לכל איש יש שם

לכל איש יש שם

לכל קבוצה יש שם: יש אתאיסטים ויש אגנוסטיקנים יש תאיסטים ויש דתיים יש חרדים ויש חילונים יש חוזרים בתשובה ויש חוזרים בשאלה (או יוצאים בשאלה) ורק לנו אין שם.... אנוסים - זהו שם שאול השייך לתקופה אחרת ולמשמעות הפוכה. חרדים בעל כרחם - זה לא מצלצל טוב, וגם ארוך מידי קבוצה, כדי להיות קיימת, חייבת שם קליט, כל פרסומאי יגיד לכם את זה. בואו נקרא לעצמינו שם הצעתי: 'אפידוסים', וביחיד 'אפידוס' אשמח לשמוע תגובתכם והצעות נוספות...

mik504

New member
"חסילונים" [לחסידים שבינינו]..

חסילון זהו פרי ים טרף למי שלא יודע

עץ שתול

New member
משכילים

המשכילים בעבר יכלו להשאר עם זהותם הדתית ואם כל זה להחשב לאפיקורסים... בהשכלה היו כמה וכמה זרמים, ואמנם המשכילים לא נחשבו לאתאיסטים לפחות לפי תפיסתו של מנהיג המשכילים משה מנדלסון, ואולם לפי שטתו הבחירה נתונה בידי האדם מה שגם השאיר פתח לעבור על חוקי התורה... ולדעתי זה השם שהכי קרוב ומבטה את מצבנו, וכמובן שאפשר לשלב בין שני מילים כמו 'משכילוני' וכד'.

אנוסים זה אחי

היתרון של הכינוי אנוסים הוא העומק והמשמעות ההיסטורית של המונח. אנוסים מייטיב לבטא את חוסר האונים והמילכוד בו אנו נמצאים. יש בזה גם את היופי של ויגזול את החרב מיד המצרי להשתמש במונחים רדיקלים שהומצאו ע"י הממסד הדתי כדי להציב להם מראה בפניהם, כמו המונח יוצאים בשאלה כקונטרה לחזרה בתשובה (כשנפגשתי לראשונה עם המונח זה מאוד הצחיק אותי*. אני מציע לקיים הצבעה של כותבי הפורום לשם הנבחר, והיה השם הנבחר ע"י רוב הפורום, הוא שמו. אגב אנוסים מייטיב לבטא את שם הפורום "חרדים בעל כורחם".

מקבל את ההצעה להצבעה

כיאות לפורום דמוקרטי שאינו מקבל הנחתות מהגדוילים. אני מצביע בעד ההצבעה, ומציע שכל אחד יוכל לבחור ב' שמות, כדי שיוכל לבחור גם את השם שהציע, וגם עוד שם. סביר להניח ש'אנוסים' יקח בסוף, אבל בואו ננסה.

סוג ב

New member
תפנה להנהלת תפוז

בבחירת שמות- אין לנו הרבה מה להשפיע. אני אישית לא רואה בעיה עם שם הפורום. אבל אם לרוב חברי הפורום יש עדיפות לשם אחר, אפשר לפנות אליהם בצורה מרוכזת. (ולא נירא לי שזה ישנה משהו...)

לא מדובר על שם לפורום

מדובר על שם לתופעה, שבו נשתמש בעתיד, כאשר נזכיר את התופעה, כדי לתת שם רשמי לקבוצה. שם רשמי יאפשר להתייחס לקבוצה כקבוצה על כל התועלת שבכך.

סוג ב

New member
סנדר דיבר על שם לפורום

וגם אתה כתבת על שינוי שם לפורום, כתגובה להודעתו. (תקרא שוב את הודעתו ותגובתך) נושא ההודעה הראשית שהעלת, הייתה על שם לקבוצה. אני הגבתי על שינוי שם לפורום.

ממש לא הובנתי

כתבתי 'כיאות לפורום דמוקרטי' והתכוונתי שאנשי הפורום הם יהיו המחליטים אבל ביחס לשם לקבוצה ולא לשם לפורום. אני לא רואה סיבה לשנות את השם לפורום, אבל אני כן חושב שצריך לתת שם לתופעה ולקבוצה.

למעלה