לכו להצביע!!

mri10

New member
לכו להצביע!!

5,469,041 ישראלים אמורים ללכת היום לקלפי כדי לממש את זכותם הדמוקרטית. 'אמורים' אולם בפועל בערך חצי מהאזרחים ישארו בבית,בעיני זה נתון מדאיג!!

אבל בואו לא נתחיל את הבוקר עם דאגות,נתחיל עם שאלות לחברות והחברים כאן שהולכים להצביע.

היכן אתם גרים ולמי אתם מצביעים???

אתחיל ראשון:ירושלים,ניר ברקת לראשות העיר.

יום טוב לכווווווולם.

ebi83

New member
לצערי, לא מצביע..

ככה זה שגרים רחוק מהמקום שרשומים בו ושכל הצבעה לא באמת תשנה את המציאות.

היה והייתי חושב שיש שינוי מתבקש או שימור מתבקש שישנה משהו בצורה מהותית בישוב, הייתי נוסע להצביע.

סתם כך, חבל על הלפחות 3 שעות שלי.

ebi83

New member
כי אני לא רוצה לעבור לעיר שאני מתגורר בה כיום

לפחות לא במצב של שוכר.

אני מעדיף שהדואר ושאר הדברים הממשלתיים שמחפשים אותי יגיעו אל ההורים, אני מגיע לשם בתדירות גבוהה ואני לא צריך לרדוף או לעדכן את כל העולם כל פעם שאני עובר דירה.

מה עוד, שאני רואה קשר למקום ממנו באתי, אם היה עניין כלשהו בבחירות הללו אז הייתי משקיע ונוסע להצביע.

BW37

New member
לשמחתי לא מצביע

קודם כל הנתונים לא נכונים
בהרבה עיריות ומועצות אין היום בחירות בישראל
למשל, במועצה ששם אני רשום בישראל, אין בחירות היו לפני שנה.

שנית, המספרים הם של כמות האזרחים הישראלים מעל גיל 18,
כמיליון ישראלים לא גרים ולא נמצאים בישראל
כל הנתונים שמפרסמים הרשויות בישראל לא נכונות למציאות
בדיוק כמו הנתון הטיפשי שישראל מפרסמת על 6 אחוז אבטלה, כשרק החרדים הם עשרים ומשהו אחוז שלא עובדים...

רק אנקדוטה,
בניו זילנד היו בחירות לעיריות לפני 10 ימים
וכמעט בכל מקום, ראש העיר המכהן, נבחר שוב
כך שאם צריך להמהר
אני מהמר שבתל אביב, ירושלים, בת ים וכו...
ראשי העיר המכהנים יבחרו שוב.

shayCn

New member
לא מצביע

הצבעה מוניציפלית לא ממש תשנה הרבה במקרה של חיפה.
כבר יש לנו מטרונית :)

צלשלספק

New member
אצלנו בי-ם הצבעה מונציפלית משנה המון.

העיר תחת ברקת ביחס ללופוליאנסקי, אולמרט או טדי נראתה אחרת לגמרי, תחת כל ראש עיר.

shayCn

New member
איזה גסיסה כבר יכולה להיות לעיר

אם זה ראש עיר כזה או אחר?

ממש סופרמרקט של ראשי ערים יש לכם.
אצלנו אין הרבה אופציות.יונה יהב כנראה יזכה שוב.

צלשלספק

New member
גסיסה לא, אבל השקעה באפיקים אחרים

או במקרה הגרוע יותר אי השקעה באפיקים מסוימים כמו תשתיות, בניית דירות חדשות, אירועי תרבות וחברה, אירועים קהילתיים ברמה השכונתית להורים וילדים, טיפוח ושיפור פני העיר.

ברקת בסה"כ ראש עיר סבבה לדעתי, ברור שיש נושאים הדורשים שיפור ושינוי, הגישה הפלורליסטית שלו שלו לצרף את כל הסיעות (כמעט) ולדאוג בעצם לכולם, לערבים, חרדים, חילונים, דתיים, מתנחלים, שמאלנים, ימנים וכד' - כתושבי בעיר המאוחדת.
כ-א פוליטי (במר"צ טוענים שהוא ימין קיצוני ובליכוד ביתנו טוענים שהוא בכלל איש קדימה, בקיצור הלבישו עליו את "השמאלני") יצא לי לפגוש אותו כמה פעמים, וקראתי עליו, בהחלט מלח הארץ. ציוני ובנאדם נחמד מאוד שאכפת לו מהעיר.

אין לי מושג לגבי משה ליאון, אבל יכול להיות שהוא גם ינצח, לליכוד ביתנו יש המון כח - לא יודע מה היה בסוף...
מה שחשוב לי זה מה שטוב לעיר, כחילוני שאכפת לו מחילוניותו אך מכבד גם את הדתיים מאוד. האיזון בין כל תושבי העיר בהחלט מתבקש, שלום ושלווה.

shayCn

New member
אז אני לא מכיר כלכך את המצב בי-ם

אבל בחיפה יונה יהב כבר 8 שנים הוא ממשיך את דרכו של עמרם מצנע
קודמו,כלומר משפר את העיר ברמות שחיפה לא הכירה בעבר.
פתאום רואים שקמים בחיפה כלמיני פרוייקטים שלא קרו בעבר.
זה האיצטדיון החדש,המטרונית,כביש המנהרות,כביש עוקף עכו,פרוייקט חידוש
העיר התחתית(בדומה למה שעושים היום ביפו עם מגדל השעון).
כל שאר המועמדים הם יחסית לא מוכרים.בורובסקי היחיד שהתמודד גם
בבחירות הקודמות..ולפי מה שאני רואה הבוקר,יהב ימשיך איתנו עוד 4 שנים.

FineSilverMan

New member
גם אצלנו אין הרבה אופציות

טדי קולק סיים ב-92'. אולמרט החליף אותו. בהמשך בא לופלאנסקי ואז ברקת.

בבחירות הללו מתמודדים שלושה על הכיסא.

Shir Rose

New member
בדיוק חזרתי מהקלפי

התל אביבית!!
מימשתי את זכותי... מקווה לטוב

צלשלספק

New member
ד"ר חנין לא התמודד בסיבוב הזה?

חרף זאת שדעותיו הפוליטיות מנוגדות לשלי כמרחק שנות אור, קשה שלא להעריך אותו על פועלו בנושאים חברתיים,
אני מאמין שאם (נניח) הייתי תל אביבי הייתה לי התלבטות קשה בזמנו האם להצביע לחנין (עם כל ההסתייגויות כאיש ימין ובכלל, גם אם הייתי מצביע מרכז), רק כדי שחולדאי לא ינצח.

אני חושב שחנין היה יכול להטיב יותר עם תל אביב והאוכלוסיות החלשות בה, מאשר חולדאי שדואג לעשירים וכל הגישה שלו היא כזו...לא יודע, מתנשאת?

אין לי מושג מי זה הורוביץ, אני מקווה שהוא טוב לתל אביב. חולדאי בחיים לא הייתי מצביע. ואם הייתי מצביע לחנין, לא יודע אם הייתי מסוגל להצביע לחנין...חחח. מזל שאני לא תל אביבי, בקיצור.

goldy

New member
גם אני הצבעתי

ואף שהיתי במטה הבוחרים כחצי שעה: הם רק מטלפנים לכולם.

mri10

New member
נו אז אולי

שמע ממך למי הצבעת,יש לי תחושה שאנשים מעדיפים לשמור על אנונימיות בענין,כאילו אנו תחת שלטון צ'אוצ'סקו.

למעלה