לכלוך על החיישן

eddy1

New member
לכלוך על החיישן

שלום לכם בתמונות שצילמתי לאחרונה הופיעו מספר נקודות במקומות קבועים. מצרף דוגמאות. מצפה להמלצתכם . המצלמה NIKON D100 אדי
 

ted

New member
צורה מוזרה של לכלוך. בד"כ נראה

אחרת. מה הבעיה? נקה! איך? ספק כח של ניקון + אויר דחוס. השימוש שכמה חברה עושים כאן על ידי מעבר ל B ולהחזיק את האצבע על המחשף הוא פתרון מצוקה, כי המצלמה באמת מצלמת ברגע הלחיצה. במצב הצילום החיישן טעון במטען אלקטרוסטטי שעלול למשוך אליו עוד יותר אבק. יש בתפריט המצלמה מצב של הרמת מראה לשם ניקוי החיישן שפועל כשספק הכח מחובר למצלמה. אם הג'יפה לא יורדת במשב רוח, יש צורך בניקוי רטוב, וזה כבר סיפור יותר ארוך. אם באחריות וקנית בארץ, קפוץ להדר - הם יעיפו לך את הלכלוך כמעט על המקום. ככלל, זו מכה של DSLR שמתרגלים אליה. אם זה גרגר לכלוך אקראי, לא צריך מיד לרוץ לנקות, יש פוטושופ למטרה הזו.
 

old

New member
יוסי מה עושים עם לכלוך שמסרב

ללכת ניסיתי לחץ אוויר וניסיתי מטלית מיקרופייבר ונאדה יש לי לכלוך שמסרב לרדת.
 

ted

New member
עוברים לרטוב. יש מקלות ניקוי

מיוחדים ונוזל ניקוי מיוחד לעניין. זה לג'יפה שמודבקת היטב. כל כמה חודשים ה D100 עוברת טיפול כזה. מלאכה מאוד עדינה.
 

amirmk

New member
לחליפין, טיפול בהדר (או קרט.)

גם אני משתמש ב-SWABS, המקלות המיוחדים והיקרים מאוד לנקוי החיישן (כ-70 ש"ח ל-12 מקלות.). אבל אני מעדיף פשוט להשאיר את המצלמה לשעה בהדר, לטייל באלנבי ולחזור לקחת אותה. פרוצדורה שעשיתי עשרות פעמים ב-4 השנים האחרונות.
 

ted

New member
איפה קונים בארץ? בארה"ב לא יותר

זול. אם יש כאן - לא כדאי להביא. אני עושה שימוש חוזר לפעמים ב SWAB, אם לא ניקה קודם ג'יפה נוראית.
 

old

New member
פעם היה יבוא אצל רואים עולם עכשיו

כבר אין. נזמין מהדוסלך החביבים אין ברירה
 
עכשיו הבנתי מדוע לא טוב לנקות

כפי שאני עושה במצב B לא תארתי לעצמי שאכן החיישן מצלם ויש עליו חשמל סטטי.. ברגע זה החלטתי לרכוש את הספק החיצוני.. תודה על המידע יוסי ושאלה.. מה בעצם הדר עושים שאנו לא יכולים לעשות בניקוי? ספק חיצוני.. מתז אויר..ואו ניגוב החיישן.. יש להם שיטות פלא אחרות?
 

ted

New member
לא ממש אחרות, רק המון נסיון

ושיטות קצת יותר יעילות. בשביל צרכים עצמיים ואם אין קטסטרופה אפשר לעשות לבד, אז לוקח קצת יותר זמן, לא נורא.
 

eddy1

New member
תודה על התגובות

האם הדר נותנים טיפול מהיר גם לצלמים לא מקצועיים ? אדי
 

ted

New member
אם לא טרטרת אותם יותר מדי בעבר

אני מעריך שתקבל טיפול בכיף.
 
למעלה