלה מהבית שלנו.....זה לא מגיע לנו.....אני ממש מרגישה יריקה ...בפרצוף,, ביילין וזהבה....וכמובן הטמבל הזה שמזל שלא קיבלנו את המנדט החמישי.....מר וילן...הגיע הזמן שיסתכלו לנו בעיינים...לי במיוחד.....קרסתי..סביב הבחירות האלה.. והקמתי פה סניף חדש של יבנה..מקמצוץ של אנשים... שיסתכלו ויגידו לי אם הם באמת צריכים לשבת שם...וואלה אני קוראת לאנשים כמו וילן וזהבה.....שאם הם כ"כ מכבדים את עצמם.. שיפנו את המקומות לאנשים כמו אילן מוסי או צביה גרינפלד.... קדימה חבר'ה בואו לא נדבר...נהפוך את הקערה על פיה...לא ניתן להנהלה המגוכחת הזו להשפיע ניתן לועידה ולמועצה...לא ניתן עוד לקיבוץ הארצי....שגורם למפלגה הזו להראות כך עןד להמשיך כך...קדימה ....זה הבית שלנו בואו נטפח אותו....

שותף

New member
../images/Emo31.gifלא מסכים - לא נכון

אינני יודע איפה היית במערכת הבחירות אך מה שאת אומרת פשוט לא נכון, ביילין ומרצ דיברו במערכת הבחירות על הרבה נושאים הרבה יותר מאשר השלום, וכלל לא הזכירו את ז'נבה (שפועלת בכלל כגוף עצמאי). מעבר לכך חשבת פעם מדוע חשוב לביילין כל כך השלום. אולי כדי שאפשר יהיה לקדם בדיוק את הדברים שאת מדברת עליהם: כלכלה שיוויונית (ולא כל הכסף לשטחים) וזכויות אדם (ולא דיכוי, כוחנות ואפליה). כרגע כל האנרגיות הפוליטיות בישראל מופנות רק ל"ביטחון" "שטחים" ו"הערבים" - במקום שנדאג למדינה. החתימה של ההודעות שלך מוכיחה כי את מדברת לגופו של אדם ולא לגופו של עניין, לדעתי זה אחד הגורמים שהחליש מאוד את מרצ במסע הבחירות! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ מי שלא יודע/ת להתייצב בנאמנות מאחורי מנהיג ודאי שלא יכול/ה להנהיג בעצמו/ה!

Nellie Bly

New member
מה ז"א איפה הייתי?הייתי בדיוק כאן

ואם אתה חושב שהיה למרצ קווים אחרים בבחירות האלו כנראה שאתה הוא זה שמדבר ומגן לגופו של אדם.

למעלה