לכולם.

לכולם.

אז ככה... אני יודעת שחלקכם עדיין לא מאמינים וכו´. אבל תאריך למבחן המקדים כבר יש. זה יהיה בחיפה, ב-9.11. אני ממש רוצה לעשות את המבחן. אני לא בטוחה שאני רוצה לעבור. כלומר, אני רוצה לעבור, אבל אני רוצה לדעת מה המבחן הזה. אני רוצה להבין מה הרמה שזה דורש- כמה כוח (פיזי ונפשי) אני צריכה לאגור בשביל זה.. וגם אם לא אעבור- חפיף. המבחן הזה יהיה בשבילי כמו אימון. פשוט לראות מה הרמה שצריך להיות בה.. שיראה לי מה אני יכולה ומה לא ולאן אני צריכה לשאוף.. זו הדרך היחידה שאני לא אתרגש ואפשל...

מבחן מקדים ../images/Emo35.gif

מה זה בדיוק ה"מבחן מקדים"? זה משהו שמבוצע ע"י המורה שלך?

מבחן מקדים...

מבחן שבו א נ י עושה את המבחן- אותו מבחן כמו מבחן רשמי לדאן 3- רק שהבוחנים במבחן המקדים הם הסנסאיים הכירים של ישראל- והם הקובעים אם יש לי את הזכות להיבחן אצל הסנסאיי היפני או לא.. לכם אין כזה דבר?

../images/Emo4.gif

קודם כל, בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים ובטעות - יש מספיק ישראלים שיכולים להסמיך לדרגות דאן. המורה שלי, קאנצ´ו רוני קלוגר, מוסמך רשמי מטעם הדאי ניפון בוטוקוקאי להסמיך דרגות דאן (כמדומני, הוא יכול להסמיך עד לדרגתו). קאנצ´ו רוני, משמש גם כמורה למורים (אם זה אומר לך משהו).

הממ...

אני מניחה שאתה מנסה להגיד שרוני הוא מאסטר..? או שפשוט לא הבנתי נכון... בכל מקרה- אצלנו רק הסנסאיי היפני מורשה להעביר לדאנים- אלא אם כן, יש מישהו שלא עבר את המבחן- אך יש לו הזדמנות של חצי שנה כדי לשפר את עצמו- ואז יש לסנסאיים הישראלים רשות לבחון אותו לדאן.

אני לא מנסה להגיד שום דבר ../images/Emo70.gif

לא אמרתי שרוני קלוגר הוא מאסטר - הוא קאנצ´ו! חוץ מזה, הוא קיבל הסמכה של האירגון לאומנויות לחימה מסורתיות (והארגון הזה מעניק סמכויות), לבחון דאנים. ברגע שלמיד אצלנו מקבל דאן (כלשהו), הוא מקבל גם הסמכה של הדאי ניפון בוטוקוקאי, כך שהסמכויות של קאנצ´ו רוני מאוד מובנות. (גם מבלי שאני "אנסה" להגיד משהו...

אוקיי

מזה קאנצ´ו? אתם תמיד מדברים על זה... מה הפירוש לזה? הבנתי בקשר להסמכה של רוני.

קאנצ´ו = ראש שיטה.

רוני קלוגר, הוא בעל תואר קאנצ´ו. ראש שיטת קראטה דו בישראל. קאנצ´ו רוני, קיבל את התואר (לפני כן היה רֵנשי), מהדאי ניפון בוטוקוקאי, בשנת 98´.

האם לראש שיטה מותר לשנות את השיטה?

האם מותר לו להמציא קאטות חדשות, או להוציא מהרפרטואר טכניקות שלדעתו אינן מתאימות לשיטה?

עד כמה שידוע לי,

ראשי שיטה אינן משנים את השיטה או מורידים אלמנטים ממנה. אך מצד שני - גם מדריך צעיר, שפותח קבוצה משלו, יכול לשים דגש על אלמנטים מסויימים. כמובן שהדבר אינו מקובל. אצלנו בבי"ס, שואפים ללמוד את המקור עד לניואנסים הכי קטנים, ובוודאי שלא משמיטים דברים. לגבי קאטות חדשות - לא ידוע לי, אברר בהקדם.

האם...

עמי ניב או דניס האנובר גם נחשבים קאנצ´ויים?? גם ראשי שיטה לשיטתם...

החתול.

New member
אתם לא יודעים ../images/Emo10.gif

קאנצ´ו מילה יפנית ל: ראש בית ספר. זה חד משמעי ובדוק. ראש בית ספר תואר מאד בכיר לאדם שמנהל מערכת של דוג´ואים (בית ספר לאומנויות לחימה) וראשי השיטה הסמיכו אותו להיות אחראי, למערכת שלו עם תלמידיו. ללא ספק קאנצ´ו, הנו אדם מאד בגיר ומוערך על ידי מוריו, אך התואר אינו אומר שהוא ראש השיטה - כלומר אינו העומד בראש האסכולה. לגבי רוני קלוגר איני יודע למה התכוונו משוררים, מי שתלמיד שלו אמור לדעת ? אני מעולם לא ידעתי או שמעתי שהוא ראש שיטה, ההפך הוא תמיד מדגיש כי הוא כל חייו לומד ממוריו את השיטה בה הוא מתמחה, אוקינאווה גוג´ו ריו וקובודו? לא ? לגבי דניס הנובר הוא אכן ראש שיטה, לשיטה שלו והתואר המקובל - סוקה SOKHE.

sbar

New member
תארים

אין לי מושג לגבי כל שמות התואר ופירושם,האמת שזה לא מעניין אותי במיוחד. רוני קלוגר הוא בנאדם מאד מרשים וניכר שהוא מכיר וחי את האמנות שבה הוא עוסק. אישית,לי זה מספיק. אבל.... זו רק דעתי האישית.

למעלה