לכולם

לכולם

טוב, אין לנו מנהלים, מה לעשות יתומים אנו, לפחות במובן הזה. בהעדר הנהלה פעילה וראויה לשמה, הדבר היחיד שאנו יכולים לעשות הוא לשמור על מספר כללים פשוטים, עליהם שמרנו במשך השנה האחרונה. אני מציע בזאת מערכת ככללים קצרה שאם כל אחד מאיתנו ישמור אותה, ייטב לנו ולפורום: 1. פורום ערוץ ההיסטוריה עוסק בהיסטוריה!, דיונים הנוגעים לפוליטיקה בצורה זו אחרת אינם קשורים לנושא הפורום. 2. הדרך להגיב להודעות העוסקות בפוליטקה היא לא להגיב אליהם. 3. אנחנו לא פורום עשיית שעורי בית באמצעות "העתק" "הדבק", גם להודעות אלו עדיף לא להתיחס. 4. יש לשמור על נימוס ותרבות שיחה נאותים. (סעיף 4 נראה מעצבן, משהו שמורים כותבים על הלוח או משהו כזה, כנראה גם לפה אני מביא את העבודה) זה הוא, אלה הכללים שלי, אתם מוזמנים להסכים להוסיף או לגרוע, אבל נראה לי שכדאי שננסח לנו כללים ונפעל לפיהם, לפחות עד שתיהיה הנהלה חדשה

פראזניק

New member
מסכים במאה אחוז...

אלו כללי חובה כדי שהפורום ימשיך לתפקד ולא יהפוך לעוד זירת התגוששות שכמוה רבות במדינת ישראל ובעולם הוירטואלי הישראלי. אני מציע לשים דגש על סעיף 2. הדרך להגיב להודעות העוסקות בפוליטקה היא לא להגיב אליהם שב"ק שלום.

donatela

New member
זה כל כך פשוט?

אמרתי את זה כבר השבוע ואני חוזרת לעמדתי. אני מסכימה ומקבלת שעדיף שלא להיכנס לעניינים פוליטיים מוצהרים. הבעיה היא (ואולי כדאי לפתוח כאן דיון בעניין הזה) שלפעמים נדמה שהכל פוליטיקה, הרי גם על מימי בית שני אפשר ליטול מסרים כאלה והפוכים. נראה לי שלפעמים משתמשים פה בעניין הפוליטי כדי לעצור כל סוג של דיון שלא נוח למישהו מהפורום. כך לדוגמא היה השבוע לגבי נושא הקריטריונים לעלייה בתקופת המנדט - הנושא נחקר כבר מכל הכיוונים! זאת כבר ממש היסטוריה, האם יחסי מפא"י והרביזיוניסטים הם עדיין פוליטיקה? אולי כדאי להחליט שנושאים פוליטיים הם נושאים שאירעו לפני לפחות 20 שנה (אולי חמישים שנה שזאת תקופת הסגירה של רוב המסמכים הארכיוניים בארץ?), ושאין עליה שום מחקר היסטורי עדכני. עד כמה שהעיקרון הזה חשוב (והוא חשוב), לא יתכן להפוך אותו לתירוץ שישתיק כל מי שמרגיש לא נוח עם נושא מסויים כי אז אין לזה סוף... אני מקווה שבזה אני פותחת את העניין לדיון אמיתי וכנה.. העובדה שהנושא עולה כל כך הרבה מעידה על מה שכולנו כבר יודעים - שהגבול הוא מאד מטושטש וכללים פשוטים, חדים וקצרים אולי לא יספיקו כאן...

קוכולין

New member
הכלל צריך להיות ברור וחותך

אסור לדבר על נושאים שהתרחשו בישראל, או במדינות השכנות לה, בעשרים השנים האחרונות, כולל מלחמת של"ג והסכם קמפ-דייויד (נושאים טעונים במיוחד, כפי שראינו). יש לאסור, לפחות לדעתי, גם קישור של נושאים אקטואליים לנושאים היסטוריים אמיתיים.

לא זה לא

כלומר כללים פשוטים יעילים בעיקר כשיש מי שמקובל על הכל כפוסק אחרון ושיקול דעתו הוא הקובע (מנהל פורום למשל), כשאין מנהל כזה, העניין הופך לחמקמק הרבה יותר, וקשה הרבה יותר לניסוח, מאחר וכך שיקול הדעת של כל אחד ואחת מאיתנו הוא זה שמכריע, לטעמי כל עוד אין מנהל לפורום יש לנקוט במשנה של זהירות ולא להלך על הסף, אכן המאבק בין מפא"י לרביזיוניסטים הוא עניין לעוס במחקר ההיסטורי של תולדות מדינת ישראל, אבל עבור אלה בניינו המתעסקים השכם וערב בפוליטיקה, זו אקטואליה של ממש. יש למילה היסטוריה, שני מובנים, האחד הוא המובן בו משתמשים במילה באוניברסיטה, קרי: כלי מדעי לחקר ארועים, והשני הוא המינוח המקובל בשפה היום יומית, כלומר: מה שקרה בעבר, מאחר ואין מדובר פה בפורום המיועד אך ורק לחוקרים, ובאופן טבעי אין הקפדה על המתודה ההיסטורית, לא ניתן לדון כאן בדברים המשיקים או נוגעים באקטואליה, מבלי שנגלוש לאקטואליה של ממש ומשם קצרה הדרך להרס הפורום. כל עוד אין לפורום הנהלה מן הראוי שנקפיד על כך הקפדה יתרה.

מסכימה איתכם לגמרי

כל עוד ישנו כרגע מצב שבו אין מנהל לפורום(ואגב שני מנהלינו החביבים לשעבר יכלו בהחלט להתאמץ קצת ולידע אותנו על פרישתם כדי שנוכל לבחור להם מחליף מבעוד מועד אבל החלב כבר נישפך) מוטל עלינו חברי הפורום אלה שאוהבים היסטוריה והפורום כמיסגרת חשוב להם לשמור לפחות כרגע על הקיים.[ שלכם חנה גונן

דונטלה

אני מפנה אותך לשתי קישורים שיסבירו לך את מלחמות היהודים ומכאן הסיבה למה לא הכללים הפשוטים הללו ולמה יש להשגיח עליהם ...
עוד זה לא אישי אלו הם הכללים וזה כדי שהפורום לא יהפך לפורום אקטואליה

donatela

New member
קראתי, נבהלתי

באמת!!! הרי היתרון של האינטרנט הוא בזה שחושבים לפני שכותבים ולא סתם מתחממים ומגיבים מהבטן.... הארת את עיני ולמרות שמראש הסכמתי לכללים, אני מסכימה על חוק התיישנות של 20 שנה אבל לא לאי התייחסות להיסטוריה של א"י בכלל - איך זה?

קוכולין

New member
נראה לי שצריך להיות מותר לדון

בהיסטוריה של א"י, אבל רק לא בעשרים שנה האחרונות

בר בי רב

New member
האירו את עיניי

קראתי את הדיונים ומאוד נהנתי ואני חושב שבייחוד הדיון על מוטי גולני היה מהאיכותיים ביותר שנראו כאן בפורום. אין שם כל מריבות ולעומת זאת ישנו דיון היסטורי עשיר ומעמיק. מה הבעיה עם הדיונים הללו?

בר בי רב

New member
לדאבוני, אתה הוא זה שאיננו מבין

או משהבין עושה עצמו כמי שלא הבין על מנת להכפיש ולהשמיץ. אני מניח כי לו יכולת היית מוכיח שלא היה זה דיון היסטורי. מכל מקום, אם הנ"ל לא דיון היסטורי אז אף דיון אחר שהתקיים בפורום אינו היסטורי ומכל מקום שמור לו מקום של כבוד בין הדיונים שכן התקיימו בפורום זה, איכותיים יותר או פחות לדידך.

למעלה