לכולם, תייעצו לי...

חנה-2001

New member
לכולם, תייעצו לי...

שלום לכולם, אני צריכה להתייעץ איתכם. במקום שאני לומדת (אני בת 22) יש מישהו שאנחנו בערך ידידים שנה. תמיד אהבתי אותו בתור ידיד עד השבוע. מתחילת השבוע התחלתי להרגיש משהו כלפיו ועכשיו אני מרגישה שאני דלוקה עליו. לפני כמעט שנה הוא סיפר לי שהוא גם סובל מבעיות חרדה (מחשבה טורדנית כפייתית), אבל אני לא סיפרתי לו עליי. הוא אמר לי שהוא לא רוצה חברה בגלל בעיה זו (באותו זמן לא הייתי דלוקה עליו). הוא הרבה פעמים אדיש אליי, אבל לפעמים מתקשר (לעיתים נדירות). מה לעשות? תעזרו לי בבקשה.

dickens

New member
דווקא זה יכול להיות טוב לשניכם!!! ../images/Emo23.gif

בשבילו-כי כך יפתור את בעיית החרדה. בשבילך-כי את דלוקה עליו. אז,צאי לדרך!!

חנה-2001

New member
dickens תודה אבל...

גם אני סובלת מ-OCD, השאלה היא האם כדאי להתחיל קשר עם שנינו סובלים מאותה הבעיה. אני לא יודעת אם הוא מעוניין בי וגם הוא אמר לי לפני כמה חודשים שהוא לא רוצה חברה. אני ממש בלי מצב רוח וחושבת עליו כל הזמן. אני בעצמי מופתעת לגמרי שנדלקתי עליו. הוא לא יודע שגם אני סובלת מ-OCD ועכשיו בכלל אני לא רוצה לספר לו כי אני פוחדת שהוא יתרחק ממני למרות שגם הוא סובל ממחשבה טורדנית כפייתית. מה לעשות? תודה רבה חנה

dickens

New member
מה כבר חש לך להפסיד??? ../images/Emo23.gif

ומי אמר שאת צריכה לספר לו?ואם נניח שהוא יראה אותך סובלת מאותה בעיה שניכם יכולים לתמוך זה בזה,במידה ויש קשר. בהצלחה!!!!

.אחת

New member
אהלן חנה. אני מבינה שעיקר הבעיה

היא שאת מתלבטת אם שני אנשים עם OCD יכולים לחיות ביחד. לדעתי זה תלוי איך הOCD בא לידי ביטוי (עד כמה הוא דומיננטי במהלך החיים), והאם האנשים נמצאים בטיפול. כשמדובר בשני אנשים עם OCD חזק ואף אחד מהם לא בטיפול הם עלולים לשגע אחד את השני ולהיות במערבולת של חרדות. אבל אם שניהם בטיפול, הרי הOCD יכול לעבור או לפחות להחלש, ואז כן אפשר לחיות ביחד, ולהנות מהיתרון של בן זוג שמכיר את הבעיה שלך מקרוב ועובר את אותו דבר. משהו בסגנון של לעשות דיאטה ביחד עם בן הזוג. זו דעתי בכל אופן, והיא לא באה עם תעודת אחריות...

רועי10

New member
חנה, האמת היא

שאין לי הרבה מה להוסיף על מה שייעצה לך אחת. גם אני חושב שצריכים שניכם להיות בטיפול. ובנוסף לדעתי, אסור שכל אחד מכם ינסה להשליך את הכפייתיות שלו על השני, ז"א למשל אם הכפייתיות היא רחיצה מרןבה של הידים או של כל דבר אחר, אסור לבקש מבן הזוג לרחוץ רק בגלל שאת חושבת שהוא מלוכלך. אם יודעים לשמור על כללים וגבולות ובנוסף לכל לכבד אחד את השני, אז מגבירים את האפשרות להסתדר יחד. כמו שטמרה אחת, גם אני אומר שזו דעתי בלבד והיא בלי תעודת אחריות...... רועי

למעלה