לכול כועסים

ilancoll

New member
לכול כועסים

את התגובות שלי גם אם הם מעצבנות גם עם הם שוללות אני כותב לטובתכם יש לי רקע של 11 וחצי שנים בתחילה בקלסי ולאחר וכן במתמי"ד(סיור) ולבסוף ימע"ר(בילוש) בהם עברתי חקירות במח"ש (מחלקת חקירת שוטרים) ו קצין בודק (בדר"כ אחרי ארועים שבהם מעורב ירי זה לגבי הקצין הבודק) חשוב כאשר יוצאים למשמרת לדעת מה מותר ומה אסור גם מבחינת הנוהלים וגם מבחינת החוקים כדי שלא תסתבכו עם החוק סה"כ אתם באים לתרום ולא לחזור הביתה עם תיק פלילי (כן גם מתנדבים יכולים לקבל כזה ע"י מח"ש) שמוש בנשק לדעת עד הפרט האחרון מתי מותר לאים על חשוד עם נשק מתי אסור (ולא רק פתיחה באש) בתי מותר להשתמש בכח (כבילה באזיקים זה שימוש בכח גם ללא התנגדות החשוד) בתי העברות הם בסמכות עיקוב ובתי הם בסמכות מעצר יש לכם שאלות תשאלו את המפקדים שלכם הם לא יודעים תשאלו את הקצין משמרת על תחששו לשאול זה לא בושה לפעם אני מקצין בתשובות כדי לחדד כי תפקיד השיטור זה לא משחק ולא סרט

Squad 55 Taylor

New member
לטובתנו?

אז לא צריך את הטובות שלך!!!!!! ואם בא לך להגיב אתה לא צריך לפגוע פה באנשים כמו איזה חמור! אתה יכול להיות יותר נחמד! עצוב שיש שוטרים כמוך במערכת שלנו!

אתה צודק בכל מילה..!

ב"ה שבוע טוב לך ידידי החדש והטרי. לשם שינוי, אני אחרוג משאר חברי הפורום, שתקפו אותך, וכינו אותך באי אילו שמות. אפילו שהם יצאו להגנתי. ברמת העיקרון אתה צודק מאה אחוז, וחשוב לי אישית שתעביר ביקורת בונה, בצורה מסודרת, ומסוגננת היטב, בלי השמצות, או עלבונות. לשמוע ממתנדב וותיק כמוך חוות דעת, זה רק יעזור לנו למקרים הבאים, שבהם נוכל לפעול טוב יותר מבעבר, היות ויש לנו ניסיון מאיש בעל ניסיון. אך מכאן, ועד לבוא להטיל אשמה אל כיון נשק לעבר אדם וכו', הדרך רחוקה. הזווית של הגיפ היה לצורך מרדף, המשמעות היא, שיואל עמד עם הגב למכונית המגיעה, והמשמעות מזה, שאם הרכב היה דורס חלילה את אחד המתנדבים שלנו, או פורץ מחסום, יואל יורה לאחורי הרכב נמלט! יואל לא עמד עם הפנים ונשק מכוון לנהג - היות וזה לא חוקי! על כן ידידי, לפני שאתה בא ותוקף ומתנפל, כדאי שתדע מעט מהעובדות, או שתשאל אותם יותר נכון. נשק לא היה מכוון כלפי אף אחד. היות והכביש חד סיטרי! ומהטעם שציינת קודם. שבוע טוב שלך בידידות Kיציק

ilancoll

New member
kאיציק

לא לא תקפתי בתחתית התמונה היה רשום כי חברך לצוות מחכה לרכב בו ישנם בני מועטים וזה הבנתי כי הנשק פונה לעברם עם לא הבנתי קשורה סליחה אבל יש לחדד בשביל החברה הצעירים שתורמים רבות ואולי מתנדב כמותך שנראה כי יודע מה הוא עושה יתקין מדי פעם את החברה הצעירים ויסביר מה מותר ומה אסור בשביל שהם ידעו ולא יסתבכו ושוב אם נשמעתי תוקפן סליחה מכול מי שנפגע

אני עושה זאת.

ולכן מביא עידכונים מסיורים, ומנסה להקנות לחברה הצעירים מהניסיון הרב שיש לי, תוך שמירה על החוק! ואני עושה זאת כמיטב יכולתי והבנתי. תודה לך על התיקון, והכל נשאר במשפחה, מחול לך מחול לך מחול לך :) שבוע טוב!

מתנדב

New member
ilancoll.....

בהתחלה הגולשים קצת נבהלו מצורת הגישה שלך, אבל כרגע אני רואה שהכל הסתדר על הצד היפה, ועל כך אני שמח... אולי תספר לנו קצת על עצמך, היכן אתה מתנדב?

Super Go

New member
אילן...

אני יודע על עצמי (ואני חושב שכמוני גם רבים) שאני אוהב ללמוד מניסיונם של אחרים ואני תמיד שמח לשמוע עוד עצות ונהלים, אבל אמרת את זה בצורה די פוגעת. נבין את אותו הדבר גם אם זה יאמר בצורה נינוחה יותר. בנוגע לכבילה באיזיקים, כאשר עוצרים אדם, כובלים אותו באיזיקים? או רק כאשר הוא מתנגד או שמוצאים לנכון שיש סיכוי שהוא ינסה לברוח גם אם לא התנגד תחילה?

ilancoll

New member
תשובה לאזיקים

שים לב החוק אומר רק וכאשר יש חשש כי החשוד הוא מסוכן לך או לצוות או כי יש חשש שהוא יברח החוק אומר כי עם יש אפשרות לעקב את החשוד (מה שאומר פחות סמכויות בשימוש בכח)יש לעשות זאת עם החשוד מסרב לעיקוב יש סמכות מעצר ברוב המקרים החשוד מנסה לברוח או לתקוף את השוטרים ולכן כובלים אותו ישר באזיקים ועוברים על אפשרות העיקוב בגלל הסיבה של נסיון בריחה או מסכן את הצוות או השוטר אשר מבצע את המעצר היום בגלל שהעברינים נהיו יותר מסוכונים פחות צפויים ופחות חוששים מבתי המשפט (לפחות בתחנה שלנו)אנחנו כובלים אותם ישר גם עם לא היה נסיון בריחה או סכנה לצוות יש חשש הכי קטן אני כובל אף אחד לא יכול להגיד כי הוא לא הווה סיכון לי צוות לידעתך יש חוברת קטנה כדוגמת הוראות פתיחה באש (פינקס כיס) שבו מוסבר כול הנושא של שימוש בכח וסמכויות מעצר ועיקוב (תבקש מהמפעיל שלך) אם לא ברור מה שהסברתי השמח להשיב על שאלות נוספות

ilancoll

New member
עוד משהוא

בעיקוב אין סמכות כבילה באזיקים כבילה באזיקים פרושה מעצר

ilancoll

New member
תגובה למתנדב

אני ממרחב דן(רמת-גן) מתנדב בימע"ר ולפעמים בסיור(בסביביות ה 32 שעות בחודש כלומר 4 משמרות מלאות) (יש לי שם חברים רבים שכיף לי להעביר איתם את המשמרת) וחוץ מזה ימע"ר זה לא כזה כזה כיף רק שם יש להם לא יותר התחלתי כנער במשא"ז הקלסי ולכן אני לא ושוב לא מזלזל בנוער המתנדב כי יש בנהם כאלו שלא יבשו גם מתנדב ותיק כמו שרשמתי בתגובות רבות אני מתנדב כבר 11 וחצי שנים עם לא קצת תעודות הערכה ( תמונות בהמשך כדי שלא יחשבו שאני מבלבל את המוח) ולא קצת רקע של מעצרים של סוחרי סמים גנבי מכוניות אנס אחד או שניים ואף שודדים וסתם אנשים אלימים אחרים וגם לצערי עברתי כמה חקירות מח"ש לא נעימות ולכן עקב הנסיון הרגשתי חייב להעביר מסר תוקפני כדי שידעו לא להסתבך ואולי להמנע מחקירות לא נעימות למרות שלא תמיד זה בידיים שלנו

ה דרומי

New member
יפה שאתה מנסה לתת אזהרות לאחרים

מוכר לי הנושא וכבר נסיתי לתת אזהרות יותר נכון שיזהרו. אבל מי שלא נחקר לא מבין . מה גם ולמתנדבי ימ"ער סיכוי יותר גדול להגיע למח"ש.
ים. והצעתי שוב ושוב תנו לשוטר\בלש להיות הראשון אני יודע היום על מה אני מדבר \כותב. חבל להסתבך ועוד יותר חבל להיחקר. אחי קלאסי זה ההכי אחי. הדרומי פעם סק"מ ימע"ר היום בקלאסי . ו
למח"ש
שהבאוני עד הלום.

שלום לחברים! אורח אנוכי,

שלום לכל החברים בפורום. אז כך ,בא נתחיל בזה שאני מתנדב מתמיד מג"ב, חבר של איציק, ושמי אכן כמו שניתן להבין מבנץ.. הוא בנצי . זהו לבנתים.. שיהיה לנו אחלה שבוע ביי

מתנדב

New member
ברוך הבא לפורום.....

נראה שיש לכם אחלה של סיורים, חברך איציק מספר לנו שהוא מאוד נהנה לצאת אתך בתור צוות לסיור, אז אני מאחל לכם המשך סיורים מוצלחים, וכמה שיותר תפיסות...

למעלה