לכבוד חג ההודיה

shellyland

New member
לכבוד חג ההודיה

אני בטוחה שדיברנו על זה כבר פעם אבל אני לא מצליחה למצוא את השירשור. למה תרנגול הודו בעברית נקרא הודו ובלעז Turky?

גרי רשף

New member
אפשר להתחיל מחדש

כמו בקישור בתגובה שמעלי- באמת נראה ש"אינדיאן" פורש על ידי המתרגם כהודי במקום כאינדיאני. אני יכול לחשוב על מספר דוגמות נוספות של שיוכים לאומיים שגויים: קפה טורקי- הקפה הגיע לאירופה מהערבים שהיו חלק מהאימפריה העותומנית. הטורקים עצמם שותים תה ולא קפה. אולי פעם נערוך שירשור שימפה במדוייק באילו חלקים של העולם שותים תה ובאילו קפה. בלינצ'עס הונגריים- לפני כעשר שנים הייתי בהונגריה וחיפשתי שם בלינצ'עס כפי שהיכרתי משתי מסעדות תל-אביביות. לאכזבתי התברר שאין להם מושג על מה אני מדבר. כנראה שמדובר במאכל מזרח אירופאי שהיה מקובל בקרב יהודי הונגריה ונעלם משם יחד איתם. צוענים- מקורים כנראה בהודו, אבל היו שסברו שמוצאם במצרים ומכאן השם Gypsies או צוענים (צוען = ע"ש עיר במצרים וגם בגלל הדמיון לציגאן הגרמני). החווה הסינית- חווה לנסיונות חקלאיים שהמצרים הקימו ממזרח לתעלה לפני מלחמת ששת הימים ושנמצא בה ציוד רב מיפן עם כיתוב ביפנית. אוכל סיני- ידוע שכל ילד סיני מקבל לארוחת הצהריים מגשית אלומיניום עם אגרול שמנוני & סירופ אדום, סלט צנוניות מתקתק (מתוק, לא שעון בן-חיל), אורז ועוף מוקפץ עם אננס; ולא שוכח להשאיר תשר לשליח.

nutmeg

New member
לבנטינים!

ככה היתה אומרת לך הסבתא ההונגריה שלי. בהונגרית אומרים פלצ'ינטה לא בלינצ'עס. ולא, הם לא ויתרו על המאכל הזה - הוא עדיין מאוד חביב עליהם. הם לא ידעו על מה אתה מדבר כי דיברת פולנית!

גרי רשף

New member
יללה לך הביתה טומי שלום ותודה!

יש בתפוז פורום תרבות הונגריה, ולפיכך ניגשתי לשם לברר, והמסקנות המלומדות יוגשו לכם חמות עם סירופ שוקולד ובמילוי גבינה. שמחתי לגלות שלמנהל הפורום קוראים טומי, מה שמגדיל את הסיכוי שנזכה גם לקטטה וירטואלית הגונה כאשר אהבנו ("אני לא הפרעתי לך, אתה אל תפריע לי").

nutmeg

New member
לא רוצה להגיד

"אמרתי לך"... אבל אני לא יכולה להתאפק!! אמרתי לך! עכשיו תצטרך לנסוע להונגריה שוב כדי לטעום פלצ'ינטה מהי...

ולגלות שפלצ'ינטה הונגרית אסלית

הרבה יותר טובה!!!!!!!1 טעמתי בלינצ'עס גם במסעדות - מחוויר לעומת הפלצ'ינטה של הורי (אבי מוסיף בירה לעיסה ומילוי מלוח, אימי מעדיפה מילוי מבוסס שוקולד צימוקים ורום)

nutmeg

New member
גרי -

יש מתכון אחד שלמדתי מסבתא שכשאני רוצה מאוד לשמח את אבא שלי אני מכינה. שמו 'ראקוט פלצ'ינטה' - שם במקום לגלגל אחד אחד, עורמים לערימה כשהמילוי מתחלף בשכבות: פרג (כמובן), אגוזים-קינמון, גבינה-צימוקים, ריבת שזיפים או משמש... וחוזר חלילה. מעל לפלצ'ינטה האחרונה מורחים שמנת חמוצה ואופים בתנור מעט לחיזוק האישיות. המהדרין אוכלים כך כשכל הטעמים משתלבים, אלו שלא הונגרים אסליים אוכלים שכבה שכבה. מעדן אמיתי בכל דרך אכילה... בפגישת פורום הבאה, נראה.

גרי רשף

New member
מה בפגישה הבאה?

אני כבר בדרכי לפתח תקווה, מצוייד בהרבה מצב רוח טוב!

nutmeg

New member
לא מאיימים על הונגרים

בפלצ'ינטה... אפילו אם היא לא מגולגלת

צועני

טעם נוסף לשם "צוענים" בעברית (המתלכד ומתוסף לטעמים שהזכרת) הוא, שהשורש צע"ן משמעו לנדוד.

וראוי לציין

שהעם הצועני הוא היחידי שאני מכיר ששותף לעם היהודי בהיותו נרדף כמעט בכל מקום אליו הוא הגיע. את היהודים האשימו בשחיטת תינוקות נוצריים לשם אפיית מצות, בדיוק בתקופות בהן האשימו את הצוענים בחטיפת תינוקות נוצריים כדי לאמן אותם להיות להטוטנים, וגם היו כתבים נוצריים שתיארו בפרטי פרטים פורנוגרפיים את השיטות שהיו נוקטים הצוענים כדי להגמיש את עצמותיהם של הילדים הללו. למותר לציים שצוענים רבים נטבחו בפוגרומים על רקע עלילות דם אלה (שוב דז'ה וו). בהמשך הדרך נפגשו יהודים וצוענים ביחד בכניסה לאושויץ
. מעט מאוד... מעט מדי מוזכר כאן בנוגע לאותו עם ואותו גורל.

למעלה