לכבוד יום השואה

על הופעת צלבי קרס בחתימותיהם

של נאצים נוספים, ניתן לקרוא במאמרה של ד"ר מרתה בן-אסא, בגליון 11 של "גרפולוגיה",בטאון האגודה לגרפולוגיה מדעית. מעניין לבדוק עד כמה היתה התופעה שכיחה בחתימות של נאצים ידועים.

DY1119

New member
התדרדרות החתימות

כדאי להזכיר שהיטלר היה חולה במחלה שפגעה קשה במוטוריקה שלו, ושהוא הלך והתקשה בכתיבה עם הזמן. אפשר לראות הרעה מתמדת בכתבי ידו שניתנת להיות מוסברת על ידי הכיווץ המוטורי והכאב שבכתיבה (לא שאני מרחמת עליו - אבל העובדות מדברות בעד עצמן וכל פרשנות אישיותית במקרה זה היא חסרת שחר). מארי ברנרד שהיתה גרפולוגית ידועת שם בארה"ב וטיפוס ססגוני ושנוי במחלוקת, ספרה לי בשעתו שכשפרסמו את יומניו המזוייפים של היטלר וכמה היסטוריונים אמרו שאכן הם מקוריים, הראו אותם ודפדפו בהם בטלויזיה בארה"ב. היא ראתה את דמיון הכתב ( הנוכל הקדיש תקופה ארוכה להכנס לעורו, פרברסיה בפני עצמה, לא?) לכתב המוכר של היטלר, אבל מיד ראתה שאין הרעה בכתב עם הזמן, כזו המוכרת מהמסמכים המוכרים. ואחר כך החל להתגלגל עניין חשיפת התרמית. דפנה

מישהו מוכן סוף סוף לנתח את החתימה

של היטלר ולומר לנו מה הוא רואה שם ? חוץ מירידה תלולה, תנועת חיבור זוויתית והתקטנות הגודל במלה אני לא רואה שם כלום. יכול להיות שזה לא בנאדאם?

graphein

New member
כיון שאני מתקשה להיות אובייקטיבית

לגביו הלכתי ובדקתי מה אומרים עליו אחרים. חשבתי שזה עשוי לעניין ולהלן סיכום קצר של מה שליקטתי (אני מתנצלת מראש על תרגומי) בספרם של Kimon S. Ianetta, James F. Crane & Dennis McLaughlin Danger between the lines" - שהוא אינוונטר של נתונים וכללים לזיהוי אישיות מסוכנת/אלימה ומציג שיטת בדיקה לצורך שרטוט דיוקן, ישנה התייחסות גם לחתימתו של היטלר. כסימנים ראשוניים וחשובים לקיום סכנה מצינים את האלה, את מבנה ה-x וטיקים (Tics), וכסימן מסייע - בסיס מילה גלי. אלה – היא בעלת משמעות מיוחדת כאשר היא מופיעה בשמו הפרטי של האדם או ב- pronoun I. אצל היטלר מופיע בסיום הקו היורד האחרון שבשמו הפרטי. סימן זה מצביע על כעס היולי (מודע או לא מודע) ויכול להוות גם רמז להפרעה בתפיסה העצמית של הכותב. מבנה x – מצביע על כך שהכותב נהנה ממצב קונפליקטואלי ומתחרותיות. רוח הקרב יכולה להופיע ברמה האינטלקטואלית של הכותב (אם הוא מחונך או בעל טעם מעודן) או ברמה הפיזית. בנוסף יכול להצביע גם על מחשבות, דאגות או פנטזיות שקשורות למוות (שלו או של מישהו אחר). אם זה חוזר על עצמו (אצל היטלר מופיע באזור התחתון של השם הפרטי ובאמצע ה-H של שם המפשחה) משהו עמוק יותר, קשור לאופיו. מבנה כזה מסוכן יותר כאשר מופיע באזור התחתון. טיקים – זהו קו ישר, התחלתי או סופי, שמהווה תוספת ומחובר לקו אחר בזוית חדה. אצל היטלר היא מזהה זאת בקו ההתחלתי של ה- H (בספר מדגימה זאת על חתימות מ –37', 38' ו-43' אך כאן נראה לי שקצת יותר קשה לראות זאת). זהו סימן ל"פתיל קצר". כשזה מופיע בחתימה זה מצביע על כעס עמוק ו/או הפרעה בתפיסה העצמית של האדם (תלוי בסימנים נוספים). בסיס מילה גלי - הקמר בבסיס השם היטלר = מצבי רוח מתחלפים, התלהבות ודעיכה. בנוסף, היא מתייחסת לירידה של החתימה כסימן למצב רוחו המריר/קודר. יש בספר, נוסף לחתימה גם מספר שורות מכתב ידו של היטלר (לא מצויינת השנה) בהן מוגדמת אותה ירידה בסוף שורה (סימן לגישה פטליסטית או ראיית "חצי הכוס הריקה" של החיים בטענה של גישה ריאליסטית לחיים – לדברי Kim Ianetta ).

sserez

New member
קישור לכתב ידו של היטלר + ניתוח

של גרפלוג בשם Chase Goodwin. אפשר לראות שם גם כתבי יד של מפורסמים אחרים.

והנה "כמה מלים" מכתב ידו של היטלר

האיש אמביציוני, החלטי, נחוש ודבק במטרותיו מתוך אמונה רבה בצידקת דרכו ובאפשרויות לממשה - עד כדי הסתנוורות מהכוח ותעוזת יתר לא שקולים. תמונת המצב שלו חד ממדית וההגיון שלו מתחזק באמונתו בצידקת דרכו - עד כדי סילוק ספקות, היסוסים, נותני עיצות אחרות ופחדנים. ביקורת ודעה שונה נתפסים כערעור על המנהיגות והדרך, מה שמחייב טיפול "לדוגמא". הוא מיטיב להגדיר יעדים, עקרונות מנחים ואמצעים להשגת אותם יעדים, ופועל לארגון מחדש של סדרי העדיפויות, כמו גם כללי המשחק הבינלאומיים באופן שיסלול את הדרך לפעולה תכליתית ויעילה, בריכוז והבקעה מקסימליים. יש כאן מסירות לדרך וטוטאליות, ולכן הוא יעדיף להתאבד מאשר לעכל את ממדי התבוסה ולהסתגל למציאות שונה. הגדרת היעדים נגזרת ממשנה אידיאולוגית ברורה וצלולה שמספקת תשובות ופתרונות לכל מצב שנגזר מכך, אך כאמור, בשל הכפייתיות יש בה גם יסודות של חד ממדיות וקיבוע - ללא דרגות בינים אפורות. ניכרים שאיפה לכוח, חתירה לשליטה ודומיננטיות, תוך רצון לרתום אותם לצורך השלטת העקרונות והמדיניות. יש כאן רודנות, שחצנות, קידוש גם של אמצעים קצוניים, איום ופגיעה במתנגדים ומפריעים. המחויבות היחידה היא הנאמנות לדרך והציות, אנשים נמדדים על פי תרומתם, נחיצותם ויעילותם, ולהיפך. מדת הענין והמחויבות למי ששרתו אותו מסתיימת ברגע שפג תג השימוש שלהם. במדה שהם מועילים הוא יקדמם במהירות, במדה שיסור חינם הנפילה מה 'רום' ל 'אשפתות' גם כן יכולה להיות מהירה. האיש משליט את תפיסתו, רצונותיו ופתרונותיו על הסובבים אותו, בבחינת הכוון הנכון שיש לנוע בו. הוא מתעלם מדעה שונה, נטול סובלנות ומגלה חשד כלפי הדוגלים בקו מחשבתי ופתרונות שונים. השגת המטרה מצדיקה כל מחיר. לצורך חיזוק ושימור העליונות הוא נדרש תמידית לחדד את נחיתות האחרים, לנצחם ולהשפילם. רגשי עליונות נדחסים לתוך אידיאולוגיה גזענית ומשנה מדיניות. השאיפה להנהיג לא נועדה לרומם את כבודו אלא להגשים את תפיסתו. הנאמנות והתמיכה הבלתי מסויגים בדרכו ומדיניותו היא תנאי מהותי ומי שלא תומך ברעיון נתפס כבעייתי, בוגד, לא נאמן, מורחק ממוקדי השפעה. האיש משחק לפי כללי המשחק, החוקים והרצונות שהוא קובע, שהופכים, במדה שהוא מתבסס בעמדה של כוח לחוקים המחייבים לגבי המדינה וכל פרט בה. מתחת לפני השטח ניתן לזהות מניעים יצריים עזים, שיש בהם רוע, שנאה, סאדיסם ויצר להרוס, אך אלה מוכחשים ללא נכונות להודות שהוא שואב סיפוק מאמצעים ברוטליים וגרימת הסבל, אלא שמדובר באקט שהכרחי לבצעו. ניכרות יכולות של הגשמה תכליתית, יכולת הכרעה, דחף ולחץ לקבוע עובדות בשטח וכבר 'להזיז כוחות' ו 'לתקוע יתדות' - בלי להחשב בגורמים. הוא מתהלך ומשדר תחושה של דחיפות, לחץ של זמן, הכרח לבצע מיידי בלו"ז בהול. הוא מעריך יעילות ומודד רק לפי 'מבחן התוצאה', אוהב פתרונות חלקים ונקיים ורותח מזעם לנוכח דשדוש במקום, דברים שנתקעים זמן ממושך מדי בלי לפתור בעיה מעכבת בדרכו. רגשי העליונות לפעמים מתבטאים בתחושה מגלומנית שהוא מחובר טוב יותר לשטח מכל 'המומחים לדבר' - ביחד. הוא תובעני, מלחיץ, נוטה להתפרצויות, תוקף ולא משלים עם הצעדים האנמיים שנינקטים. תובע יותר אקטיביזם. מגביר אמצעים, קצב ומיליטנטיות לנוכח 'הפרעות' ועיכובים ודוגל בפתרונות מוחלטים ומיידיים. לוחמני וחותר להכרעה מהירה. מי שלא משתווה ומספק את הסחורה ניתקל ב 'פתיל קצר', קוצר רוח להסברים והלך רוח זועם. ניכר הקושי שלו לעכל כשלון ותבוסה בסבוב הנוכחי, עד כדי התעקשות על גודלו, כוחו ויכולתו להפוך מחדש את הקערה על פיה - בראיה לא ריאלית. נדמה לו, וחבל"ז לתקן אותו, שתוספת אמצעים וכוח ולחץ מצידו תביא להכרעה. הקושי המנטלי להכיר בהיחלשות ואי יכולת לעמוד ברף יעדים קצוני מוביל לאיחור בנקיטת הצעדים המתחייבים מהיחלשות מעמדו, מצבו וכוחו בנקודת זמן קריטית. בעתות לחץ הוא מאבד שקול דעת ומתחיל לירות לכל הכונים, לחפש בנרות אשמים ו 'עורף ראשים' גם של מי ששרתו אותו עד היום. ניתן לזהות יכולת להשתמש בתקשורת, לעטוף משנה מדינית/אידיאולוגית במסרים ערבים יותר לאוזן, מתעתעים ויוצרים שאננות, משכנעים תמימים למיניהם לספק לו את המטריה הלגטימית. מעין כשרון להיכנס לחייץ ולנצל לטובתו חילוקי דעות כדי לפעול בשטת 'הפרד ומשול'. עד כאן. יתכן שבהמשך ישלח הפירוט הנ"ל מגובה במרכיבי הכתב.

תודה שייקה.

הצצתי לרגע בחתימתו של האדון, זו נדחסת לה לקצה הימני התחתון של הדף ( בעברית זה בכוון הנגדי ) עד כדי כורח לרדת שכן הוא לא תיכנן כראוי ולא הותיר מקום לחתימה, ונאלץ לגלוש. אי לכך חתימה זו נכתבת במגמת ירידה ויתכן שאלמלא היא היתה בסוף טקסט היא לא היתה יורדת ככה. בכל אופן, הדחיסה משקפת את התגברות הלחצים והדחפים הפורצים ללא ווסת ושליטה, בכוון של הגשמה דחופה, הרפתקנות וסיכון מדוד. העובדה שזו התוצאה מורה שכנראה מקצת הדברים שהיו צריכים להילקח מראש, בשלב התכנון, לא נלקחו ונשקלו היטב, מחמת אלמנט אימפולסיבי. זה עלול היה לסבכו בהחלטות ומעשים לא אחראיים וזהירים ולטרוף את הקלפים בפריצה והשתלטות סוערים ומוגזמים יותר ממה שניתן לעכל. מעניין אם גם במקומות אחרים, ללא אילוץ של טקסט, יצאו לו חתימות משתפלות כאלה. ומה בכלל יכולה להיות המשמעות של שורות כתב ישרות, אולי קצת מדרגות לעומת חתימה בירידה תלולה ? כאמור, ראשית יש לבדוק אם באמת חתימות רגילות שלו הן בירידה. דבר אחד בטוח, אם יקראו אדולף יש להניח שאסובב ( היום ) את הראש.

ארז, אולי תמצא גם את אווה ?

מעניין אם היתה לה אישיות משלה או שהיא היתה חדורת אמונה שהדרך לשרת את האומה עוברת חוצה את מיטתו וסדיניו של הפיהרר. מעניין מה היא היתה צועקת כאשר היא היתה מגיעה לאן שצריך להגיע: "הייל היטלר" או "יש אלוהים"

DY1119

New member
הי אודי

אודי - אחד הדברים שמאוד חשובים לי בשנים האחרונות הוא להרחיק מהחיים שלי כל מוקד של רשע ואנרגיות שליליות, ככל שהדבר בידי. אני מתמודדת בעבודה שלי עם המון סבל של אנשים (עושה כמעט רק יעוצים אישיים, והרבה גרפולוגים מעבירים אלי את המקרים הקשים יותר). זה לוקח המון כוחות. לכן אני במודע לא נוגעת בשעות הפנאי שלי בכתבים של רוצחים, עברייני מין, נאצים וכו'. היום כבר ניתחתי - לצורך מאמר שאני כותבת -כתב של איזה כומר מבוסטון שהתעלל מינית במאה וחמישים קורבנות ובסוף נרצח בכלא. ממש אין לי כוח להתמודד עם היטלר עכשיו... מספיק צרות הוא כבר עשה לנו... בשמחות, דפנה

אני מקווה שלא התכוונת באנרגיות

שליליות אלי, כי לא היה כאן דבר כזה. היות שהתייחסת לנושא של היטלר חשבתי שאולי יהיה לך איזה רעיון שלא עלה כאן לגבי הירידה בחתימה, אבל שום דבר לא מעבר לזה. אני לא לוחץ על איש לנתח כתבי יד ולא מוטרד מכך. סביר בעיני שכל אחד משתתף ותורם בדרכו, ותרומתך חשובה. רק חשבתי שמטעמי נמוס, היות שפניתי אליך אישית היה צריך להשיב דבר מה, וזהו.

DY1119

New member
חלילה

שהרי אם הייתי קולטת ממך אנרגיות שליליות לא הייתי פה.... מהצורר בלבד! הרעיון לבלות איתו לבד ממש לא נראה לי. ואם כבר שאלת ביחס לאנרגיות בפורום -לא שאני מתלהבת מכל המתנסחים פה, שאולי כדאי להזכיר להם משפט ששווה לתלות מול המחשב: "העיקר לא לגרום נזק!" בהתחלת הדרך תמיד יש נטיה לראות את הדברים בהקצנה וללומדים יש נטיה "לחפש" את הכותב. זה שלב שבו עלולים להזיק ביותר, בעיקר בהיקף דיווח קצר כמו בפורום, שבו התכונה השלילית מוצאת מהקשרה ומהפרופורציה שלה, ללא איזון וניחומים. צריך לזכור שאנחנו פה כדי להבין ולעזור ולא כדי לשפוט, דפנה

למעלה