לכולם שולחים את זה?

little shorty

New member
לכולם שולחים את זה?

קיבלתי איזה חוברת וכמה עלונים מהצבא על עתודה, להיות דוקטור+קצינה וכל מיני כאלה... הרבה לימודים, אוניברסיטאות, לעשות תארים... בקיצור כל מיני הצעות מפתות של לבזבז איזה 6 שנים בצבא... כולם מקבלים את החוברות האלה? כי שאלתי כמה ולא כולם קיבלו... בכלל מישהו שבאמת מנוסה ויודע מה זה יכול אולי להסביר לי בצורה יותר אמממ נורמלית? תודה.

just little

New member
לא, לא כולם מקבלים את זה.

שולחים את זה לאנשים שהקב"א שלהם גבוהה יחסית.. ואממ..עתודה..זה ככה את לומדת על חשבון הצבא ועושה תואר ראשון (בתנאי שיש לך את כל התנאים להתקבל לעתודה: פסיכומטרי מעל ציון מסויים (לכל מקצוע ת'ציון שלו) וקב"א מעל ציון מסויים) כשאת מסיימת את מתגייסת ל3 שנים אם אני לא טועה..ומשרתת בעיקרון במקצוע שלמדת וזהו בקצרה.

omath

New member
טעות חלקית בתשובתך

עתודה מיועדת לאנשים עם קב"א גבוהה , והיא מתאימה בעיקר למי שרוצה ללמוד ישר אחרי הצבא במסגרת מאוד קבועה מראש ולא ניתנת לשינוי-3 שנים צבא לתואר b.a\b.sc או לתואר מהנדס 4 שנים+שלוש שנים צבא סדיר במקצוע עם משכורת עלובה של 600 ש"ח בחודש בערך+שלוש שנים נוספות בקבע עם משכורת של בערך 9000 ברוטו בחודש כאשר אדם שלמד כמוך במקביל באזרחות ירוויח 14000 על ההתחלה. וכמובן רפואה זה 7 שנים לימודים+3 שנים צבא +2 קבע. הצבא נואש לרופאים ככה שהציוני קבלה הם גמישים יחסית. וכמובן לתנאי הקבלה: ממוצע בגרות +פסיכומטרי 550 כתנאים מינימליים , וכמובן את צריכה להתקבל למקצוע באוניברסיטה כך שאת צריכה סכם אוניברסיטאי שמורכב מפסיכומטרי+מ"ב שיתאים למקצוע באוניברסיטה . במידה והסכם שלך מאפשר קבלה לאוניברסיטה, זה לא אומר בוודאות שאת מתקבלת לעתודה-אלא לאוניברסיטה. לעתודה יש ספים משלהם לסכם ובד"כ הם יותר גבוהים מסף הסכם האוניברסיטאי -כי בכל זאת עתודאים "נלחמים" על "כסאות סטודנט". המועד האחרון לביצוע הבחינה הפסיכומטרית לפי הצבא הוא אפריל. ואחרי שמודיעים לך על הקבלה , את צריכה לעבור גם מבחנים פסיכולוגיים-קינן שפי----זה עוד רחוק ממך..

אתה שמעלי כנס :

"3 שנים צבא לתואר b.a\b.sc או לתואר מהנדס 4 שנים+שלוש שנים צבא סדיר במקצוע עם משכורת עלובה של 600 ש"ח בחודש בערך+שלוש שנים נוספות בקבע עם משכורת של בערך 9000 ברוטו בחודש כאשר אדם שלמד כמוך במקביל באזרחות ירוויח 14000 על ההתחלה " טוב שזה לא הדבר הכי מגוכח ששמעתי בחיים שלי. בשביל שמהנדס יעשה 14 ברוטו או או או... צריך לעבור הבא. על כל תפקיד יש עוד 40 איתך אתה מדבר פה על מיעוט של המיעוט. ובדר"כ מעדיפים את החבר'ה שיוצאי קבע. לכן באזרחי לעשות את מה שאמרת, בלי שום פרוטקציה\קומבינה זה סיכוי כל כך נמוך .. עתודה זה דבר שווה. ותאמין לי שלא כולם נשארים לקבע אפילו שהצבא אומר שכן. לא לכולם יש מחסות ורק הטובים ביותר נשארים. ובסוף זה ישתלם להם

omath

New member
בגלל זה רוב העתודאים 95%

עובדים 6 שנים בצבא לא במקצוע אלא אם כן עבודה של מהנדס להגדרתך היא עבודת ניהול ? i will say no more זו החלטה מאוד גורלית אם לקבע את 10 השנים הבאות לחייך במערכת רקובה

למעלה