לכו לבדיקת עיינים

• פותח הנושא mc80
  • פורסם בתאריך

mc80

Member
לכו לבדיקת עיינים

אפחד פה לא שם לב שפלמוליב הצהיב והפך את עצמו למתחרה מבלבל של פרי? זה בטוח בכוונה. מה יעשו כעת בפרי? האם הם יריקו את עצמם? כל זאת ועוד, בפרק הבא של "שפשוף מגשים שומניים"- עונה 3.

mc80

Member
ממתי ירוק מצהיב?

פלמוליב תמיד היו ירוקים והחליטו על מהפך לטובת הטעיית הצרכן. מה גם שהבקבוק השתקף לו פתאום כדי שיראו את הדמיון. רק הפקק של הבקבוק נותר ירוק.

מסוף האביב.

לפלמוליב היה מגוון צבעים (לפחות ירוק וצהוב כבר הרבה שנים) ובקבוק שקוף עוד לפני שפירי נכנסו לכאן בכלל. וחוץ מזה מוכרים גם פיירי ירוק וגם בטעמים נוספים. גם זו הטעייה?

mc80

Member
בהחלט

לשווק מוצר במגוון צבעים וצורות אריזה במקביל זה מבלבל. אני לא מדבר פה על צבע לקירות. אנשים מכירים את המוצרים שלהם. כל העניין השיווקי-מכירתי זה אחידות המוצר לאורך שנים. הוא יכול להתחדש וכדו', אבל לא לשווק את עצמו במקביל במס' צורות. הבידול של פרי מהרגע שנכנסו לשוק והתחילו לפרסם את עצמם, היה על טהרת הנוזל הצהוב בבקבוק השקוף (ולא משנה כרגע עוצמת הניקיון), לעומת "הנוזל המתחרה" לדבריהם. אישית אני לא מכיר את מה שציינת מבחינת המגוון, אבל אני מאמין לך ואומר כי זו טעות בסיסית בבחינת היצרן. עובדה שאני לא שמעתי על זה, ובטוח גם אחרים. למה? כי אני מכיר את פלמוליב הירוק בבקבוק המכוער שלהם. אז למה להציג על המדף מגוון שונה עם אותה מטרה? מזה נותן? (ראה דוגמאת במבה אסם בשקיות השונות- למרות שיש הטוענים כי גם הטעם שונה- נ.ב עשיתי על כך כתבה בעבר באתר הפרסום בריף ז"ל ונאמר לי בחברה כי מדובר בשקיות שונות לדור שונה- כלומר טהרת הנוסטלגיה החזקה שמחזיקה מכירות גבוהות עדיין) בקיצור, במקום להציג חזית אחידה ממותגת חזק, יש בידול בתוך המוצר עצמו. זה קצת מוציא את כל העניין של המותג כמותג.

MooHoo

New member
כשמוסיפים לו לימון

פלמוליב כבר מזמן לא בבקבוק המכוער. פלמוליב צהוב הוא בריח לימון, והוא כבר קיים די הרבה זמן (למרות שאין לי באמת מושג אם הוא היה פה לפני או אחרי הפיירי). עצם זה שאתה חושב שפלמוליב הצהוב הוא חיקוי לפיירי רק אומר שפיירי עשו עבודה טובה בשיווק שלהם, והצליחו לנכס לעצמם את הצבע, זה לא בהכרח אומר שפלמוליב העתיקו מהם.

mc80

Member
למה אתם תמימים?

זו פשוט כניעה של פלמוליב לעובדות בשטח של פרי. אומנם פלמוליב היה פה קודם והיה לו נתח שוק עצום ונצחי, אבל הוא מהר מאוד התאים עצמו למתחרה החדש שכבש בסערה. בד"כ זה קורה ההיפך- מותגים חדשים קמים בעקבות המוביל ומחקים אותו, בעוד המוביל נשאר נאמן לעצמו ולא צריך לפחד כלל. הדגשת הצבע באה לבלבל את הצרכן ולהוכיח לו שגם פלמוליב הוא בעל כוח הניקוי הגדול ביותר. אחרת הוא היה נשאר ירוק ופחות זוהר בצילו של פרי. פסיכולוגיה לא בגרוש.

למעלה