לכל איש יש שם

יש לי בעיה עם השם 'אנוסים'

מכיוון שהמשמעות היא שאנחנו אנוסים, ולא כך היא. אנחנו בוחרים במסגרת השיקולים של רווח מול הפסד חיים מסוג מסויים, אבל אין כאן שוטר שעומד לנו על הראש ומאיים בהוצאה להורג. השם 'אנוסים' יוצר תחושה של חוסר אונים, ולא של בחירה מודעת בחיים אלו, לכן אני נגד

moshe010

New member
האם כלא לכל החיים גם לא נקרא אנוס

האם אנוס זה רק איום בהרג? ואם אני יודע שברגע שאסטה כמלא נימא מאלפי הלכות ומנהגים ושטויות והגבלות שמקובל בחוג שלי או במשפחתי אני אסבול מאוד חזק כלכלית חברתית פסיכולוגית האם זה לא נקרא אנוס זה מזכיר לי את הזמנים שהאדונים דאגו שלעבד לא תהיה יכולת קרוא וכתוב, כך שהוא לא יהיה יכול להסתדר לבד בעולם הגדול וירצה מרצונו החופשי להשאר להיות עבד אותו דבר אצלינו החינוך והמנטליות החרדית הגיעו לתוצאה שלמתגבר הממוצע אין לו את היכולת הפסיכולוגית והכלכלית לצאת מהכלא למעשה גם בספרד הרי מלכתחילה רק רצו לגרש את היהודים ומי שנשאר זה בגלל שלא רצה לאבד את ממונו ודירתו וללכת לחפש מקלט במדינה אחרת, האם מצבינו לא דומה ברמת העיקרון? לסיכום ההגדרה של אנוס לדעתי היא אם אדם מתנהג אחרת מכפי שהוא מאמין, רק בגלל שהוא מפחד מהסביבה ומתגובת הסביבה כשתתגלה חוסר אמונתו

mister xy

New member
צריך לפנות ל"אקדמיה ללשון העברית"

למה לעזאזל שם הפורום בכלל מעניין כל כך?

התכנים הרבה יותר חשובים, לא? מה השטויות הללו?

סוג ב

New member
עיין מה כתבתי לדמות הגוף

לקח שבוע לבחור שם, אני גם רציתי חרדים אנוסים, אבל צריך להבין שמטרת תפוז היא שיכנסו לפורום כמה שיותר גולשים שהנושא נוגע להם. חרדים אנוסים- אנשים יכולים להבין שאלו חרדים שאנסו אותם וכן הלאה עם עוד שמות שעלו בזמנו. חרדים בעל כורחם- היה השם הכי קצר והכי נוגע לנושא. אבל שוב, תמיד אפשר לפנות להנהלת תפוז ולהציע להם רעיונות חדשים. מקסימום יגידו לא.

mister xy

New member
אני דווקא אוהב את השם הזה

מותר לשאול של מי היתה ההברקה ?

סוג ב

New member
להזכירך

כשבאתי לפתוח את הפורום, לא ידעתי בכלל שלתופעה יש שם. יוני ידע ויוני מצא את השמות. (אני חיפשתי את המשמעות ברשת
)

למעלה