לכבוד יום השואה

kraveh

New member
לכבוד יום השואה

להלן חתימות של היטלר מתקופות שונות. שימו לב לשינויים בהתאם לתאריכים. מאד מענין לראות את בטחונו הגבוה בזמן תחילת המלחמה ועלייתו ואת פקפוקו העצמי עם הנטייה להרס עצמי ככל שהשנים עוברות והוא נוחל תבוסות צבאיות ואישיות. אשמח לשמוע דעתכם.

sserez

New member
רשמים

מלבד החתימה שהולכת ונהיית פחות ופחות ברורה ויותר קטנה לקראת סוף חייו, שמתי לב לדבר מעניין הטמון ב-H במילה השניה של חתימתו. ב-1923 החתימה יחסית ברורה וה-H די מאוזנת עם שאר האותיות בגודל ובהירותה. עם השנים ה-H הולכת וגדלה כאשר המשך המילה הולכת וקטנה עד לחוסר בהירות וגודל כך שה-H תופסת את מרבית גודל המילה היטלר. לעומת זאת, בשתי החתימות התחתונות, החתימה קטנה וה-H מורידה גובה וגודלה מאוזן יותר עם שאר האותיות.

kraveh

New member
הדגשת השם הפרטי

כשמישהו (לא תמיד, אך בהכללה די בטוחה) מדגיש כך חלק מהשם הפרטי שלו בחתימה הכוללת גם שם משפחה, זו אינדקציה (שזקוקה גם לעוד תימוכין) לכך שהכותב רוצה להגיע להכרה, כבוד ויקר בזכות עצמו, בזכות מעשיו שלו וללא קשר לשיוך החברתי משפחתי מעמדי שלו. כך ניתן לראות כאן דחף למימוש שאיפותיו הפרטיות בהחלט ולאו דווקא שיוך אידיאולוגי ורעיוני לגזע העליון..

sserez

New member
היי קרן,

אולי אני טועה, אבל אני חושב שהיטלר זהו שם המשפחה ואדולף זהו שמו הפרטי.

shamon51

New member
בהחלט ../images/Emo70.gif היטלר שם משפחה

אני לא מצליח לקרוא את השם הפרטי אדולף אבל נראה לי שהערכתו העצמית מתבטאת במיקום של האות F בסוף המילה למטה. דרך אגב קראתי ספר 700 עמוד על ילדותו עד שעלה לשלטון ב 1933. מה שמפתיע זה שהוא היה "כלומניק" אמיתי שלא עשה כלום וחי על חשבון אחרים עד שהלך לצבא הגרמני ואחר כך התגלה כנואם/מסית מוכשר וגויס על ידי בעלי הון למלחמה בקומניסטים הבעיה שבשלב מסוים הוא יצא משליטה והרבה מאוד אנשים שילמו את המחיר הנורא. מענין שכל גרפןלוג מתחיל שמסתכל בחתימה יכול לראות שהוא היה זקוק לאישפוז כבר בראשית הדרך שמעון

shamon51

New member
מה שנקרא נטיות אובדניות

החתימה שוקעת חזק למטה בסיום

אז היתה או לא היתה פדיחה ?

הפדיחה היחידה שאני רואה כאן זו הישענות יתר על התיאוריה שמציגה את משמעויות הדגשת השם הפרטי, שם המשפחה וכד', בעוד שבפועל ובשטח יתכנו וריאציות נוספות והגמשת העקרון. כך למשל יש לי חבר טוב, ששמו הפרטי כמעט ולא זכור לי היות שמאז שאני ועוד אנשים מכירים אותו הוא נקרא בשם המשפחה + שינוי קל. נניח, שמו אריה ושם משפחתו מישקין, וכולם קוראים לו "מישון" ניקח את אדולף מיודעינו ונניח שמרגע שעמד על דעתו והפך מוכר כולם בלי יוצא מן הכלל קראו לו היטלר. "היטלר הגיע תורך" "היטלר המנה שהזמנת מוכנה" וכד', ומבחינתו ומבחינת אחרים זהו שמו. פורמלית זהו שם משפחתו אך מכל ההיבטים האחרים זהו שמו הפרטי, המוכר, המפורסם, ולכן כל התופעות שקרן ציינה כן יכולים להתקיים כאן. אז היתה פדיחה ? בוודאי שהיתה, להסיק מכך שהיתה פדיחה זו פדיחה בפני עצמה.

לא מצליח לשלוח מסר, אני במחשב זר

בכל מקרה ולשאלתך, התשובה היא כן. נהנה ? רק מהעוגת גבינה שאכלתי כרגע.

קרן, מהיכן לקוחות החתימות?

מישון הקדיש ספר שלם בשם "ההסטוריה של נפוליאון לפי כתב ידו", למחקר דומה, שעקב אחרי התמורות בחתימותיו ובכתב ידו בהתאם להצלחות ולכשלונות בחייו הדרמטיים כל כך (וללא ספק עם הרבה מקבילות להיטלר). אגב, הוא לא היה הראשון, וגרפולוג אינטואיטיבי גרמני בשם אדולף הנזה טיפל בכך לפניו.

kraveh

New member
כן יש לי גם דף מקביל כזה של נפוליאו

והאמת היא שאני ממש לא זוכרת מהיכן צדתי את החתימות של היטלר. בטח איפשהו משיטוטי באינטרנט. איך מתקדם המחקר על מישון יקירנו?

הי קרן

נדמה לי שרצוי לגשת לנושא בצורה שונה: אין טעם לזהות סימני דכאון, הרס עצמי ופקפוקים עצמיים בשלב בעייתי מבחינתו, עם התקדמות תבוסותיו, התרחקות מטרותיו והסגירה עליו. השאלה החשובה והמעניינת היא האם אנחנו, כמנתחי כתב יד, מסוגלים לזהות את קיומם של אלמנטים כגון אלה כבר בשלב המוקדם, כאשר האיש בשיא הצלחתו ותהילתו ואין שום רמז וביטוי מוקדם להתפתחויות כגון אלה. אז כך, האם ניתן לדעתכם לראות בחתימותיו, בשיא הצלחתו, רמזים לכך שבעתות של כשלון ונפילה יעברו עליו בעוצה ניכרת תהליכי הרס עצמי למשל? ולהסיק מכך לגבי יכולתו להעריך מצבים ולשפוט בהגיון בנסיבות כאלה ?

zoharor1

New member
בולטת בחתימות ההפנמה של הסמל

הסוסטיקה - צלב קרס שחוזר בחתימות שזה סימן ייחודי שהוא הציג וגיבש וזה חדר לחתימה רואים?

כלומר, ההזדהות עם עקרונות וסמלי

המהפכה היא מוחלטת ? זה כבר הפך לחלק אינטגראלי מעולמו ? לזה כוונתך ?

zoharor1

New member
כן יש משהו בשמוש בסמלים כמיצג

של רעיון כאשר הסמל חודר במובלע אל החתימה זה שיא ההשזדהות במקרה שלו זה ממש טוווטאלי לצערנו עם דבר שייצג משהו רע ביותר

למעלה