לכולם!!

speedy123

New member
לכולם!!

איזה כיף עוד 8 ימים ב19 יום שלישי אני טסה לגרמניה!!!! סבא שלי גר בישוב שכמה מטרים לידו יש חווה ואני אלך לרכב שם כל יום על הסוסה הכי מדהימה שיש ג´ואי!!!!!!!!!!!!!!!!!! דרך אגב יש לי אח נכה בן 9 ושמתי לב שהסוסים מרגישים שהוא נכה והם מתיחסים אליו ממש בעדינות זה ממש ממש יפה!!!!!!!!!!!!!!! ביי ביי

taz512

New member
רכיבה טיפולית ועוד...

אתה פשוט מזכיר לי נושא מאוד חזק. בזמן שרכבתי\לימדתי בפרדס חנה התחלנו לעבוד עם ילדים ששל רכיבה טיפולית. אוטיסטים מפגרים וכדומה. וזה פשוט מדהים. סוס שבדרך כלל היה עושה קצת שטויות, כמו רץ טראוט פתאום או חותך לאמצע המנז´, פתאום לא עושה כלום נהיה כמו פוני בן 30. אתה באמת מרגיש שהסוס יודע שיושב אליו ילד עם מגבלות. וזה אחד הדברים הכי מדהימים שיש. והדבר היותר מדהים שיש, החיוך של הילדים האלה. אתה רואה ילדים שלא מתקשרים עם העולם פתאום מחייכים וצוחקים ונפתחים. אני לא מכיר עוד חיה שמסוגלת לעשות דבר כזה. אאני רוצה לשתף אותכם בסיפור קצר. היה לנו שם ילד בשם זאב שאני לא זוכר מה בדיוק היה לו. הוא היה פשוט מטייל ונעלם כל הזמן. הוא לא היה מתקשר עם אף אחד והוא לא עשה כלום. הוא פשוט היה סגור. אז יום אחד אחרי כמה פעמים שהוא הגיע עם שאר הילדים.(אבל הוא בחיים לא רכב) הוא נעלם, התחלנו לחפש אותו, מצאנו אותו בתא של הזכר המרביע, וזה היה סוס רעעעע. והסוס פשוט עמד שם בלי לעשות כלום וזאב פשוט הבריש אותו עם חיוך ענק מרוח על הפנים. באותו רגע שראיתי את זה פשוט עמדתי בהלם. זה היה אחד הדברים הכי מדהימים שראיתי בחיים שלי. אז עד כאן מטאז השד והסיפורים.

judyr

New member
טאז...

רשמת שאתה לא מכיר עוד חיה שיודעת לעשות זאת... יש עוד והרבה דולפינים למשל.. כלבים חתולים מכרסמים תוכים ציפורים נחשים ועוד.... ויש גם את החיה הגדולה הזו שנקראת הומוספיינס... (אדם) שיש בה טוב והיא יכול להעלות חיוך על פני כל אחד הבעיה איתה עם החיה הזו שהיא יודעת גם להיות רעה... מאוד... לפעמים ואז אין יותר חיוך אלא עצבות ופגיעה... סתם נקודה למחשבה בכל מקרה יום טוב לכולם

taz512

New member
תן לי לחלוק אליך...

עבדתי עם אנשים של רכיבה טיפולית ואנשים שמטפלים באנשים פגועים. והם בעצמם אמרו לי שדאת התוצאות שרואים בפעילות עם סוסים לא רואים בשום פעילות אחרת. העבודה עם הסוסים פשוט פותחת את הבחור הפגוע לעולם חדש ומיוחד. שלא כלב לא דולפין ובטח שלא תוכי יכולים לתת את אותן תוצאות. טאז השד וההסברים

judyr

New member
תני......

ואני עבדתי עם הדולפינים ולעומתך אין אני ממעיטה בערכם של הסוסים מול הדולפינים או להיפך תתעמק בזה קצת יותר ותיווכח בעצמך....

אבו-דני

New member
דולפינים

-- ה"נשמות" הכי אהובות עליי...אין כמו חוכמתן, אין כמו יופיין, אין כמו טוב ליבן, סמל בעבורי לטוב בעולם. ועדיין אין זה גורע ממעמדו של הסוס בחיי האדם.

למעלה