לכל אותם אלה

יוֹאב

New member
לכל אותם אלה

הסבורים כי הנסיונות של עמיר פרץ הם בגדר "חתירה כנגד רצון הבוחר", יש לי שאלה: ניקח מצב היפוטתי (אך אפשרי תאורטית) שבו ש"ס מקבלת 59 מנדטים, מרצ מקבלת 30 מנדטים והעבודה 31 מנדטים. מי אז אמור להרכיב את הממשלה? האם אלי ישי? (ואז בעצם אתם מחייבים את ביילין ופרץ להכנס לממשלה) או שמא עמיר פרץ, שירכיב בקלות קואליציה של 61 ח"כים?

המקרה שאתה מציג לא דומה כלל למצב

הנוכחי. מפלגת העבודה ומרצ הן שתי מפלגות המזוהות עם אותו מחנה. לעומת זאת, באופן ברור, גם כפי שבא לידי ביטוי במערכת הבחירות ובקמפיין של מפלגת העבודה, מפלגות כמו הליכוד, האיחוד הלאומי וישראל ביתנו הן מהצד השני של המתרס הפוליטי לעומת מפלגת העבודה. לכל האורך אנשי מפלגתך דיברו נגד קואליציה עם הליכוד בראשות נתניהו ועם ישראל ביתנו והצגתם את קדימה כשותפה פוטנציאלית (אופיר פינס חזר על כך פעמים רבות). אם כעת מפלגת העבודה הולכת יחד עם נתניהו ושאר מפלגות הימין - היא בוגדת בבוחרים שלה. אבל אין בעיה, תקימו את הממשלה הזו. תסמכו על נתניהו, שטייניץ, אלדד והנדל שיתמכו בכם ויעזרו לכם, ויהיו נאמנים ויחזיקו קואליציה יציבה לאורך זמן. שיהיה בהצלחה לכולנו. יחי עמיר פרץ ראש ממשלת הימין!

יוֹאב

New member
טוב

אם חשבתי מקודם שלא הבנת אותי, עכשיו אני כבר סבור שאתה אפילו לא מנסה להבין אותי. אני מתנגד לממשלת פרץ-ליברמן-ליכוד-איחוד לאומי. אבל, הלגיטימיות של פרץ לנסות ולהקים ממשלה בראשותו, היא לגיטימית, על אף שהמפלגה הגדולה ביותר היא קדימה. זה מה שאני רוצה להגיד, בשורה התחתונה.

אוקיי, בכך אני בהחלט מסכים איתך

אם לעמיר פרץ הייתה אפשרות להקים קואליציה עם שותפות טבעיות שאינן מנוגדות באופן ברור לעמדותיו המוצהרות, גם אם מפלגתו אינה המפלגה הגדולה ביותר - זה לא רק לגיטימי אלא גם טבעי והגיוני. אבל לא ממשלה כזו מפלגת העבודה מנסה להקים כעת, אלא ממשלה לעומתית בעלת אינטרס אחד ויחיד - לפגוע במפלגה אחרת. זה גם לגיטימי, אבל הרבה יותר ממסריח.

קח בחשבון

שאולי פרץ מנסה להקים קואליציה בראשותו (אם הוא יצליח להביא לכך שהנשיא יטיל עליו את הרכבת הממשלה), אבל עם קדימה, כשהאופציה ללכת עם הימין היא לא יותר משוט - אקדח טעון המונח על השולחן ללא כוונה לירות בו באמת. והכי סביר, פרץ משתמש באיום של קואליציית עבודה-ימין פשוט כדי להוריד את מפלס היהירות של אנשי קדימה. שטרית, רמון ואחרים בקדימה יצאו בכל מני הצהרות חצופות וצריך להחזיר אותם למציאות.

לגבי ההתנהגות של אנשי קדימה אני

מסכים איתך לחלוטין, אבל אני לא בטוח שמדובר ב"תרגיל". זה גם יכול להתחיל כתרגיל ולהפוך למציאות. בליכוד בן 12 המנדטים כבר מקבלים תיאבון ויש הבונים שם כבר על החוץ והבטחון. מפלגת העבודה עם 20 מנדטים נלחמת בציפורניים על תיק בכיר אחד ואילו בליכוד "הפישר" (כלשונו של דני נוה) כבר יש השואפים לשני תיקים בכירים.

בדבר אחד אני מסכים איך: קדימה באמת

חוצפנים. לקרוא לפרץ "ראש ממשלת הסבלים" זה נמוך אפילו בשביל אנשי קדימה.

gershon17

New member
נעלבת, מאמי?

מי שגר בבית מזכוכית, עדיף לו שיזדיין במרתף.

gershon17

New member
הסיבות בכלל לא משנות

אם 61 חברים בכנסת ישראל נותנים אמונם בממשלה מסויימת, הממשלה הזו לגיטימית. ובכלל לא חשוב אם נראה לך כאילו אין להם מה לעשות ביחד בקואליציה.

ממתי גרשון אתה תומך בפרץ?

עד לא מזמן עדיין קראת לו "קומוניסט" וירדת עליו ללא הפסקה, והנה פתאום אתה רוצה שהוא יהיה ראש הממשלה שלך. האם זה לא קשור לעובדה שאז גם נתניהו יקירך יהיה בממשלה?

gershon17

New member
יש לי דיקט שאולי תשמח להכיר

אני לא רוצה ממשלה בראשות פרץ, אבל אם פרץ יצליח להשיג תמיכתם של 61 ח"כים, ממשלה כזו תהיה לגיטימית.

אבל מי אמר שהיא לא תהיה לגיטימית?

ברור, גם ממשלה של בני אלון עם עזמי בשארה תהיה לגיטימית. לגיטימי עדיין לא הופך את זה ללא מסריח. אם עמיר פרץ מומלץ אל מול הנשיא על ידי מפלגת העבודה ו....האיחוד הלאומי, כאשר מרצ, בת בריתה של מפלגת העבודה מודיעה כי לא תמליץ על פרץ ומפלגת העבודה מרגישה עם זה נוח, אז שיבושם לה. מפלגת העבודה והעומד בראשה יאכלו את מה שהם בישלו, וגם אם ממשלה הרמונית כזו לא תקום בסופו של דבר, נזק מסויים ולא בלתי מבוטל מפלגת העבודה ועמיר פרץ כבר הרוויחו. עמיר פרץ הראה את כישוריו המניפולטיביים ועמיתיו הפוליטיקאים כמו גם הציבור ובוחריו בציבור רואים, שומעים ובעיקר מריחים. נתניהו חשב שלציבור זיכרון קצר. גם פרץ עוד יגלה שלציבור (לפחות לחלקו) יש זכרון ואפילו זכרון טוב. הכל לגיטימי - אין ספק. אבל גם התגובה בקלפיות בבחירות הבאות תהיה מאוד מאוד לגיטימית.

מסכים איתך, הנזק כבר נגרם.

אבל אולי הן אולמרט והן עמיר פרץ סבורים שאלה היו הבחירות האחרונות בישראל. אולי הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים.

למעלה