לך תוכיח

אטיוד5

Active member
לך תוכיח

זוכרים את הבנאים הערבים ששיכנתי אצלי בבית? אז אחרי שהם בנו את הממ"ד, הם השתכנו בו ובאים אלי רק למקלחת בסוף היום. אתמול בשעה 9-10 בלילה, ממש באמצע הטניס, אני מקבל טלפון בהול מהבנאי. תבוא, תבוא, יש פה מג"ב ובלגן. נסעתי, ומה אני רואה? חצי שכונה יצאה מהבתים, ניידת משטרת מג"ב ניצבת מול המיגרש, שלשה מג"בניקים בגיל 60 שזיהיתי מיד בתור מתנדבים מהמושב, שני פועלים מבוהלים מעט. השלישי נמלט אל תוך הממ"ד. מ(גב) - יש אצלך פועלים ערבים. א(טיוד5) - כן. מ - אתה מכיר אותם? א - כן. מ - מאיפה הם? א - ממע'ר ומסכנין. מ - מניין לך? א - הם אמרו לי. מ - לאחד מהם אין תעודת זהות. א - אוי. מ - אולי הוא שב"ח? א - לא, הוא מסכנין. מ - מניין לך? א - הוא אמר לי. מ - ואולי הוא שיקר? הם מחליפים תעודות זהות. א - אולי. מ - אז אתה לא יודע בודאות. א - אני גם לא יודע בודאות שקוראים לך שמשון. לא בדקתי את תעודת הזהות שלך. וגם אם הייתי בודק, אולי היא מזויפת? את המשפט האחרון לא באמת אמרתי.

פחדן...

חבל שלא אמרת אותו.

אטיוד5

Active member
../images/Emo13.gif

זה ענין של street smarts. אין לי מספיק. חוצמזה, זאת לא התשובה הכי חכמה במעמד הזה. על "התחצפות" מהסוג הזה היו מביאים את הפועל השלישי אחר כבוד לתא המעצר בעיר הפלך. אתמול, אחרי התנחנחות והתחנחנות הענין נגמר בשלום. היום אביו פיקסס אלי את הת.ז שלו, והעברתי את המילה שלי לשמשון, וכולם מבסוטים. שמשון וחבורת החסמבאים שלו כיסו את ישבנם, אני זכיתי ביום עבודה של הפועל, והפועל זכה בשכרו.

למעלה