לכולכם...

לכולכם...

אהלן לכם, כבר יומיים שאני משוחח עם אחד הנוכחים פה בפורום.. אחלה בנאדם, רגיש ונבון...שילוב מנצח. עד כאן מחמאות וסופרלטיבים... וכעת , לדילמה. בא בנאדם, שפך לבו לפנינו... כתב שיר. ומשהו קרה... התחילו לזרום תגובות , אמיתיות ותומכות... וביניהן תגובה אחת שכלתנית מפורטת,עם מילים גבוהות,ארוכה,ארוכה,נורא א ר ו כ ה .... וקצת מעצבנת,(אם נרשה לעצמנו להיות שיפוטיים) מה רצה הבנאדם לומר? מה זה היה בעצם, כתבת ביקורת במוסף הספרותי? הבעת תמיכה מהמקום ההוא ?...(של כותב הטור הספרותי?...) מה שבטוח. זה עצבן חלק מהנוכחים פה. לרגע חשבתי שאני האיש הרע בסיפור... (ומסתבר שלא..) וזה עורר בי דילמה שהייתי רוצה לדעת מה דעתכם בנוגע אליה : האם להיות "מיסטר נייס גיא"...לכתוב במילים מתקתקות ונחמדמדות וללטף..פוצי-מוצי...כזה, או לעיתים לומר לאדם את האמת (כן, אני יודע...באיזי,בחמלה,ברגישות ובטקט...) ולנסות להאיר לו ולהאיר בו תכונה או נוהג שלא מקדם אותו ושרק הופך את חייו לקשים יותר... ואם אני אומר משהו לא פופולרי פה בפורום... האם זה לגיטימי גם? איפה ומהו המקום שאנו נותנים ל כ ל ה ת ג ו ב ו ת ?.. כולל אי ההסכמות שבינינו?... מבקש את תגובתכם, מה אתם חושבים ? ואני מזכיר, באיזי,בחמלה,ברגישות ובטקט... בחמלה... בואו נקיים פה דיון תרבותי שיקדם אותנו הלאה... שלכם, (בהערכה רבה וכו' וכו' וכו'...בשביל החיוך) יונק הדבש.

replay4me

New member
../images/Emo140.gifאין מקום לדיון פומבי

כל אחד יגיב איך שהוא מרגיש ומבין . אף אחד לא צריך לבוא ולחנך אחרים או לנסות להאיר תכוכנות כולנו כאן מחפשים חום וחיבה והשתתפות במצב לו נקלענו . לא מחפשים תוכחות וביקורת .. מי שבפורום ובקבוצה של נוביקב מבין זאת היטב .. להשתמע עם כולכם ..

pozpaz

New member
הגיע זמן לשון!

אוקיי... מכיוון שכמה הודעות שלי קיבלו השבוע באתר הזה התייחסות מעמיקה וקצת טוחנת.. הפכתי להיות הנושא החם של השבוע. מה שכתבתי היה כמעין שיתוף בעובר אותי..יחד עם זאת ציפיתי לקבל איזו שהיא תמיכה והבנה ולא "על הראש". לכן!!! בחרתי לא להגיב להודעות האחרונות - על מנת לא ללבות את האש שנוצרה סביבי. אבל!!! למרות שאני הוא כותב השיר ואני הוא הזוכה לביקורת.... הרשו לי להגיד את זה... שכל אחד יכתוב מה שבא לו!!!! חופש הדיבור..הפורום הוא לכולנו - לכל אחד דיעה משלו והשקפת עולם משלו.. אנחנו לא נאהב את כל מה שנשמע ולא נתחבר לכל מה שנראה... לי אישית אין בעיה עם זה... אם רוצים לקטול אותי, לתת לי בעיטה או לנער אותי... תהנו! ולמרות שאני אוהב את החיבוק והנשיקה - גם זה יכול להמאיס.... לכן תגובות הן לפה ולפה. יהיו כאלה שאחר מקרה שכזה יגידו, אני פה לא משתתף יותר ולא כותב יותר.. ויהיו כאלה (כמוני) שיגידו.- חומה!!! אתה החוליה החלשה.... כי אני כאן נשאר ואכתוב את צאת נשמתי. כל אחד שיעשה כראות עיניו... רק שיוודא שבסופו של יום, שמצפונו נקי ושינתו שנת ישרים. ושיהיה יום טוב לכולם..

בראבו !!!

פוז יקר. כל הכבוד על המילים !! האם אתה מסכים גם עם מה שכתבתי? האם אתה מקבל את זה ? (במיוחד שזה לא נגדך, חלילה...) יונק.

pozpaz

New member
אז ככה...

אני חושב שכבר אמרתי לך.. במידה ולא עניתי כיאוץ - הנה הבמה לתיקון העוולה: אני מקבל את דבריך... ואפילו מבין אותם (בלונדיני חכם אני). אני מודע לזה שכל מה שנאמר ... נכתב מתוך דאגה, רצון לעזרה, חמלה ואהבה נטולת פוזות אל לא נטולת פוזיציות. כפי שכבר ציינתי.... יתכן וסביר להניח שדבריך ודברי האחרים נכונים המה.. יחד עם זאת, אני כרגע נמצא בלב המאפלה ורק היום זכיתי לראות שבריר שלקרן אור. ולהבהיר את אומרי : אני כרגע כל כך למטה בבור.. שכל ניסיון להושיט לי יד מצידך... יקצר מלהושיע... ואת קריאותיך .. לא אשמע. אז כן! מקבל את מה שאתה כותב, כן ! מבין את הכתוב, כן ! מעריך את דאגתך, כן ! מוקיר את אהבתך... ולא! לא מקשיב למה שאתה אומר.. זה רק עובר דרכי... מה שנטמע - יוצר בי דחיה כגוף זר שהוכנס למקדשי. מילותיך ימשיכו להדהד באמביאנס - עוד יגיע הרגע בו אוזניי יזדקרו - ואקשיב. תודה, פוז.

pozpaz

New member
אוי ואבוי לי...

יצא לי עכשיו לקרוא מחדש את שכתבתי כרגע... ובהודעה היא יש סממנים של עוד שיר שנרקם לו.... מה יהיה הסוף? מה עשיתם ממני? לא קוראים לי רחל.. ואין בי כל רצון לילד שחור תלתלים ונבון... וגם כך לא הייתי קורא לו אורי. הקיצר, יצרתם פה מפלצת פיוט.. ולדעתי יש למגר את התופעה ומהר!
אהבה, פוז

GayBiker

New member
ובכן, יונק, לדעתי התשובה לא חד משמעית

לא פעם ולא פעמיים קרה שעלו בפורום הודעות שכל מה שהיה לי להגיב אליהן היו דברים שליליים. מכיוון שכך, מחד, ומכיוון שכמו שאמר ריפליי, כולנו רוצים חום ואהבה, מאידך, העדפתי להחריש ולא לכתוב דבר ובכך להיות, מבחיני, לפחות, ובדרך "שונה", מיסטר נייס גאי. אם יש לי דברים חיוביים ושליליים באמתחתי, אכתוב את שניהם. לדעתי, אם תמיד נכתוב רק את הדברים החיוביים ונעלים את השליליים, יש בזה אלמנט של צביעות - של שקר. מה לעשות? כאלה הן ביקורות. לאפשרות הראשונה - שיש רק דברים שליליים להגיד - יש הסתייגות. כבר קרה שכל מה היה לי לכתוב זה רק דברים שליליים והעליתי לתגובה. זה קרה כאשר היה שירשור טעון והיה צורך "להרגיע את רוחות". במקרים כאלה, כאשר כל שהיה לכתוב הם רק הדברים השליליים, כתבתי אותם בטקט ובאופן שייפגע כמה שפחות במעורבים בשירשור. בקיצור, לדעתי מותר לכתוב גם דברים שליליים. בלי רע אין טוב. ואם יש טוב - הוא מאבד מטעמו.

על הברכיים...

כחולונים שכמוכם...לא התכוונתי לדוגי...אלא להשתחוות בפני מילותיו של רוכב האופנוע... יונק.

יונק החמוד..

יש לי מן תחושה מוזרה שאיכשהו מדובר גם (קצת) בי..!! האמת,שנמנעתי מלהגיב רק בגלל,שהרגשתי שפוזפז לא ממש אהב את הרעיון שהוא מככב (וזו בכלל לא היתה הכוונה מלכתחילה..) אבל אני כן חייב להבהיר כמה דברים.. אני לא באתי במטרה "לכסח" אף אחד!,המילים חמלה,טקט,רגישות... די צרמו לי! האמנם?? ככה התרשמת ?? לדעתך הייתי חסר כל אלה?? מאוד חבל לי לשמוע.. גם חבל לי מאוד לשמוע (פוזי) שהבנת את הדברים שאמרתי בקטע של "לקטול" וכאלה.. אתה ציפית לתמיכה והבנה,אבל תאמין לי "מתמיכה ואהבה" לא עושים שינויים!! זה סתם גורם לך עוד לשקוע בתוך הרחמים העצמיים,וחבל.. אולי התגובה היתה מעט חריפה,ובלי יותר מידי "מילים יפות" ,אבל מה שרציתי להעביר,העברתי.. (גם אם זה היה נשמע "נורא ואיום"..) אבל באמת שזו היתה רק מכוונה טובה..!! (ראיתי שאתה במצב רוח די ירוד..) בקיצור,אמרתי מה שאמרתי,ואני לא מתכוון להתנצל.. אני ממש מקווה שתרד (תרדו) לסוף דעתי .. ואם לא אז לא משנה... מעדיף שישנאו אותי על מה שאני,מאשר יאהבו אותי על מה שאני לא..

pozpaz

New member
יריבון... קרא בפנים..

שראיתי את ההודעה של יונק.... הלכתי לשיר שכתבתי לראות את התגובות שקיבלתי עליו... יש תגובה אחת בלבד שבה הועברתי ביתור ואבחנה. והתגובה הזאת אינה שלך! מה גם שאין באפשרות הכותב לאבחן אותי מתוך השיר שנכתב.... השיר דיבר דווקא על עד כמה אתה אוהב אדם שאתה מוכן לוותר עליו מתוך האהבה אליו.. מדובר על ההקרבה הגדולה ביותר.... אהבה! אני נותחתי שם בדברים אחרים לגמרי.... ועל זה לא נרחיב.. כי מאסתי בנושא.. אין כעס לא עליך ולא על אחר... נשיקות (באויר בלבד.... יש לי איידס)

האחד,היחיד והמיוחד !! יריבון...וכל השאר!

חלילה... היית ממש בסדר גמור... עדין ומתחשב (מי שיקרא את זה כבר יחשוב על התנוחה...) המילים"חמלה,טקט ורגישות" לא כוונו אליך , כי מלכתחילה היה לך את זה... אלא, לשאר, כי חששתי מהעוצמה הזו שבאה במבול... האמת ? פתחתי פה תיבת פנדורה יחד עם עוד אדם בפורום ולא ידעתי שתהיה לזה כזו עוצמה. פוז יקר, מתנצל אם נבוכות, כי לא זו היתה הכוונה, אלא לדבר על תרבות הדיון פה... אתה מקסים. כל השאר, רק לסבר את אוזנכם,(וסליחה על המילים הגבוהות.. זו השפה שלי...מוזר, אני יודע...) בסופו של דבר, אתם מוכיחים את הנאמר - נמצאת פה קבוצה נהדרת של אנשים,איכפתית,אוהבת,תומכת שאם היה עשירית מזה בכנסת ...מצב המדינה היה הרבה יותר טוב.... יודעים מה? אם הייתם אתם בכנסת, הייתי ישראלי הרבה יותר גאה...(בישראליות, חכמים, לא במצעד...) האם אפשר להניח לנושא,לשים אותו בצד ולהמשיך הלאה ?... אנשים יקרים, לנשום,להרגע...(לא להרביץ לי...) אין כמוכם !! שמח להיות פה אתכם. יונק הדבש

סבבה,הנחתי לנושא..!! אבל...../images/Emo3.gif

אני לא חושב שפתחת כאן תיבת פנדורה..מכיוון שכאן אין תיבות פנדורה..!! כל מי שרוצה להגיב יכול,(אף אחד לא מרביץ לאף אחד כאן) מקסימום אפשר לא להסכים...!!! וזה כמובן, רק בדרך יפה ומקובלת.. שמח גם שאתה כאן..

חמוד! אין עליך..

יריב, תודה הורדת לי אבן מהלב... בהחלט הייתי רוצה להיות יום אחד חלק מהחבורה המגובשת כאן... אני. (עדיין לא מסוגל לכתוב את שמי )

GayBiker

New member
גם אני חושב ש...

קביעת כללים ו/או נוהגים לתרבות דיון בפורום,היא עניין שיכול רק לקדם אותנו הלאה ועל כן, אני יכול רק להגיד לך, יונק, כל הכבוד על האומץ הדרוש לפתוח כזאת תיבת פנדורה (כמילותיך), על האיכפתיות לרגשותיהם של אחרים ועל הדאגה להמשך דיונים פורים כאן בפורום. במיוחד משמח אותי לראות איך קביעת ה"דרך" מתבצעת ע"י דיון מכובד, בו כל אחד קורא את דבריו של האחר ומתייחס באופן ענייני ולא נגררת להתכתשויות בפורום מי צודק (יותר) ומי לא צודק (או צודק פחות) ותאמינו לי - גם את זה ראיתי בפורומים, אפילו כאן בתפוז (לא בפורום שלנו). אין כמוכם!!!

play boy5

New member
טבעי ובריא

יכולים לא להסכים אחד עם השני כי זה דבר טבעי ; לכל אדם מאיתנו רואה את הדברים בצורה שהוא רואה אותה נכונה .. העניין החשוב כאן הוא איך אפשר לקבל כל אחד את השני ; אפילו אם לא היתי מסכים איתו במשכותב ; כמו שכתב חברי הטוב יריבון האחד >>>>>>>>>>>רק בדרך יפה ומקובלת כואב לי >>>>>>>>>>>>>>() חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה