לכולם:)

לכולם:)

אז ככה..אני בכיתה ט' ושנה הבאה אני כבר בתיכון..ואני מאוד רוצה ללכת ללמוד בבית ספר שממש טוב ונחשב..למרות שבבית ספרי יש מגמת תאטרון אבל אני רוצה ללמוד בבית ספר שממש מתמקד במה שאני אוהבת ורוצה לעשות.. אבל הבעייה שלי היא שאני ממש לא גרה בת"א..ואני לא אוכל לסוע כל בוקר.. חשבתי על תלמה ילין..אבל אני גרה בחדרה..וזה יהיה לי ממש רחוק מה אתם אומרים אנשים???

תראי זה יהיה לך בעייה אם את לא גרה

קרוב.. יש את תיכון אלון ברמת השרון אם בא לך אבל שתדעי לך שאני לומדת במגמת תיאטרון לא ידועה והיא פשוט מעולה אולי אפילו יותר מכל בתי הספר ה"גבוהים" פשוט בבתי הספר הגבוהים יש הרבה יותר תחרות.. ו...חבל שאת גרה רחוק אבל זה מה יש..

לכי לתלמה

זה שטויות להגיע לשם כי יש רכבת. אם את באמת רוצה את תצליחי, אם לא אז לא...

Minimal Affair

New member
אינני יודע.

אבל תאמיני לי, אין בעיות להגיע מחדרה לתלמה ילין, פשוט לוקחים רכבת, מגיעים לתל-אביב, ואז הולכים קצת מהתחנה לבית הספר. חבר שלי שגם גר באזור שהוא די קרוב אליך(סביבות נתניה) עושה את זה כבר מתחילת השנה, ואין שום בעיות.

gamegir

New member
תלמה

קודם כל, אין בתלמה פנימיה, למרות שזה בהחלט החלום הרטוב של לא מעט מהתלמידים.. ולעניין- חדרה זה דווקא לא מהרחוקים.. יש תלמידים בתלמה מבנימינה, חיפה, כל מיני ישובים בדרום הרחוק.. כך שמחדרה, שבה יש לך רכבת שמביאה אותך עד עשר דקות הליכה מבצפר, זה לא הכי בעיה להגיע.. השאלה היא עד כמה את רוצה את זה כי זה מתיש. אם את רוצה ומוכנה למכור את נשמתך לשעון המעורר- המון בהצלחה..

אני ממש

לא יודעת מה לעשותת... כי תחשבו לא משנה רק זה שהלימודים מתחילים ברבע לשמונה זה גם ששנה הבאה מתחילוןת בגרויות וגם כשעושים את ההצגות האלה בבגרות צריכים להיפגש כל יום ואני לא משם שאני יכולה להיפגש כל יום.. ואני גם מפחדת שלא יילך לי...

Minimal Affair

New member
אין לך מה להפסיד

תעשי בחינות (צריך ציונים טובים) אם תתקבלי, אז תחליטי אם את רוצה ללכת או לא.

cv blond

New member
גם אני רוצה..

הבעיה
שאני כבר ב י'
ואני לא יכולה ללכת
לתלמה ואני גם לא רוצה כי
זה לקום כל יום בשש
ואני אחת שצריכה הרבה שעות שינה
..אני מחפשת ביצפר
למשחק|דהה| או שזה גם
יכול להיות מעורבב עם ריקוד
ושירה
כמו בית צבי
..ואני ממש רוצה
ואולי מישו מכיר
ביצפר בסיגנון וקרוב
לנתניה והמרכז זה יהיה ממש טוב..
תודה..

TVJOB

New member
אם היית הבת שלי,,,

אז הייתי שואל אותך איפה יותר קל להוציא בגרות בכלל, וזה שיש מגמה של משחק בתלמה ילין, לא הופך אותו לבית ספר מועדף, בטח לא עם את צריכה לנסוע כל בוקר, מה יקרה אם תלמדי בבית ספר שיש בו מגמת תקשורת, ותלמדי דווקא הפקה? שוב, מעט מאוד נשים מצליחות להתפרנס ממשחק,

בדוגרי

אם אני אלמד במגמת תאטרון בבצפר שלי זה יהיה פחות מקצועי וטוב מתלמה ילין? כי בכל זאת תלמה זה במיוחד לאומנויות

איזה כיף לכם!!

אם אני רק יחשוב על ללכת על ביהס רחוק מהבית ההורים שלי יחנקו אותי.....ובטח שלא יתנוו לי ללכת שלא לדבר על מימון..

gamegir

New member
תשובות

הבחינות נערכות בכמה מועדים, אבל בעקרון התקופה של הבחינות היא בין סוף ינואר לסוף אפריל. ברור שאם את מתקבלת את יכול ללכת.. ציונים טובים? טוב, המדיניות של הבית ספר משתנה בערך כל יומיים (ככה זה שמחליפים מנהל כל חצי שעה). אבל בעקרון- בלי נכשלים במקצועות החשובים (מתמטיקה, אנגלית, לשון, היסטוריה..), ממוצע מינימום 75 בערך וזהו בערך. מה שכן, במקביל גם עושים פסיכוטכני, שזה כמו פסיכמוטי רק לא, שבודק כל מיני דברים, כך שהקבלה לבית ספר זה שקלול של כל מיני דברים. אני מציע- גשי לבחינות, מהכפת לך, ואז תחליטי מה את עושה עם זה.

New member
מוקדם מדי?

נראה אותך הולכת לבחינות ל"ניסן נתיב", כעבור כשעתיים מרגע ההודעה על הבחינה.

gamegir

New member
הבחינות

השלב הראשון הוא מול שניים-שלושה בוחנים, מצוות בית הספר. צריך להכין שני מונולוגים שונים אחד מהשני (קומי-דרמטי, קלאסי-מודרני, דמויות שונות אחת מהשנייה) ושיר- רצוי מאיזשהו מחזמר, וכדאי שיהיה אפשר גם לשחק אותו קצת ולא רק לשיר אותו כמו בטקס. השלב הבא הוא סדנה, של בערך 15 אנשים כל פעם, שעושים בה כל מיני תרגילי תנועה, אימפרוביזציה, עבודה בקבוצה.. לכאן לא צריך להכין כלום אלא פשוט לבוא מרוכזים ועם אנרגיה. זה בודק עד כמה אתה משתלב בקבוצה, מרוכז, ממושמע, מקורי.. בעצם אני לא יודע מה זה בודק. בכל מקרה, אחרי הסדנה הזאת, כשמכל סדנה עולים בין 3 ל-7 תלמידים בערך, יש ראיון עם המנהל, ששם מצליבים את הנתונים שלך מהבחינות, את התעודות ואת הפסיכוטכני ומחליטים אם התקבלת או לא. בד"כ, רוב מי שמגיע לשלב הזה מתקבל, אלא אם יש לו חרא ציונים או חרא פסיכוטכני או שהוא לא כ"כ הצליח בשלב השני והעלו אותו לרשימת המתנה.. בהצלחה

למעלה