לכולםםםםםםםם

אסף6

New member
לכולםםםםםםםם

שלום לכולם אני אסף ואני חדש פה מקווה להשתלב יש לי שאלה בקשר לספר ה-3 של הארי פוטר : המון ניסו להסביר לי אותה אבל לא ממש הבנתי מה קורה שםם אז באתי לפורום כדי שאולי כאן יצליחו להסביר לי .. השאלה היא : שהרמיוני משתמשת בשעון הזמן שלה אז הם חוזרים לאחור ורואים את עצמם עושים את הפעולות שהם כבר עשו .. השאלה שלי היא כזאת : לפני שהרמיוני משתמשת בשעון החול שלה מגיע פטרונוס ענקי ומציל את הארי וסיריוס מהסוהרסנים .. הארי בטוח שזה אבא שלו אבל רק אחרי שהם חוזרים בזמן הוא מבין שזה היה הוא בעצמו השאלה שלי היא איך בפעם הראשונה הארי הציל את עצמו ואת סיריוס מהסוהרסנים הרי הוא בעצמו שכב גוסס ליד סיריוס זה קרה לפני שהרמיוני החזירה את הזמן לאחור אז איך הארי היה שם והציל אותו ואת סיריוס ?? זה לא ברור לי !! אסף :)

בבא1

New member
אוקי

בעצם זה שהם חוזרים בזמן זה כאילו קורה גם במציאות זתומרת העתיד משתלב עם העבר

J Halliwell

New member
אוקיי אני אנסה

הדרך היחידה שאני יכול להסביר את זה זו דרך החשיבה המדעית בעולם האמיתי שמסירה את עניין המימיד הרביעי - הזמן. התאוריה אומרת שהמימד הרביעי קיים באיינסוף מישורים בו זמנית! תנסה לדמיין את המפץ הגדול (למי שלא יודע זו ההשערה המדעית לדרך היווצרות היקום!) עכשיו, מייד אחרי המפץ הראשון היה עוד אחד פשוט במישור אחר ואז עוד אחד ועוד אחד ככה איינסוף פעמים... כל מישור לא מודע לקיומו של השני (לכן דרך אגב אומרים שזה לא בידיוק בלטי אפשרי לראות אחורה או קדימה בזמן שכן כל שעלינו לעשות זה ללכוד קרני אור ממישורים אחרים אך עם זאת לא תהיה אפשרות להשפיע על שום דבר באותו מישור) אז, אם כן נחזור לידידנו הארי. המסע של הארי, רון והרמיוני לבית של האגריד ואח"כ לצריף קורה במקביל לנסיון ההצלה של הארי והרמיוני (הסרט מדגים את זה טוב דרך אגב למרות שהוא לא מדייק בפרטים!). טוב אני מקווה שהצלחתי להסביר לך בערך מה קורה, קצת קשה לי אני מודה כי אני לא יכול לדבר במושגים שאנשים אחרים מהמקצוע יבינו ואילו אנשים פה לא! פשוט תחשוב שהכל קורה במקביל!!!

amitush26

New member
../images/Emo187.gifהיו לנו על זה כבר

כמה וכמה דיונים. אין תשובה ממשית. זה פרדוקס, כפי שכבר הוזכר מעליי. אני אביא לך קישור עוד מעט לדיון שאני פתחתי לא מזמן. כבר מחפשת. -ספוילר בחתימה-

amitush26

New member
../images/Emo187.gifהנה הקישור../images/Emo26.gif

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=160&msgid=65103807&FlagSybase=1

זה דומה מעט לביצה ולתרנגולת

נניח שזה הזמן: *^%%$#%*)&^(%#$$!%$*&)^% אתה מסתכל רק על החלק הזה: [*)&^(%#$$] אבל היה לו עבר ויש לו עתיד, אין לו סוף או התחלה

אם אתה רוצה הסבר עם קצת דימויים

זה בא מגישה שטוענת ככה: תדמיין שהזמן הוא דף נייר, שעליו מסומנות שתי נקודות. המרחק הכי קצר לפי התפיסה הרגילה שלך בין שתי הנקודות היא קו ישר (כלומר התנהלות ישירה ל הזמן) אך למעשה יש פיתקון יותר טוב- לקפל את הדף. ככה שתיאורטית מגיעים למצב שבו כל נקודות הזמן הן אותה נקודה, ככה שאין מעבר אחד של זמן בקו אחד ישיר הלא משטח שלם שמורכב מכל הנקודות האלו שמשפיעות אחת על השניה ומחברות ככה את הכל.

amitush26

New member
../images/Emo187.gifנצל"ש- תזכורת...

יש שם כלשהו לחדר שבו היה בפרגוד שדרכו סיריוס עבר? [גם אם אין, תגיבו בבקשה ותגידו שאתם לא יודעים...] עמיתוש
-ספוילר בחתימה-

למעלה