לכל בעלי הDRים למינהם!!!!!!!!!!!!!!

west side

New member
לכל בעלי הDRים למינהם!!!!!!!!!!!!!!

מישהו ממכם!!!!!! דיי חוצפן היתי אומר העיז להיכנס לי באוטו מאחורה כשעמדתי ברמזור!!!!!!!!!!!!!!!! אני נוהג בZ3 אדומה וחדשה! ואפילו סליחה האיש לא אמר - עשה לי שלום ככה עם היד והמשיך...זה היה דיי חלש..הוא לא ממש הספיק לעצור או משהו ( איך הוא לא נפל??????? ) למזלי יש לציין שלא קרה כלום לאוטו שלי כי להחליף משהו באוטו הזה עולה יותר מהחיים שלי בערך. מה ביקשתי? שיגיד סליחה..........וגם זה קשה היום כניראה. אין צדק בעולם.

אוי לא נעים ../images/Emo4.gif

העיקר שאתה בסדר! ואל תאשים את כולם יש גם אנשים כאלה... חג שמח, ותמסור ד"ש! שלך, בת בת!

זהר זהר

New member
לא מאפיין אותנו בכלל

כי לאופנוע בלמים יעילים יותר ממכונית מצויה (מרחק עצירה קצר יותר) ואיזה רוכב אינו מתחמק ימינה או שמאלה. היה לך עסק עם מישהו לא רציני, לא מיומן וסביר לכן גם שלא מחונך. יש גם כאלה אבל הם ממש לא מייצגים אותנו. בשם השרוטים בעם מוגשת בזאת בקשה למחילה רשמית ותודה על שנכנסת לבקר כאן כי לפי המכונית רואים שהתנועה מדברת אליך. שנה טובה.

saran

New member
לא נראה לי

לאופנוע מרחק עצירה ארוך משל מכונית עניין של חוק פיזקלי משקל כפול מקדם חיכוך

כRובי

New member
תעשה את החישוב..

אל תשכח שאומנם מקדם החיכוך של האופנוע הוא קטן בחצי (פחות גלגלים) אך המשקל שלו הוא פחות מעשירית משקל הרכב. ובכלל - הכל תלוי בנהג/רוכב.

מקדם חיכוך...

בטח שביט יוכל להשכילנו בנתונים מדוייקים, אני סבור שמקדם החיכוך נמוך הרבה יותר מחצי מאחר ולא מדובר רק בשני צמיגים, אלא גם בצמיגים בעלי שטח פנים צר הרבה יותר מצמיגי מכונית, ולזה תוסיף את העובדה שה-DR בטח נסע עם צמיגים שיש משהו בינם ובין שטח (גם אם היו אלו צמיגי דו"ש) ובכך הוריד משמעותית את שטח הפנים של הגומי הבא במגע עם האספלט... בקיצר - לא משהו...

STIVENZ 426

New member
קצת על חיכוחים...

מקדם החיכוך=דבר קבוע. לכל חומר יש את מקדם החיכוך שלו. את החיכוך מחשבים בצורה די פשוטה.. כח החיכוך (בחיכוך בין גוף בתנועה למשטח) (בצורה מופשטת כמובן..) יהיה שווה למקדם החיכוך (קבוע) כפול מסת הגוף (משתנה כמובן) כפול כח הכבידה(גם קבוע) (מדובר על תנועה במישור בלבד. מעבר לזה העניין נהיה יותר מורכב) זו הנוסחה הבסיסית לעניין.. וממנה ניתן להסיק כי כח החיכוך לא בהכרח תלוי בשטח הפנים, הוא כן תלוי במסה, ובמקדם החיכוך של המשטח. כלומר, כח החיכוך שיפעל על חתיכת גומי של סנטימטר, יהיה זהה לכח החיכוך שיופעל על אותו סוג של גומי (שטח פנים אחר..) רק בחתיכה של חצי מטר, או מטר וכיו"ב.. בהנחה כמובן שהמסה תהיה זהה. כמו כן קיימים שני סוגי חיכוך. חיכוך סטטי- הכח שגורם לבלוק להיות נייח על הרצפה למשל. והוא שווה או קטן למקדם החיכוך של החומר כפול המסה כפול כח הכבידה. וחיכוך קינטי- הכח השאם נתגבר עליו, יתאפשר לנו להזיז את אותו "בלוק". כמו כן קיימים שני סוגים של מקדמי חיכוך: חיכוך סטטי, וחיכוך קינטי. מקדם החיכוך הסטטי יהיה תמיד יותר גדול ממקדם החיכוך הקינטי (נכון טל?) והנוסחאות באותיות: Fs=<U(s)*N N=mg ומכאן נובע ש: Fs=U*mg Fk=U(k)*N מקרא: F=כח החיכוך U=מקדם החיכוך (s- סטטי, k-קינטי) N=mg m=מסת הגוף. g=כח המשיכה של כדוה"א (9.8, 10 בקירוב ביחידות ששכחתי מהן..) (k)=קינטי (s)=סטטי סטיב.

saran

New member
הוא שאמרתי אבל במשפט אחד

משקל(g*m)כפול מקדם חיכוך(u) שווה לכוח חיכוך(f) וזה אומר שמספר הגלגלים לא משנה שטח חתך של הצמיג לא משנה רק המשקל!!!! ןלכן פייסטה 85 תעצור מהר יותר מ R1

ניסן400

New member
טעות גדולה בידך ...

אמנם כוח החיכוך שיווצר בין פיאסטה לכביש גדול בהרבה מכוח החיכוך שיווצר בין R1 לכביש, אבל כוח זה צריך לעצור מסה גדולה יותר. בשורה התחתונה מה שחשוב זה התאוטה והיא תהיה (במקרה של בלימה אופטימלית): מקדם החיכוך * g כמו כן, בתיכון אמנם לימדו אותנו שמקדם החיכוך לא תלוי בשטח המגע. אך מה לעשות ולטבע חוקים קצת יותר מסובכים. במקרה של גומי ואספלט אכן יש משמעות לשטח המגע, והדבר אינו זניח.

STIVENZ 426

New member
פיאסטה 85 תעצור יותר מהר מ R1

אם.. (לדעתי, תאורתי בלבד..) משטחי הבלימה שבאים בחיכוך עם הרפידות יהיו זהים בגודלם או יותר גדולים, והחומר יהיה זהה (לצורך הדוגמה) ויחס המשקל- שטח מגע יהיה זהה. אז, נראה לי שהיא תעצור. אהה כן. וגם הכח המופעל על הרפידות. (משאבת בלם של פיאסטה צריכה לדחוס הרבה שמן יחסית למשאבת בלם של R. ולכן לבלום עם פיאסטה שנת 85 (או עם הסובארו של קולרגול) יהיה יותר קשה. לעומת זאת, אם יתקינו בפיאסטה משאבה הידרולית (בוסטר) מגובהה ע"י המנוע, כמו שיש במכוניות החדישות כיום (כיום= נראה לי משנת 90 בערך) היא תעצור כמו "בובה".. אבל על כל הנאמר כאן ממש אני לא לוקח אחריות. וניסן 400 צודק, אני דיברתי על פיסיקה של תיכון (כי זה מה שהספקתי ללמוד עד עכשיו
). סטיב.

SENDA

New member
לא נכון ../images/Emo70.gif

יחס המשקל שטח מגע ממש לא צריך לנ\היות דומה. למעשה מספיק ששטח המגע יהיה שווה
תחשבו על זה ... נגיד ששטח המגע זהה ברכב ובאופנוע והרכב שוקל פי 5 יותר. אז הלחץ שהרכב לוחץ על אותו שטח גדול פי 5 וכך החיכוך זהה בשני המקרים. תחשבו על טון שלוחץ על צמיג ששטח המגע שלו ס"מ מרובע ועל 200 ק"ג עם אותו צמיג, את הצמיג שעל הרכב ששוקל טון יהיה הרבה יותר קשה לנעול ויהיה צריך להפעיל לחץ גדול פי 5 כדי לנעול אותו, אך כיוון שיש הפרשי משקל אז נצטרך לחץ פי 5 כדי להגיע לאותה רמת בלימה וכך יוצאת המשוואה - רכב ואופנוע בעלי צמיגים זהים יבלמו בדיוק אותו הדבר למרות הפרשי משקל
ודרך אגב במבחן האצה ובלימה שנעשה, לקח ה R1000 את כולם בתאוצה אבל היה הרבה פחות טוב בבלימה. המשך יבוא ...

theshark

New member
מאיפה הבאתה את הקישקוש

ש-R1 עוצר פחות טוב. ילדים בבקשה לא לקשקש שטויות, יש גבול.

STIVENZ 426

New member
שארקי..

דברי על הפיאסטה, אפילו נאמר בהם, שאני לא לוקח עליהם כל אחריות. משום שאני ממש לא התעמקתי בעניין, וגם אין לי את הידע לענות על דבר כזה בצורה מספקת, ולכן- יכולתי רק לשער. בכל מקרה, צפה לטלפון בהמשך הערב אחי.. סטיבףץ

TTמאניה

New member
מה הקשר לבירה נשר?

יופי שלמדתם פיסיקה אבל אחרי שסיימתי את התואר בטכניון עם ציו 99 בפיסיקה אני יכול להגיד לכם ששכתם משהו פשוט. חוק שני של ניוטון. - סה"כ הכוחות שווים לm*a יעני מסה ותאוצה כלומר הבלימה תהיה רק מקדם החיכוך כפול g=9.8m/sec^2.

saran

New member
נכון אבל זה רק מחזק את טענתי

זה נכון מאוד שמה שקובע זה המסה * מקדם חיכוך אבל: א. אמר את זה קודם ניסן400 ב.המסה היא שקובעת כמו שאתה אומר ולכן ככל שכלי הרכב יהיה כבד יותר הוא יעצור מהר יותר{מלבד אם הבלמים שלו לא מספיק גדולים להשתמש בכל כוח החיכוך שנוצר בין הכביש לצמיג). לסיכום פייסטה שנת 85 תעצור מהר יותר מR1

SENDA

New member
והמשך ...

ברמת העיקרון אמרנו שיחס מגע זהה יתן תוצאות זההות בעיקרון אם היה לרכב יכולת הגברת בלם חזקה באותה רמה כמו המשקל. בכל אופן שתי דברים חשובים בקטע הזה הם : 1- איכות הצמיג, כלומר ברגע שצמיג מסויים טוב יותר, כלומר החיכוך שלו טוב יותר ויכולת הבלימה גם משתפרת. 2- הרוחב היחסי של הצמיג, ככל שהצמיג יותר רחב אז כך המשקל מתחלק יותר וכך למעשה יש סיכויים טובים לאבד
אחיזה. דבר נוסף ואחרון זה שלא שתכחו שרכב יכול להרשות לעצמו לבלום עד הסוף, כולל נעילה מוחלטת של הגלגלים. אופנוע לא

tt1999

New member
היה השבוע איזה בחור עם DRשהתלונן

שהברקסים שלו לא משהו ושהוא כמעט נכנס באיזה מכונית

למעלה