לכבוד הדרבי

zlr86

New member
עצוב לראות את המשחיתי קברים וזורקי רימונים

מנצחים
, בטח הם יחגגו בלשיר שירי נאצה לבחירתם ו , הפועל תל אביב ובית"ר ירושלים הם כל מה שמכוער בכדורגל הישראלי .

zlr86

New member
קודם כל ידידי היקר

אל תתחיל לריב איתי על שטויות . אתה רוצה להתווכח איתי? בבקשה , אבל כל מיני הלצות כלפי ועוד בגלל שהעלבתי קבוצת כדורגל (בהסתמך על פשעים אמיתיים של אנשים שמזוהים עם המועדון הזה) זה פשוט עלוב בניגוד לחברים אחרים בפורום הזה , אני האחרון שיבזבז את זמנו בעלבונות אישיים , אז תחסוך את זה ממני. .

הכדורגל הישראלי הוא מה שמכוער בכדורגל הישראלי

עצוב לשמוע את השטות הזו שרשמת. הייתי במשחקים גם של מכבי, חיפה.. ועוד.. הייתי במשחקים של הפועל, של בית"ר... לא ראיתי הבדל גדול בין האוהדים. פה ראיתי חבורת מטומטמים שעושה שם רע לשאר האוהדים, וגם בשאר הקבוצות. אם יש משהו שאני שונאת זה את הגישה המתנשאת הזו, כאילו שכולם בסדר.. רק אוהדי בית"ר זבל.. או במקרה הזה גם אוהדי הפועל. אז יש לי חדשת בשבילך.. אתה טועה.אצל כולם אותו דרעק, אותה האלימות. ואני אוהדת בית"ר.

zlr86

New member
יש קבוצות שמשאירות את האלימות במגרשים

אוהדי הפועל ת"א בעברם , באמת היו אוהדים בעלי תרבות , אך בעשור האחרון לא פעם ולא פעמיים קוראים על פעילות קיצונית ואלימה שלהם נגד אחרים מחוץ למגרשים ובכך הם השתוו מבחינתי לבית"ר . אני לא קראתי ולו פעם אחת על מקרים כמו השחתת קברים (הפועל תל אביב) או איומים על שחקנים (בית"ר ירושלים) בקבוצות אחרות , אולי אפשר להוסיף גם את מכבי ת"א לרשימת הזבל (אם מישהו ראה אילנה דיין בעבודת התחקיר שלה על נימני). כמובן שכל הכדורגל הישראלי הוא פח אשפה , תת רמה , אך שלושת ה"גדולות" הללו לוקחות את כל הקופה כשזה קשור לאלימות ופוליטיזציה של הספורט. ועצוב מאוד שאוהדי הפועל שבעברם הרחוק באמת היו אוהדים לתפארת , לא שונים מאלו שהם כל הזמן קוראים להם ברברים (בית"ר) כיום.

zlr86

New member
כמובן שגם במגרשים האלימות דוחה

אך כוונתי שיש אוהדים ש"עלו" רמה

יש הרבה דברים שלא מפרסמים

לא כל דבר אלים שקורה במגרש יפרסמו בעיתונות, מה גם שהעיתונות זה הדבר האחרון שצריך לשאוב ממנו מידע אמין.

להזכיר לך את משחק האליפות של חיפה

שבו אוהד נמחץ למוות בגלל האוהדים? נו באמת, די עם החשבונות האלו "מי יותר אלים" כולם, באותה המידה! זה כ"כ שנות ה90 וזה מתחיל לעצבן.

פנומן 72

New member
הוא נמחץ לא מאקט של אלימות

אף אחד לא שם אותו מתחת לרגליים וקפץ עליו. זה היה אקט בבוני של לפרוץ למגרש כדי לקחת גרב מסריחה משחקן. זה היה טמטום טהור, לא אלימות.

פנומן 72

New member
לא.

אלימות מתקשר אצלי עם כוונת זדון - ולא היתה פה כוונת זדון לפגוע באיש.

zlr86

New member
אגב אני לא מבין למה לאהוד קבוצה בכלל?

לאהוד את הנבחרת מילא , מייצגת את המדינה המדינה שלך... אבל קבוצה? מה לאוהד ולקבוצה , הוא שותף במניות? הוא מאמן ? הוא עוזר מאמן? הוא שחקן , מי הוא בכלל? אני אוהד שחקנים , מזה מועדונים ?! הם עוברים ממועדון אחד לשני , אולי הקבוצה היחידה שאני יכול להגיד באמת "מגניב אם תיקח אליפות" היא קרית שמונה , כי אני אוהב לראות אנדרדוג מנצח (הרי הם עלו מהליגה השניה).

zlr86

New member
כן כל פעם שמישהו רואה איתי משחק הוא צוחק עלי

אני בא , מתיישב ואומר "אתה תחליט , מי אני רוצה שתנצח ?"

../images/Emo6.gif

מענין מה היית עושה אצלנו בבית...:) אני אוהדת חיפה, וגם החבר, אחי ואבא שלי אוהדים ת"א. (נו, ברור שלא הפועל
)

והנה הסיבה למה לא כותבים הודעה

מהמחשבים באוניברסיטה.. (למה אנשים לא יכולים להתנתק כמו בני אדם..?)

פנומן 72

New member
אתה צודק

זה קשור לסוציולוגיה. אנשים רוצים להיות קשורים למשהו, להיות חלק ממשהו, להזדהות עם משהו, זה צורך פנימי - כמעט מחויב במציאות. אם תשאל מישהו למה הוא אוהד מכבי ת"א ולא הפועל ת"א הוא לא יידע לתת לך תשובה הגיונית, אבל יהיה מוכן לפרק את הפרצוף למי שאוהד את מי שהוא לא. למה ? הזדהות. ואם תשאל אותו מה הוא אוהד בקבוצה הוא לא יידע לענות כי מה זה קבוצה ? סמל. חולצה. הרי שחקנים עוברים ברגע מאחד לשני. אז למה ? הזדהות. לומדים את זה בסוציולוגיה. פרק מעניין דווקא.

zlr86

New member
בדרך כלל הם לא יגידו את זה אבל..

ברוב המקרים ,לפי מה שאני מבין אותו אדם התחיל לאהוד את הקבוצה כאשר היא הייתה בעונה מוצלחת וזה מסביר את כמויות האוהדים האדירות של הפועל תל אביב לעומת זו של מכבי . אני זוכר היטב בשנות ה90 , עשור ממש לא מוצלח של האדומים , לא ייתכן שהיית רואה אצטדיון בדרבי יותר אדום מצהוב . כמו כן, בזמנו מכבי חיפה הייתה קבוצה איכותית אבל לא היו לה כמויות אוהדים כמו כיום , אחרי שהם עשו איזה 6 אליפויות בעשור האחרון. בכדורסל למשל , מכבי ת"א בלתי מנוצחת כבר עשרות שנים מלבד סטיות תקן שהיו כמו בשנה הקודמת , הכי קל לאהוד אותה ואכן יש לה את קהל האוהדים הכי גדול בכדורסל , אני שואל את עצמי אגב אם אי פעם היא לא הייתה בין 2 המובילות

אצלי זה דווקא

מאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד זה היה בית"ר במשפחה.. אבי ירושלמי, ויש לי משפחה שלמה שם, כך שאיכשהו גדלתי על זה.

למעלה