לכבוד יום השואה

חופש הביטוי גורם

להרבה תחושות צורמות. הזכות להתבטא צריכה להיות שמורה לכל אחד. אני מעדיפה לראות אותם צועדים באור יום מלא, לראות ולזהות את פניהם - מאשר לאסור עליהם את ההתבטאות ולהתקל בהם, ממורמרים , מתוסכלים ועצבניים בסמטה אפלה בלילה. אני מעדיפה לראות אותם באור יום בלב העיר, להיות יכולה להביע את תחושותי כלפיהם כשמסביבם טבעת של שוטרים. אני מעדיפה שדעת הקהל תהיה מושפעת מצפיה בהם מבטאים את הרוע והטמטום שלהם בצורה מרוכזת ומבוקרת בלב העיר, ולא יהיה מושפע מסיפורי מסכנות של אלה שלא נותנים להם להתבטא... זה לא נעים לשמוע ולראות אותם בקבוצה גדולה. עוד פחות נעים להתקל בהם בקבוצות קטנות....

ronnl

New member
אני את האמת חושב

שיותר מ60 שנה אחרי אנשים לא למדו את הלקח וכאן הבעיה .... אז לתת להם זכות להתבטא?עם כל זה שאני חושב שחופש הביטוי הוא עניין חשוב זה נותן סוג של לגיטימציה לדעות שלהם וכאן הבעיה שלי ובטח אם יתנו להם את הלגיטימציה ללכת בעיר כשסביבם טבעת שוטרים

מצד שני - אי אפשר

לאסור את חופש הביטוי על אחד ולהתיר אותו לאחר. זאת היא בדיוק הדרך ליצירת מחתרות וארגוני טרור. ואני, אישית, מעדיפה לתת להם לדבר, לצעוק, ולהגיד מה שהם רוצים - כי כל זמן שהם ניתנים לזיהוי - הם לא יעיזו לעשות כלום. אני חושבת שלפני ששוללים ממישהו את חופש הביטוי, כדאי לדמיין מה היינו אנחנו מוכנים לעשות אם חופש הביטוי היה נשלל מאיתנו, ולאיזה קיצונויות היינו מוכנים להגיע כדי להחזיר לנו את אותו החופש. ואתה יכול לשנן לעצמך את החתימה שלך - זה גם יכול להקל...

spier99

New member
הם מסיתים לרצח וגזענות

צריכים לנהוג איתם ביד קשה ולא רק בגרמניה אלה בכל העולם

מלפפiן

New member
גם אני לא נתקלתי בגילויים אנטישמים,

לעומת ההולנדי שלי ש"לרוע מזלו" נולד למשפחה לא יהודיה, וזכה לביקורת על כך בישראל, או לשאלה מתי הוא מתכוון להתגייר (רק לחשוב על השאלה המטפושת הזאת כאן, כאילו שמישהו היה מעיז בכלל לחשוב לשאול אותי מתי אני מתכוונת להתנצר), לא נראה לי שיש פה למישהו בעיה עם העובדה שאני יהודיה או ישראלית, לא שמעתי, לא ראיתי אף פעם בעיות עם יהודים פה (חוץ מהטענה שיהודים זה עם קמצן, אבל זה לא ממש אנטישמי, וחוצמזה ההולנדים יותר קמצנים), יש פה יותר שינאה למהגרים מוסלמים, בכל מקרה, בטוח שיש פה פחות שינאה מאשר בישראל. אבל נראה לי שההבדל העיקרי בין ישראל להולנד לגבי "שינאת השונה" היא בדרך שזה מתבטא, הישראלים הם יותר ישירים, ויגידו לך בפרצוף מה הם חושבים עליך, ההולנדים בקטע הזה לעולם לא יגידו לך בפרצוף מה הם חושבים עליך.

למעלה