לכולם:)

shaililo

New member
חח... אמממ...../images/Emo25.gif

אני רוכבת שלוש פעמים בשבוע, ששיעור הוא בערך בין שעה ולשעה וחצי. אמממ... עד עכשיו נפלתי המון פעמים ואף פעם זה לא ממש כאב לי, פעם אחרונה נפלתי חצי על המכשול חצי אחריו, בקיצור המכשול נפל לגמרי, ועדיין זה לא כאב לי בכלל... זה לא ממש כואב תלוי איך נופלים. חברה שלי נפלה על מכשול ושברה את הכתף..(אאוץ´). בקיצור זה ממש תלוי איך נופלים.

shanyz

New member
יווו מסכנה!

ואחרי שהיא נפלה היא חזרה לרכב על סוסים או שהיה לה טראומה!? לחברה של חברה שלי הסוס נשך את האוזן והוריד לה את האוזן:) ולאח של החברה סוס דרך על הרגל! מסכנים:) חחההה

shaililo

New member
אה..../images/Emo25.gif

היא חזרה לרכב אבל לא על הסוס שהפיל אותה... אממ... נשך את האוזן? מוזר! וזה קורה המון שסוס דורך על הרגל...חח...

shanyz

New member
יוווו

אני מתחילה לחשוב אולי שלא כדאי לי ללמוד רכיבה:) חחה אמאלה! לא רוצה שהסוס ירדך עלי! הוא ישבור יל את הרגל.. וגם נורא מפחיד אם הסוס בועט, או נושך.. אמאלללהההה =)

ב ז י ק ו

New member
זה לא כזה נורא...

מה לעשות חלק מהרכיבה זה ליפול וחוץ מזה אם באמת אוהבים משהו כלום לא יעצור אותכם. אני למשל נפלתי מסוס ואיבדתי את הזיכרון ואת ההכרה- ואני ממשיכה לרכב כי אני ממש חולה על סוסים... ולזה/זאת שאמרו שהם אולי לא ירכבו בגלל שהם פוחדים ליפול אז רק שתדעו שאחרי נפילה ראשונה כבר תראו שזה לא נורא כל כך

shaililo

New member
גם בנפילה הראשונה../images/Emo25.gif

אם היא לא קשה מידי זה לא נורא כל כך...

אמממ אף סוס לא קופץ לבד כאילו......

יש כמה סוסים אוטומטים אבל בגובה מסויים הם לא יהייו טיפשים!! ויהייה סיכוי שהים יסרבו!!!.... וסוס רץ=סוס שלא קופץ!!! תזכרו את זה!!!

shaililo

New member
לא תמיד...../images/Emo25.gif

רוב הסיכויים שיהיה סירוב, אבל זה לא תמיד ככה...

shanyz

New member
רגע באמת?

אם הסוס רץ ממש מהר, אז הוא לא יקפוץ מעל מכשול? גם אם את כאילו תכווני אותו לקפוץ? כדי לקפוץ מעל מכשול צריך להיות במהירות לא מהירה ממש?

shaililo

New member
אמממ...../images/Emo25.gif

המהירות לא ממש קובעת אם הסוס יקפוץ או לא. צריך לבוא בקצב טוב, לא מאד מהר ולא לאט מידי, צריך לשים הרבה רגליים (תלוי בגובה) ולהחזיק את המושכות יציב... אה ולכוון את הסוס לאמצע... יש הרבה דברים שצריך לעשות, ואסור לזרוק מושכות לפני המכשול כי אז בטוח הסוס יסרב. הקפיצה של הסוס לא בהכרח תלויה במהירות שלו

הקצב של הסוס מאוד משנה!!!!!!!!!

אם את מריצה את הסוס לפני המכשול אז כמו שהמאמן שלי אומר רוב הסיכויים שהוא יסרב.. כי יהייה לו קשה להרים את עצמו לקפיצה, ואם הוא יבוא בקצב י כמו שצריך לא מהיר מהר מדי ולא לאט מדי אז זה הקצב הכי טוב כי קצב כזה מאפשר לסוס לדחוף את עצמו גבוה יותר מעל המכשול..וכמובן צריכים מתח במושכות עם הפה של הסוס כדי שהסוס ירגיש נוכחות על הגב שלו ועל הפה ושלא יעשה מה שבראש שלו... ותדעי לך שי שעם קצב של 1.00 כאילו ממש כמו שצריך קופצים ככה מסלולים של 1.60!!!

shanyz

New member
אבל זה לא להיפך?

כאילו ככל שהוא רץ יותר מהר ככה יש לו תנופה יותר גדולה? אני לא דיועת אם אפשר להשוות אבל כשאנחנו עושים קפיצות לרוחק ולגובה אז ככל שתהיה לנו יותר תנופה ככה נקפוץ יותר גבוה/רחוק... זה לא אותו הדבר? וגם... בלי ממש קשר, אבל אני רואה זינה, ושם למשל, היא הרבה פעמים רצה ממממש מהר עם הסוסה שלה וכן קופצת מעל מכשולים למיניהם:)

Sweet SuGaR

New member
לא... הסוס יכנס במכשול......

או שהוא יסרב והרוכב יוכל לזכות מקום ראשון בנפילה לרוחק

אמממ אף סוס לא קופץ לבד כאילו......

יש כמה סוסים אוטומטים אבל בגובה מסויים הם לא יהייו טיפשים!! ויהייה סיכוי שהים יסרבו!!!.... וסוס רץ=סוס שלא קופץ!!! תזכרו את זה!!!

לאו דווקא

כל סוס צריך להפעיל אותו אחרת. יש סוסים שיקפצו רק אם הם ירוצו מהר. לפעמים שאתה רוצה להראו את יכולת הסוס בקפיצות אתה עושה קפיצות משוחררות. או בלונג'(מצורפת תמונה) או שאתה שם מכשול צמוד לגדר ומבריח את הסוס בקו ישר למכשול שהוא יהיה חייב לקפוץ. אז הסוס מתכנן לבד את הקפיצה

ב ז י ק ו

New member
כן צריך

שניה לפני שהסוס מתרומם צריך לדרבן אותו. יש סוסים - שאם לא עושים את זה איתם הם מסרבים - סמכו עליי- מנסיון.

למעלה