לכותבים שביננו

Mack_ler

New member
לכותבים שביננו

אז יש לי שאלה קטנה לכותבי השירים, נכון שגם אני כותב שירים, אבל בכל זאת. איך אתם מגיעים למצב של כתיבת שירים? זה בא לכם מהנסיון? או שבאה לכם איזו מוזה, ואתם ממציאים משהו, או שאולי השיר הוא סתם משאלת לב? אשמח אם תענו לי!

*קסנדרה

New member
מק לר זה בא מתוך הקרביים

לפחות אני יודעת שאני פתאום מרגישה שיר שמתחיל להתדקלם לי בראש. הוא עולה מלמטה, מהקרביים עובר דרך הלב, היישר לראש. אני כותבת אותו וזהו. מניחה אותו על המדף וחוזרת אליו כעבור זמן מה. כששככה הסערה, סערת הרגשות. קוראת מנתחת, מותחת ביקורת, מוחקת ומתקנת ושוב מניחה לו לזמן מה. ושוב קוראת ושוב מבקרת , עד לשביעות רצוני. לעתים נדירות, אבל קורה, שאני חוזרת לשיר פעם ושוב פעם ומוצאת אותו מושלם בעיני, וכך הוא יוצא. קסנדרה

ביאנה

New member
אז יש לי תשובה

אני בערך כמו קסנדרה אני בן אדם שתמיד דואג למודעות עצמית, אני חושבת לעומק על מה שאני מרגישה כדי להיות מודעת לעצמי ואז פתאום בתוך המחשבות באה לי איזה שורה שמתחרזת עם עוד משהו ונורא בא לי לכתוב את זה ואני פשוט כותבת במחברת המיוחדת שלי לשירים לפעמים אני צופה בטלוויזיה או קוראת ספר ופתאום מזנקת לחדר, תופסת את המחברת ומהר מהר כותבת כדי לא לאבד את זה אני אף פעם לא משכתבת שירים שלי כי מה שאני כותבת הם רגשות אמיתיים והם לא משתנים ואם הם משתנים אני כותבת שיר חדש על איך שאני מרגישה עכשיו זה הכול

T.Z

New member
ככה.......

זה כמו משהו שיושב לך על הלב. מחשבה שמתרוצצת בראש ולא נותנת לך מנוחה עד שאתה כותב אותה על דף ועושה ממנה שיר/סיפור/מונולוג וכו´. אחר כך יש מן הקלה כזאת... ככה אצלי לפחות

זאת הרגשה!

אם אתה שואל אותי, זאת הרגשה ש"יושבת" לך על הלב או סתם "מקרצצת" לך על הנשמה, משהו שאתה מרגיש שאתה חייב להוציא החוצה ולאו דווקא בשיחה עם מישהו. בעצם, כן בשיחה, אך לא עם בנאדם (ולא, גם לא עם הכלב שלך!
), אלא עם הדבר הזה שנקרא: נייר. לשבת ולכתוב את כל מה שאתה מרגיש, בלי לדלג על אף שלב, פשוט לזרום, לתת לעט לרשום, בלי לשים לב לטעויות הקטנות והלא משמעותיות. אח"כ- כמובן- בא השלב של התיקון והשיחבור והכל, אבל זה רק שלב אחרון. השלב הראשוני זאת ההרגשה שבך, זה מן דחף שכזה להוציא את מה שאתה חושב או מרגיש- החוצה, אל הנייר. אוהבת :) עדי

רגשות

בד"כ אני כותבת על דברים שאני מרגישה, או מדי פעם- שירים על פי מצב הרוח שלי, שירים שלא בהכרח מתארים אותי, אלא מתארים הרגשה מסויימת, או מצב רוח מסויים...
חומצה שורפת

Mack_ler

New member
תודה לכולכם על התשובות שנתתם לי!

אני מודה לכם עד-מאוד! תמשיכו לכתוב!

למעלה