לכבוד הקיץ שהגיע...

LadyTitania

New member
לכבוד הקיץ שהגיע...

לא כתבתי שיר, אבל עדיין כדאי להמשיך לקרוא.
אם שמתם (ואם לא) שאלתי אם יש לכם רעיונות לפעילות בקיץ, כדי שהזמן יהיה מנוצל לטובה ולא סתם מבוזבז. ישבתי וחשבתי, יש לנו כאן כ40 אנשים מכל הארץ, אפשר לעשות כל כך הרבה
אז הנה כמה רעיונות להתנדבויות וחסד...
קודם כל מאתר בנ"ע (איך לא): שבועות עבודה ערכיים ברחבי הארץ - *שיפוץ בתי קשישים ועבודה קהילתית בכל הארץ. *עבודה חקלאית בישובים בגוש קטיף, בבקעת הירדן, בשומרון ובהר חברון. *הדרכת קייטנות בשכונות מצוקה ובקרב נוער עולה. חודשים תמוז-אב מתארגנים ופונים לקומונרית,רכזי חבריא ב' במחוזות ומתאמים את הפעילויות לפי רצונכם. השתתפות סמלית - 50 ש"ח ניתן להרשם במשרדי "באמונה ננצח" : 02-6448222
סתם עוד רעיונות... איסוף בקבוקים קטנים ופחיות - ולתרום את הכסף של הפקדונות. לעזור בבתי תמחוי וכדומה, חלוקת ואריזת מזון. התנדבויות בבתי חולים, בבתי אבות - לא פעם אחת לבוא וללכת אלא ברציפות. באתר של בנ"ע תחת "מעורבות חברתית" יש כ"כ הרבה רעיונות והנחיות למי לפנות. מי שמעוניין במידע באזור ירושלים אני מכירה די הרבה ומוכנה לעזור.
אז קחו יוזמה - ותעשו
בהצלחה

eviv

New member
אבל למה?

לא הבנתי למה להתנדב עולה 50 שקל? לכו לבית תחוי כמעט בכל עיר יש כזה לא צריך לשלם כסף בשביל זה לכו למרכז הקהילתי הקרוב או למחלקת הרווחה בעיר ותבקשו מהם אנשים שאתם יכולים לעזור להם כמו לצבוע בתים- שוב לא צריך כסף... תרומה היא בחינם אתה לא נותן כסף ואתה לא מקבל כסף... שנה שעברה עשיתי עם עוד כמה חברים קייטנה בהרצליה בשכונת יוספטל היה מדהים וחוץ מהכסף של הנסיעות כ20 ש"ח לא שילמתי כלום ואני חייב לציין שהיה דיי מדהים

mayakol

New member
אל תעלב, כי אני שואל ברצינות-

קייטנה בהרצליה? כאילו מה, לאנשים שם אין כסף אז עושים קייטנת התנדבות?

eviv

New member
סליחה טעיתי

מדובר על שכונת עוני בכפר סבא שהיא דיי פרפירייה שם ויש שם בעית עוני אז עשינו קייטנה לפסח.

LadyTitania

New member
אז ככה

ה50 שקלים הם עבור הוצאות. אני לא יודעת פרטים, אבל אני מתארת לעצמי שמישהו צריך לשלם על האוטובוסים, על השהיה (אל תשכח שמדובר בשבוע שלם), אוכל וכו. שבוע שלם - זה יוצא פחות מעשרה שקלים ליום... נראה לי סביר ביותר.

eviv

New member
גם התורה אמרת משהו דומה למה שאמרתי

היא אומרת משהו בסיגנון קודם עזור למישהו שקרוב אליך ואחר כך למישהו שיותר רחוק ממך. קודם עזור למשפחתך אחר כך עזור לאנשים אחרים. באותה משמעות קודם עיזרו לאנשים בתוך היישוב/עיר/התנחלות שלכם אחרי זה פירצו את גבולות העיר עזרה בתוך העיר יותר קלה ולכן תיהיה יותר תגרום לכם יותר קלות ובארותה תרומה...

LadyTitania

New member
נכון מאוד

אבל אפשר לעשות גם את זה וגם את זה. וגם מי שגר במקום רחוק יותר הוא עדיין חלק "מהמשפחה המורחבת". במשך השנה יותר קל לעזור במקום קל"ב. עכשיו בחופש אפשר ל"פרוץ את גבולות העיר" כמו שאמרת.

eviv

New member
אבל שוב

במקום אחרים יש עוד אנשים במקום שליד ההבית שלכם אפשר להתנדב יותר... במקום רחוק חות אז את מבינה את העיקרון שאני הולך אחריו?

נכון,אבל,

יש גם את העניין החוויתי. הרי לתרום משמעו לתת מעצמך,אבל אתה מקבל המון בנתינה שלך, לא תמיד רוצים לתת באיזור שבו אנחנו גרים, לפעמים אנשים רוצים לחרוג מהסביבה המוכרת-שאולי גם מגבילה, ואולי יש בה סטיגמות על אנשים- ולתת במקום שלא מכירים אותם. חוצמזה, שהחוויה הריגשית בללכת למקום אחר ולהעניק לי אישית מרוממת את הרוח יותר מאשר שאני אתרום במעגל האישי שלי-ואז זה ייהפך לשיגרה. יש ויש, ולכן לכל אדם יש אופציה לתרום כפי רצונו ויכולתו

תאודורה

New member
מקומות התנדבות...?../images/Emo179.gif../images/Emo178.gif

שלום לכולם!!! רק רציתי לשאול אם מישהו יודע על מקום/מישהו שצריך עזרה ב:חקלאות(קטיף,אסיף,בציר,לגזום וכד'), בניה, שיפוץ, וכד'(הבנתם את הרעיון, נכון?
) [=מן שבוע עבודה שכזה, בלי הדגש על השבוע...] לקבוצה (15-20 איש) בגילאי 15-18. יש מישו??? אודה לכל מי שיענה לי ואם אפשר עם פרטים... תודה רבה :) , תאודורה וחבריה. (*נכון זה נשמע כמו תוכנית טלוויזיה? חחח)

למעלה