לכל אוהדי שינוי

רק הערה קטנה

אני בהחלט מכבד את דעתך. ושמח שאתה מזדהה עם דעותיה של שינוי. יש לי רק שאלה אליך בתור חבר מולדת, מה דעתך כך שסיעת האיחוד הלאומי-ישראל ביתנו תומכת ותמכה בחוק משפחות ברוכות ילדים? שהולך בעיקר לשני סקטורים אנטי ציוניים ולא יצרניים במדינת ישראל אתה בטח גם מכיר מצב אבסורדי בו משפחה של מחבל (ערבי ישראלי) ממשיכה להנות מחוק משפחות מרובות ילדים. בברכה, גרשון

2צל

New member
בקשר לחוק משפחות ברוכות ילדים

מסכים איתך. בקטע זה חלקתי על מפלגתי

2צל, אתה עם שינוי?

זכותך המלאה! אני רק רוצה לתקן טעות קטנה שעשית. "חלקם אף שונאים את המדינה ויוצאים כנגד הציונות ועדיין ברוב חוצפתם נהנים מביטוח לאומי, ארנונה נמוכה וכו´ " החלק הזה, ששונא את המדינה ויוצא נגדה בגלוי (ע"ע נטורי קרתא/חרטא), לא מקבל שומדבר מהמדינה. לא מוציא ת.ז., לא מקבל ביטוח לאומי וכו´. אם כבר יש לציין מישהו, אפשר לציין אותם "לשבח" במידה מסויימת. הם לא נותנים למדינה - אך במקביל הם מסרבים לקחת ממנה". (ושוב, לא מדובר בכל החרדים, אלא בנטורי קרתא. לגבי השאר - זה סיפור נפרד!) ועוד משהו קטן לגבי החרדים שאתה כ"כ מתעב, שים לב שאחרי כל פיגוע - מי שמגיעים ראשונים למקום הם "הצלה" ו"זק"א" ששניהם ארגונים חרדים. יום יום, שעה שעה, הם נמצאים בכוננות, ולא משנה מתי יהיה פיגוע - הם יהיו שם!

דווקא מדובר בציבור דיי גדול

של החרדים מש"ס ויהדות התורה שמזהירה בגלוי את המסר האנטי ציוני ואף מסרבת לקחת תפקידים של שרים כדי לא להישתתף בשלטון של מדינה ציונית. כמובן שהם מסתפקים בתפקידים של סגני שרים ותקציבים שמנים שהגזלן הראשי של ועדת הכספים ח"כ ליצמן מצליח לקבל אחרי שמאיים לא להעביר כסף לבטחון אם לא יקבל כסף לישיבות. ומצד השני השר אלי ישי קורא להילחם בעראפת בים, באויר וביבשה אך מסרבת לשלוח את בחורי הישיבה לכל שירות בצהל. (כולל שירות לאומי) בברכה, גרשון

דוקא כשמדברים על ש"ס,

צריך להזהר. הרבה ממצביעי ש"ס הם חילונים מובהקים שרוצים "אידישקייט". מדובר בעיקר בציבור החילוני-ספרדי (וסליחה שאני מגדיר את זה ככה, זה לא מתוך גזענות אבל ככה זה). חוץ מהם יש גם את בחורי הישיבות החרדיות של ש"ס (שהרבה מהם כן מתגייסים). ואת חברי הכנסת של ש"ס (שרובם שרתו בצבא ביחידות קרביות). לגבי אגודה - יתכן בהחלט שאתה צודק. אבל אני לא בא לתקוף את החרדים אלא להגן על מי שצריך להגן מבניהם.

מצביעי ש"ס מזרחיים מסורתים

אם כבר אז מצביעים מזרחיים מסורתים שש"ס מצליחה לעורר אצלהם רגשי נחיתות, הרי הכי קל בעולם להפיל את כל הצרות והכשלונות על המוצא. ואת זה בש"ס יודעים לעשות מצויין. כשנשאל סגן השר איצחק כהן מש"ס (ששירת בצבא) האם הוא ישלח את בניו לצבא? הוא ענה: "אני מעדיף שהם ישארו ללמוד בישיבה מבחינתי זה זה פחות חשוב" אגב יכול להיות שהרבה מזרחיים מסורתים מצביעי ש"ס היו בצבא אך כשהם שולחים את ילדיהם למערכת החינוך "אל המעיין" שם הילדים מקבלים חינוך אנטי ציוני, לא מקבלים שום הכשרה ומקצוע לחיים והדבר היחיד שהם יודעים זה שצריך להבציע לש"ס, כך גודל לנו עוד דור של פררטיזים ומשתמטים. בברכה, גרשון

סילבן

New member
גם זה שטויות

החרדים הנ"ל פעילים לחלוטין ברמת הרשויות המקומיות, מקבלים פטור מלא מתשלום ארנונה ומסים עירוניים אחרים אך מקבלים את מלוא השרותים העירוניים. נוסף על כך, חלקם כן מקבל תשלומי בטוח לאומי. צריך כסף בשביל לאכול...

למעלה