לכבוד יום השואה:

guanyin

New member
לכבוד יום השואה:

למי שמתעניין (ואני מניחה שיהיו כמה כאלה לאור השרשורים הקודמים בנושא), ביום ראשון בערוץ HOT סרטים ב16:45 ישודר הסרט: גטו שאנגחי סרט דוקומנטרי עטור שבחים, המתאר את הצלתם של כ-20 אלף יהודים שנמלטו מאירופה לשנחאי. עם כניסת ארה"ב למלחמה, השלטון היפני ריכז את היהודים באזור צפוף ומגודר. בימוי: אמיר מאן ודנה ינקלוביץ` (ארה"ב 2002). ארה"ב אם תהיה הענות, ואנשים נטולי כבלים, אפשר לארגן הקרנה אצלי בבית (בתל אביב). יום טוב וספ"ש שמח!!! נועה

guanyin

New member
../images/Emo207.gif ביקורת על הביוגרפיה של מאו

כאן לא מחדש הרבה אבל נכתב ע"י פרופ' אהרון שי מהחוג למזרח אסיה באוני' ת"א (אז אני אתן לו את הקרדיט שהוא יודע על מה הוא מדבר). סוף סוף יש צדיק בסדום שלא מפשל עם הPIN YIN!

fef24

New member
../images/Emo60.gifיודע על מה הוא מדבר

אבל מצליחי לשעמם אותך אם אתה שומע אותו מדבר... לקחתי אצלו קורס, בבינתחומי, היה מעניין, אבל לימד את הספר של 80 העמודים שלו, אז למה להקשיב לו באמת? לפחות הוא לא הוציא לי את החשק לטוס לשם, כמו שפחדתי שיקרה...

guanyin

New member
../images/Emo207.gif לכן הם צועקים?

מאמר בהארץ: וכמה הבהרות בנושא: אנטיביוטיקות שיכולות לגרום לחרשות עלולות לגרום גם לפגיעות כלייתיות (עד לכדי אי ספיקת כליות). מדובר בעיקר בשתי משפחות (אמינוגליקוזידים כמו ג'נטהמיצין ונאומיצין, או ואנקומיצין) , בשתיהן הטיפול ניתן באינפוזיה בלבד (ז"א רק בבתי חולים) ובמדינות מערביות רק לאחר אישור של רופא מומחה במחלות זיהומיות. בסין הטיפול ניתן לכל דורש (או ע"פ הכתבה) לילדים של כל אותם הדורשים. באופן כללי, אני מניחה שכל מי שהיה בסין יותר משעתיים נתקל בחיבה העזה של הסינים לשקיות אינפוזיה... אך העיקר: רק בריאות!

SashTheRed

New member
טוב, שמע

כל קורס בלימודי מזרח אסיה לדוגמא, חוץ מהשפה (יודע מה, גם השפה), מלמד מתוך ספר. זה לא ידע חדש והוא גם לא מסתמך על עבודה פרקטית בשטח או משהו, כך שהכול אפשר ללמוד מתוך ספר. נראה לי שעם השביתה הזו תמשך ככה באוניברסיטאות, זה בהחלט מה שאצטרך לעשות כדי להתכונן למבחני סמסטר: ללמוד מספרים

fef24

New member
../images/Emo60.gifכן, אבל...

נראה לי שאם מדברים על דברים כאלו, בד"כ היה ראוי שזה יהיה ללמוד על ספר יותר גדול, ולכל היותר המרצה בשיעור מדבר על הנקודות. על יפן למשל ספר הבסיס הוא הספר של בן עמי שילוני, שזה משהו כמו 400 עמ' כל אחד... ולא שזה העניין, אלא הברירה לפנות לשם, הוא רוצה ללמד את הספר? סבבה, שיעשה את זה מעניין ולא יגרום למחשבות על קפיצה מהחלון של השיעור... ולא הבנתי, אתה מתלונן על השביתה או לא
(סיימתי אז היא לא משנה לי)

SashTheRed

New member
המרצה בשיעורים ידבר על נקודות

שהוא חושב שהן חשובות. יש לי בבית מספר קבצים של הרצאות אוניברסיטאיות של מבוא סין, ויש לי גם הרצאות באוניברסיטה של מבוא סין, והרבה פעמים יש דברים שהמרצה באוניברסיטה לא הזכיר שהמרצה בקבצים כן הזכיר, והפוך. כך שבסופו של דבר, אם אדם רוצה באמת לדעת, אין לו ברירה אלא גם לקרוא ספרים לגבי הנושא, ולא רק ספר אחד, אלא כמה, כי כל אחד ילמד דברים חדשים. ולגבי השביתה, אני חצי מתלונן חצי לא. בא לי כבר ללמוד (במיוחד כשיהיה לי יותר קשה להשלים מתוך ספרים את החוג השני שלי, בלשנות), אבל כיף לי גם לשבת בבית וללמוד דברים לבד.

SashTheRed

New member
לקחתי בינתיים קורס אחד

שנה הבאה אתחיל כמו סטודנט שנה א', מינוס הקורס הזה שאני לוקח הסמסטר הזה.

GnomeBubble

New member
לוקחים בכלל קורסים בשפות אצלכם?

בתוך המסגרת של החוג לבלשנות זאת אומרת.

SashTheRed

New member
נופ

זה רק בלשנות כבלשנות. לקורסים של שפה יש את היחידה להוראת שפות

SashTheRed

New member
וגם שם זה המעגל הפופולרי

של צרפתית, ספרדית, איטלקית וכדומה. השפה הכי לא רגילה שם זה צ'כית, כך שלא תמצא שם שפות כמו בירושלים, כגון גותית עתיקה או קוריאנית או לא יודע מה.

GnomeBubble

New member
די חבל, לא?

לימודי תיאוריה זה מעניין, אבל שפה זה מעניין עוד יותר. טוב, בגלל זה לא הלכתי ללמוד בלשנות בתל-אביב בעצם
אצלנו, דרך אגב, אני לא חושב שיש יחידה להוראת שפות. לומדים את כל השפות האלו בתוך חוגי "שפה ותרבות". יש כמובן חוגים טריוואיאלים ופופלרים של צרפתית/ספרדית/גרמנית/איטלקית וכו', אבל יש גם את החוג ללימודי הודו איראן וארמניה שם אפשר ללמוד סנסקריט, הינדי, טלוגו טיבטית קלאסית וארמנית למשל. בחוג לספרדית למשל, אפשר ללמוד גם קצ'ווה.
מעבר לזה, יש את החוג לבלשנות, שם לומדים כמעט ורק שפות "מוזרות". נראה לי שהשפה הכי "נורמלית" שלומדים אצלנו בחוג זאת הולנדית.
וגותית יש רק עתיקה - אם אתה לא מחשיב את הסלנג של אלה שמתלבשים בשחור כ"גותית מודרנית".

SashTheRed

New member
אני בספק שהבלאקרים מדברים

בגותית אותנתית. חח וכן, לצערי אצלנו אין חוגי שפה כאלה. תל אביב היא לא כל כך טובה לדברים כאלה, אבל מה לעשות. מקסימום נמשיך ללמוד לבד, מה שאני אישית מעדיף. יותר נוח לי כאשר אין לי מועד מסוים ואני לומד בקצב שלי.

GnomeBubble

New member
אבל יותר כיף כשחברים לומדים איתך../images/Emo6.gif

אבל כן, יש גם יתרונות ללימוד עצמי, זה נכון. בכל מקרה, לימוד בכיתה טוב רק כשהמורה טוב. למזלי רוב המורים בירושלים ממש טובים.

SashTheRed

New member
לצערי

המורה בצרפתית הוא דפוק לחלוטין... כאילו הוא יודע את החומר טוב, ואולי הוא היה יכול גם ללמד את החומר טוב, אם לא היה מתעסק בלנזוף עלינו על שאנחנו לא מבינים. חח חוץ מזה, לא ניסיתי חוגי שפות אחרים (חוץ מסינית כמובן). אה, ואני הרבה יותר מעדיף עם שפות להתקדם בקצב משלי ולא ללמוד עם אנשים אחרים, כמו חברים וכאלה, כיוון שאני לומד בזמנים שנוח לי ובקביעות שהיא יכולה להיות אפשרית רק באופן אישי.

למעלה