לכל אוהדי שינוי

2צל

New member
לכל אוהדי שינוי

אני אתכם! לפי דעתי זו צביעות מה שהחרדים מקבלים מהמדינה ועוד בלי לעשות בשביל זה כלום! חלקם אף שונאים את המדינה ויוצאים כנגד הציונות ועדיין ברוב חוצפתם נהנים מביטוח לאומי, ארנונה נמוכה וכו´ אך! דבר 1 עליכם לזכור חרדים אינם דתיים! אנו הדתיים משרתים בצבא (יש לנו גם את האחוזים הכי גבוהים להתייצבות למילואים- לפי סקר ´מעריב´), ומשלמים מיסים כמו כולם. ולכן רק רציתי שלא יהיה בלבול בין 2 המושגים של דתיים וחרדים. חזקו ואימצו!

אנדרי ז

New member
אתה מוזמן להצטרף לשינוי../images/Emo24.gif

ותביא איתך כמה שיותר חובשי כיפות סרוגות!

אנדרי ז

New member
מה הקשר?

אני מסכים עם הכינוי בר-אירן, כי אוניברסיטה זו מגלמת את כל הרוע של הכפייה הדתית ושל לאומנות משיחית. אני בטוח שיש הרבה דתיים (ואפילו פה ושם כמה חרדים) שמתנגדים לתופעות הנ"ל, ואני אשמח לברך אותם עם הצטרפותם לשינוי.

היתה פעם כתבה באולפן שישי

שמישהו שמזוהה עם הציונות הדתית יזם את הקמת החטיבה הדתית בשינוי. כיצד לך לבדוק את הנושא. יכול להיות שכבר עכשיו יש איזו שהיא פעילות.

אנדרי ז

New member
נשמע כמו רעיון מצויין

פותח השרשור נשמע כמו האדם הנכון לבדוק את זה.

חידר

New member
אני לא מאמין

שפותח השרשור מוכן שיכנו את האוניברסיטה שבה הוא לומד או למד (אולי) בשם הזה. אתם חיים באשלייה. הוא רצה שתעשו אבחנה בין דתיים שתורמים למדינה (לדבריו) לבין חרדים. על פי תגובותיכם, אני מניח שהוא כבר מבין שאינכם עושים את האבחנה לה הוא ציפה. אדרבא, נשמע את תגובתו. כל מה שאתם רוצים זה ליפייף את תנועתכם במספר חובשי כיפה כדי שלא תוצגו כזוללי חרדים/דתיים

תפסיק להכליל ולהכניס מילים לפה

ואם אתה מחפש את עמדותיה הרשמיות של המפלגה כדאי שתשמע אותם מגורמיים רשמיים במפלגה כמו למשל חברי כנסת וחברי מועצת שינוי. במפלגת "שינוי" תמיד עשו את ההבחנה בין אנשי הציונות הדתית שהם בד"כ ציבור עובד ותורם בצה"ל ובעבודה לבין החרדים. "לא נשב עם ש"ס בממשלה אבל אין לנו ריב עם אנשי הציונות הדתית של המפד"ל והמימ"ד" אמר ח"כ לפיד לאחר בחירות 99. אנחנו לא מנסים "ליפייף" את התנועה באף אחד מי שרוצה ומזדהה עם המצע של שינוי מוזמן להצטרף. אנחנו מכבדים את זכותו של כל בן אדם בין אם הוא דתי או לא דתי לנהל את אורך חיים ובתנאי שהוא מכבד את הצד השני. ולדעתי כמות האנשים הדתיים בשינוי רק תגדל כי ישנו ציבור גדול שלא רוצה שיכלילו אותו בציבור הסחטנים של ש"ס שמפילה את צרותיה על העדתיות והמוצא הספרדי.

חידר

New member
אני חוזר בי מן ההכללה, אך

לא אני המצאתי את הביטויים בר אירן, סרוגים, לאומנים משיחיים

כי מדובר בפורום באינטרנט

וזה דבר טבעי שיביעו פה דעות שונות. וכן לפעמיים יותר קיצוניות מעמדותיה הרשמיות של המפלגה. ולא זכור לי שהח"כים של שינוי השתמשו בביטויים שציינת. בכל מקרה אני שמח שאתה חוזר בך מן הכללה. גרשון

חידר

New member
גרשון, בנושא ההכללה,

הרי כבר התנצלתי קודם לכן על מעין הכללה בדברי, אך לאחר מחשבה: האם (לצערי) תנועת שינוי אינה נגועה בצורה קשה בנגע הזה? מה אם:רק ללא ש"ס עבור על הדיעות המושמעות בפורום זה, ותראה איזה הכללות גורפות יש בהן לגבי החרדים. ואל תפנה אותי שוב למצע שינוי. יותר ממה שחשוב מה כתוב במצע, חשוב איך מתבטאים אנשי התנועה וראשיה

2צל

New member
חידר

זה ממש גס ולא יפה איך אתה מכליל אותנו עם החרדים! אבא שלי עשה צבא סדיר 4 שנים בסיירת יעל!!! הוא משלם מיסים כמו אבא שלך! והציבור שלנו אף פעם לא כפה על הציבור שלכם כלום. אשמח להרחיב איתך את השיחה ב- 054932236 ונראה מה יש לך להגיב כי נראה לי שאתה מורעל מהשנאה שהכניסו לראשך בעל כורחך. נדב

2צל

New member
חידר

זה ממש גס ולא יפה איך אתה מכליל אותנו עם החרדים! אבא שלי עשה צבא סדיר 4 שנים בסיירת יעל!!! הוא משלם מיסים כמו אבא שלך! והציבור שלנו אף פעם לא כפה על הציבור שלכם כלום. אשמח להרחיב איתך את השיחה ב- 054932236 ונראה מה יש לך להגיב כי נראה לי שאתה מורעל מהשנאה שהכניסו לראשך בעל כורחך. נדב

חידר

New member
2צל, נדמה לי שיש לך בעיה ב-

הבנת הנקרא. קרא שנית את תשובותי לאנדרי, ותיווכח שאמרתי ההפך ממה שאתה מייחס לי. דבר שני: מותר לך כבחור צעיר לא לגנות אנשים - ספור עד 10, ושקול היטב לפני שאתה כותב דברים קשים כמו: ---גס ולא יפה ---אתה מורעל משינאה דבר שלישי: אם לא הבנתי את הודעותי, אוכל להסבירם לך דבר רביעי: לא מומלץ למסור מספר טלפון בפורום. יש מסרים ושם תוכל לעשות זאת

אנדרי ז

New member
הסתייגות קלה בנושא הרביעי

אומנם בגדול מערכת המסרים האישיים אמינה, אבל כדאי שתדעו שלפני כשבוע היה מקרה של פריצה לכרטיס אישי, תוך מחיקת מאסה גדולה של מסרים (ואולי גם קריאתם קודם לכן) שינוי של הפרטים האישיים של בעלת הכרטיס ושינוי הסיסמא. לידיעתכם בלבד.

2צל

New member
יש רק בעיה 1

רוב הדתיים הם ימניים ואילו שינוי מגדירה עצמה מפלגת מרכז (כך שמעתי מטומי לפיד)

לדעתי גם זו הכללה

יש זרמים שונים וסוגים שונים של דתיים. רפורמים, קונסרבטיבים, דתיים לאומיים, חרד"לים( חרדים לאומיים,כן יש גם כאלה) ישנו גם את הזרם של מימ"ד שמזוהה עם השמאל המדיני. מפלגת שינוי היא אכן מפלגת מרכז המורכבת מאנשי שמאל וימין מדיני ורבים אומרים שזהו סוד הצלחתה. (להבדיל ממפלגת מרכז שנעלמה בנתיים)

2צל

New member
לאנדרי

לא אצטרף לתנועה מכיוון: שהיא תנועה שמגדירה עצמה (מבחינה פוליטית) מרכז ואני ימני 2: אני חבר במולדת אך אני מחזק ידיכם ברעיון נגד הצביעות החרדית.

Err0r

New member
מממ

אוקי אני חייב להגיב על זה... קודם כל מעולם לא הייתה לי בעיה עם חובשי כיפות, או עם חרדים שמנסים לחיות את חייהם בשקט, אם הם לא רוצים תחבורה בשבת, הם לא ישתמשו בה, ואם הם לא רוצים חשמל בשבת הם לא ידליקו - אבל בנוגע למישהו אחר - לא איכפת להם, הם לדעתי מאמנים בתנ"ך בלב מלא ולא מנסים לכפותו על יהודים אחרים. שינוי היא מפלגת "מרכז" מכיוון שהיא בנויה משמאלנים וימנים כאחד. היא לא דוגלת באף אחת מהאדיאלוגיות הימניות\שמאלניות, והיא בעד הפסקת השתלטות החרדים על מדינתנו, מצב איכות הסביבה, בעיית הכשרות, ועוד נושאים רבים הבאים על פרק היום, הנושאים הפנימיים של מדינת ישראל. הליכוד והעבודה, לא מעניין אותם הבעיות האלה, הם רק מנסים להשיג עוד תומכים בכך שהם מתגאים בזה שהם ינצחו את הטרור, בעוד ש200,000 מובטלים יושבים בבית, שאגב, שניים מהם הם הורי.

למעלה