לכבוד השנה החדשה:

לכבוד השנה החדשה:

לשיר עם מנגינת "הו הסלע האדום" הצפע האדום: מעבר להרים ולמדבר, אדם על אחותו רוצה לנקום, נטול מורא,ותככן אכזר והוא נקרא הצפע האדום. הו, הצפע האדום - האדום. שלש מאות יצאו לדרך עם שקיעה, לתפניות במלחמה-וגם צדק לגרום, חלום ישן, על האחות הנאווה, רכבו הם עם הצפע האדום. הו, הצפע האדום - האדום. ראשון פגש גמד, מרים פניו, מביט הוא בדגלים שבמרום, אך המראה אשר ראו עיניו - היה מראה הצפע האדום הו, הצפע האדום - האדום. בחתונה, חנו בין שושנים, אמר אחד, כמו מוכה חלום: רואה אני - פניו הלבנים. ענו רעיו: זורם לו האדום. הו, זרם לו האדום - האדום. גמד נאשם על ישועה חלם והם נושאים צדק מוות אל התם ולפתע - כמו קפא בהם דמם - עמד מולם הצפע האדום. הו, הצפע האדום - האדום. הקרב הייה אכזר אבל קצר. גנח ההר מדם - קשה לנשום. "רצחת?" שאל אוברין את הפר: "רצחתי" -אמר,מחץ ,הלם ואז ידום. הו, הצפע האדום - האדום. מעבר להרים ולמדבר, הגשים משאלת לב על דם חייו בנקום, בנקום בכלב,באריה בכל אדם אכזר, והוא נקרא: הצפע האדום. הו, הצפע האדום - האדום

shachar333

New member
אני לא מבין הרבה בשירה

אבל אהבתי
ממתי מכנים את קלאגן "הפר"? והערה- אם הנסיך אוברין הפסיד בסופו של יום את הקרב, איך הוא הגשים את משאלת לבו ונקם בקלגאן? אני חושב שהנקמה שלה הוא ציפה היתה לנצח ולהרוג אותו.

ההר-שגיעת הדפסה

יש לי תיאוריה על אוברין שאני מכניס למאמר חלק ממנה הוא כזה: אוברין הוא אדם אכזרי ורצה נקמה אכזרית.עכשיו מה יותר אכזרי? שיערפו לך את הראש במכה נקיה אחת או שתתפתל מכאבי תופת במשך שבועות עד שתמות?

nathaliemoon

New member
אני מצטערת אבל רק עכשיו

קראתי את השיר ובעודי קוראת זמזמתי לי את המנגינה בשקט למילים החדשות ואולי זאת השעה אבל קרעת אותי מצחוק (סליחה על הצרפתית). קאלט!

כריכרכה

New member
אם נוציא את הקסם מהמשוואה

אז סר גרגור היה צריך למות מדקירת החנית ששיעה איבירים וכלי דם פנימיים, בלי שום קשר לרעל. הטיעון שלך היה יכול לעמוד אם אוברין היה רק מנסה לשרוט את ההר בקצה חניתו או לדקרו קלות, אבל הוא לא.

הלדין

New member
טוב.

גרגור הוא אחד מהאנשים הגדולים והחזקים ביותר בשבעת הממלכות. אוברין אינו אפילו שקול לעומתו בקרב. וחוץ מזה, אוברין הזהיר את טיריון לא לגעת בחנית שעמד להשתמש בה בדו קרב ובמיוחד לא בחוד החנית. האם אין הוכחה טובה מזו כי אוברין משח את חוד החנית ברעל?

כריכרכה

New member
עדיין איני מבין כיצד הגודל שלו

יכול להציל אותו משטף דם תוך בטני. לרגע לא אמרתי שאין רעל על החנית אבל עובדה היא שאוברין לא עשה בו שימוש טקטי והתנהג כאילו יש בידיו חנית רגילה. כמובן, אפשר להכנס למחוזות הקסם והאל-טבעי ולהציע שאולי מדובר ב"רעל מציל חיים" שאיכשהו הציל את סר גרגור מהפציעה הקטלנית אך גזר עליו מיתה בייסורים, ולכן אמרתי מראש שבניתוח שלי אני מתעלם מאמצעים קסומים.

הלדין

New member
טוב.

לאוברין היו כמה מטרות במשפט בקרב שנערך שם. להרוג את ההר הייתה רק אחת מהן. הוא היה צריך לסחוט ממנו גם הודאה. מעבר לכך, אוברין יותר חלש ממנו. על מנת להחדיר חנית ולפצוע את ההר במידה רצינית, היה על אוברין להיות חזק כמעט כמו ההר. חוץ מזה, ההר לא בדיוק הופקר למות אחרי המשפט בקרב. הוא נלקח לטיפול בידי עלוקותיו האוהבות של המלומד העליון פייסל. גם בימינו משתמשים בעלוקות כדי לסגור פצעים. הוא גסס מהרעל בקצה חניתו של אוברין.

אני לא יודע אם עדיין משתמשים בזה

אבל אני חושב שאתה מבלבל בין עלוקות לזחלים ורימות. עלוקות מוצצות דם, והשתמשו בהם בימי הביניים ובתקופות אחרות לניקוז דם משום שהייתה תיאוריה (מוטעה, כמובן, אבל מאוד פופולרית) שדם "מתיישן ומתקלקל" בתוך הגוף ועל כן הוצאתו טובה לבריאות. זחלים (maggots) שמים על פצע פתוח כדי שינקו את הזיהום ויאפשרו סגירה בריאה של הפצע. לשים עלוקות על אדם שכבר סובל מאובדן דם זה לא נבון, בלשון המעטה.

טוב

גרגור נפצע בפעם הראשונה בבית השחי-פצע עמוק שהאט אותו אבל לא מתוארת כל השפעה של רעל על מהלך הקרב. מכאן ניתן להסיק שהרעל לא פגע בהר באודו נלחם,אז למה לשים רעל מלכתחילה?

הלדין

New member
יש סוגים שונים של רעלים.

ב-"רוזן ממונטה כריסטו", הרוזן מספר לתומו על רעלים שלקח להם חודש להרוג את הקורבן שלהם (ולא משום שהם לא היו יעילים). גם לוקח לרעל זמן לעבוד ובמיוחד כשמדובר באדם גדול כזה.

ממש לא מסכים

משום מה לא נראה לי שאוברין השתתף בקרב הזה רק כדי למות בעצמו ורק לפצוע את ההר. המטרה של אוברים היתה להרוג את ההר, והרעל נמשח על חוד החנית כדי לוודא שההר ימות אם אוברין לא יצליח להרוג אותו אלא רק לפצוע.

אם נצא מנקודת הנחה כזאת

למה שאוברין לא ישתמש ברעל מהיר יותר שיתן לו יתרון בקרב? לא שיש לו בעיה מוסרית עם זה. למה שיבחר להשתמש ברעל איטי שלא ישפיע על הקרב,אם הוא יכול להשיג יתרון למה לוותר אליו?

nedisrael

New member
אני מסכים עם KOD

המטרה המיידית של אוברין הייתה לנצח בקרב, הרעל היה שם למקרה שאוברין יפסיד. אוברין רצה להיות בטוח שההר ימות בכל מקרה. עכשיו, אם אוברין מנצח וההר מת, אחלה. אם אוברין מפסיד, הוא מעדיף שההר יסבול קשות לפני שהוא יצטרף אליו ב"גן העדן". בנוסף, מי אמר שהרעל לא היה אמור לתת לאוברין יתרון בקרב? אולי הוא אפילו נתן לאוברין יתרון. יש סיכוי שהרעל פשוט לא השפיע על גרגור כמו שאוברין צפה, בין אם בגלל הגודל שלו או בגלל סתם חסינות טבעית.

לפי קיבורן (ספוילרים מהתקצירים)

הרעל הייה דמעות ליס (אם אני לא טועה)-רעל קטלני שמפיקה טיפה ממנו להרוג מייד אדם. אם כך מדוע ההר לא מת מיד?-קיבורן טוען שפעולת הרעל עוכבה ע"י קסם מיוחד. עכשיו אם הרעל הייה כלכך חזק ועוכב מלכתחילה זה רק מחזק את טענתי. אוברין אולי גאוותן וסנוב אבל לא טיפש שיתן ליתרון התקטי של רעל לחמוק ממנו.

כריכרכה

New member
אבל אוברין אינו איש כבוד והשימוש

שלו ברעלים ידוע, אז נשאלת השאלה מדוע לא השתמש ברעל קטלני והסתכן מול אביר כמעט בלתי מנוצח? וכאן אני מסכים עם הלדין שהוא רצה לחלץ הודאה, אולי הוא אפילו קיווה להרשיע את טייוין בפני כולם.

Demonisk Angel

New member
משום שהוא נלחם קרב בשם האלים,

אם הוא היה משתמש ברעל בולט, שהיה משפיע עוד בשעת הקרב, היו מפנים את זה נגדו. אם הוא רק היה שורט אותו, וכעבור כמה זמן ההר היה מתמוטט מהשריטה הפשוטה, היו מיד מאשימים אותו בשימוש ברעל. במקרה הזה גם טיריון אוכל אותה, וגם אוברין, אפילו אם הוא משיג את נקמתו. חוצמזה- בהרבה מובנים המצב שנוצר עכשיו היה מספק את אוברין הרבה יותר ממוות פשוט וקצר של ההר. ההר גוסס, לא ניתן להוציאו להורג לעיני כולם, וכל דורן רועשת על מותו של הצפע האדום. אם גרגור ימות מפצעיו, או ימשיך ויגסוס ולא יהיה ניתן להוציא אותו להורג בצורה שתשביע את נקמת הדם של דורן, הסיכויים שדורן תכריז מלחמה ותמליך את מירסלה גבוהים. והרי ברור מקריאה בספר שהצפע האדום לא מחזיק טינה רק כלפי גרגור, הוא גם מחזיק טינה נגד בית לאניסטר, משום שטייווין בגאוותו סירב להשיא את סרסיי ואת ג'יים לאוברין ולאליה. או בקיצור- נראה לי שאם היו שואלים אותו, הוא היה אומר שזה היה מוות טוב.

למעלה