לכאורה בוז'י וביבי עשו דיל; ביבי יבחר בבוז'י כנשיא, ובוז'י הנשיא יחון את ביבי בכל מחיר לכשיגיש בקשת חנינה

evglev1

Well-known member
מנהל
אבל יש סיבה, הוגש על ידה תצהיר שקרי לבית המשפט
היא טוענת שהיא לא ידעה שקיבלה תצהיר שקרי. והטיעון "לא ידעתי" הפך לשכיח בקווי הגנה של נאשמים ובמקרה של הזמר אייל גולן זה גם הביא לזיכוי מוחלט. וגם ראש הממשלה מאמין שקו ההגנה שלא ידע על הבקשות החריגות של שרה ויאיר מאלוביץ' יתקבל ויביא לזיכוי.

evglev1

Well-known member
מנהל
שניהם לא במעצר עד לבירור הענין באופן יסודי
הסברים ?
ממתי אמירה של אדם אחד מספיקה כדי להכניס בן לבית סוהר? ובפרשת בראון חברון לא ביבי ולא דרעי לא נכנסו לכלא עד לבירור ודרעי המשיך להיות חופשי עד להרשעה במשפט.

ממתי אמירה של אדם אחד מספיקה כדי להכניס בן לבית סוהר? ובפרשת בראון חברון לא ביבי ולא דרעי לא נכנסו לכלא עד לבירור ודרעי המשיך להיות חופשי עד להרשעה במשפט.
אם נלמד לקח מהפרשה ההיא זה שהחשודים צריכים להיות במעצר בתנאים מגבילים עד לסיום הבירור

Harrington

Well-known member
מנהל

לכאורה בוז'י וביבי עשו דיל; ביבי יבחר בבוז'י כנשיא, ובוז'י הנשיא יחון את ביבי בכל מחיר לכשיגיש בקשת חנינה​

האמנם זה ה"לכאורה" שיוצא מהפרסומים? אם אני מבין נכון, תקן אותי אם אני טועה, הדבר היחיד שפורסם זה שיש איזו חוות דעת (משפטית אני מניח) שהרצוג ביקש/קיבל בטרם הבחירות לנשיאות, שמדברת על האפשרות להעניק חנינה לנתניהו בתמורה לפרישתו מהעולם הפוליטי. הא ותו לא. שום אזכור שקושר את נתניהו בדרך כלשהי לחווה"ד הזאת, שום דבר שמצביע על כך שיש כאן איזשהו דיל בין שני האישים.

למעשה, הכרת המטריה רומזת שלא היה כאן שום דיל, שכן נתניהו דבק בעמדתו שאינו מוכן לשום עסקה שתכלול את פרישתו מהפוליטיקה. כך שברגע שהפרסומים קשרו בין הענקת החנינה לפרישה כזאת, ממילא נהיר שנתניהו לא קשור לעניין כלל.

evglev1

Well-known member
מנהל
האמנם זה ה"לכאורה" שיוצא מהפרסומים? אם אני מבין נכון, תקן אותי אם אני טועה, הדבר היחיד שפורסם זה שיש איזו חוות דעת (משפטית אני מניח) שהרצוג ביקש/קיבל בטרם הבחירות לנשיאות, שמדברת על האפשרות להעניק חנינה לנתניהו בתמורה לפרישתו מהעולם הפוליטי. הא ותו לא. שום אזכור שקושר את נתניהו בדרך כלשהי לחווה"ד הזאת, שום דבר שמצביע על כך שיש כאן איזשהו דיל בין שני האישים.

למעשה, הכרת המטריה רומזת שלא היה כאן שום דיל, שכן נתניהו דבק בעמדתו שאינו מוכן לשום עסקה שתכלול את פרישתו מהפוליטיקה. כך שברגע שהפרסומים קשרו בין הענקת החנינה לפרישה כזאת, ממילא נהיר שנתניהו לא קשור לעניין כלל.
לא מוכיח שום דבר משפטית, אבל זה מסריח גם שלראשונה מאז שהליכוד קיים לא היה מועמד מהליכוד לנשיאות ורוב הח"כים של הליכוד לא הצביעו למרים פרץ שקרובה יותר לעמדות המחנה הלאומי. זאת הפעם השנייה בהיסטוריה של הליכוד שהליכוד תמך במועמד מהשמאל כשבפעם הראשונה במרוץ משולש כשאף אחד לא השיג 61 המתמודדים האחרים החליטו לפרוש והליכוד היה צריך רק להצביע אם הוא מקבל את המועמד היחיד כנשיא או לא, כך שזאת הפעם הראשונה שבסיבוב הראשון של ההצבעה לנשיאות הליכוד הצביע בעד מועמד מהשמאל. אני אישית קונה את ההסבר של עמית סגל שלדעת ביבי אם בכלל שקל חנינה קודם, שהלחץ לא לתת חנינה יהיה יותר חזק על נשיא או נשיאה מהימין מאשר על נשיא או נשיאה מהשמאל. אבל סירחון רב אכן יש בהצבעה של רוב חברי הכנסת של הליכוד בעד הרצוג.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מוכיח שום דבר משפטית
גם לא מוכיח שום דבר ציבורית. בכל אופן לא מבחינת נתניהו כמפורט מעלה.
אבל זה מסריח...
לעולם אפשר למצוא בכל דבר ועניין תימוכין לתיאוריית קונספירציה כזאת או אחרת, אם רק מחפשים מספיק עמוק. אולם זה כמובן לא הופך את התיאוריה לנכונה :). בתכל'ס כאמור מעלה, לא הוצגה (ואני חוזר ומזמין את כל היכולים לתקן אותי אם אני טועה) כל ראיה שקושרת את ראש הממשלה לחווה"ד שהרצוג כביכול קיבל. לא זו אף זו, כאמור מעלה בתגובתי הקודמת, הקשר הזה אפילו לא הגיוני שיתקיים בנסיבות המתוארות (שהרי נתניהו מסרב להצעה בסגנון זה לאורך כל הדרך ורק מתוך כך הלך בכלל על המשפט הזה). אז המתעקשים כאמור, ימצאו קשר שיתמוך מהיקב ומהגורן. אבל תכל'ס, זולת בליל ארוך מילים אין כאן מאומה.

Zadig

Well-known member
זה לא שכנופיית רמאים השתלטה על כל חלקה טובה במדינה, זה ככה פוליטיקאים

למעלה