לך לישון כבר!!!

לך לישון כבר!!!

מהרגע שאני חוזרת מהעבודה המרתון מתחיל אני רוצה לסדר תום רוצה לשחק, איך אפשר לשכנע אותו לעזוב את המשחקים שלו ולהכניס אותו למקלחת? ניסית הכל...משחקים,פיתויים,תחרויות...מה עוד נשאר????כל יום יש אתגר חדש אני עייפה עוד לפני שזה מתחיל ומה אח"כ... עד שהצלחתי לשכנע אותו להתקלח (כמובן שיש ימים שהולכים לישון קצת מסריחים...) עכשיו מגיע הרגע להוציא אותו מהאמבטיה, סוגייה לא פחות קשה...נכון שהוא מתחיל להראות סימני עייפות אבל הוא לא נשבר בקלות רץ לי בכל הבית מתחבא מתחת למיטה שלנו רק להיות איתנו עוד קצת...מבינה אותו אבל איך אני אשכיב אותו לישון כל יום, ניסיתי לקבוע זמנים, סיפור לפני שינה אבל כנראה זה לא מספיק...מה עושים איתם? רק כשהוא יישן אחרי מהומה בבית ומאבק של כמה שעות, כמעט כל יום, אני נרגעת ואז כבר ממש אין לי זמן לעצמי...בוא נגיד שיערות הכרמל והרגליים שלי באותו המצב...

מיכלי MP3

New member
היי גלית

נשמע לי שאת צריכה להרגע כשאת חוזרת מהעבודה ולא במובן המעליב, אלא, באמת לקחת טיים-אאוט. נגיד חצי שעה אחרי שאת חוזרת, אין מרתון - יש זמן לרוגע, סתם לרבוץ יחד לנשנש משהו או סתם להתחבק ולעצום עיניים. ומידי פעם להביא בייביסיטר שתשמור עליו שעה-שעה וחצי, ובזמן הזה תוכלי לסדר ולנקות בנחת או להקדיש זמן לעצמך(וליערות
)
. חשוב מאוד ועוזר- להודיע לו תמיד לפני שמשנים פעילות, למשל: -"תום חמוד, בעוד 10 דקות מסדרים את הצעצועים והולכים להתקלח" ולהזכיר לו אחרי 5 דקות שוב, זה מכין אותו נפשית ועוזר לו להיפרד ממה שהוא עושה באותו זמן. ואם הוא הופך את הזמן של ללכת למקלחת למשחק אז, או שהפוך-על-הפוך את תיקחי את זה לקטע של משחק -"תום אני באה לתפוס אותך הולכים למקלחתתתת!!!" או שאם כבר אין כוח
אז לעשות את זה קצר ולעניין - להכין הכל מראש (בגדים-מגבת-מיטה) ואחרי האוכל להרים אותו ישר אל המקלחת ולעשות הכל בזריזות ולישון.

gallish

New member
רק מההודעה שלך נרגעתי ../images/Emo13.gif

מסכימה עם כל מילה, שיהיה בהצלחה ועדכני אותנו בבקשה...

אילתית 2

New member
מצטרפת למיכלי

אין מה להוסיף כתבה בדיוק הכל (ובאמת לא ציינת בן כמה הוא ובאיזה שעה את מגיעה מהעבודה...)

ו... אם הילד ישן עדיין שנ"צ

אולי זה סימן שאת יכולה לוותר על התנומה הזו לטובת כניסה מוקדמת יותר למיטה ולשינה ארוכה וטובה יותר ללילה.
כמו כן לא סיפרת איך הוא מתעורר בבוקר
אחרי כל המסע הזה בערב ? האם קשה לו לקום ?

פשושקית

New member
יכולה לאמר לך מניסיון שאחרי שאני מגיעה הביתה

מיום עבודה אני קודם כל שוכבת לי על הספה לשעה, מדליקה טלויזיה לפשוש ואנחנו רואים ביחד- הוא נרגע ונהנה ואני יכולה לנוח מעט... אח"כ, אני קמה כמו חדשה ויש לי כוח לעיסוקים אחרים בבית- כביסות, בישולים וכאלה... וכמובן הפשוש כבר יודע שמיד אחרי ארוחת הערב הולכים למקלחת. סדר יום קבוע- גם בגילאים הללו מפחית את הרוגז והעצבים שהקטנטנים האלה מביעים כשמודיעים על מקלחת. אצלינו ההליכה למקלחת נעשית תוך כדי תחרות ריצה בינו לבין אבא שלו והוא כ"כ עסוק בלנצח שכך ההליכה למקלחת הופכת למשחק מהנה ומהיר... בכל מקרה, לדעתי עניין המשחק הוא רעיון מצוין!!!! כמו כן שעת מקלחת הוא משחק בפני עצמו- משפריצים, משתוללים ועושים כיף בקצף....גם זה יכול להיות פתרון מצוין להנות במקלחת ולא להפוך אותה לסיוט.... בהצלחה

לא רוצים לישון, רוצים להשתגע...

היי, נכון שכחתי לציין שתום בן 4, ונכון יש ימים שאני לוקחת חצי שעה שעה של פסק זמן ולא לעשות כלום, אבל אני מרגישה שתום חש את החוסר של ההורים שלו והוא מנצל את כל האפשרויות להיות איתנו, אפשר להבין שילד שמבלה עם ההורים שלו 3-4 שעות ביום ירצה להשאר ער כמה שיותר בשביל להיות איתנו. יש שיגרה אצלנו בבית כמו אצל כולם כך אני מאמינה ויש סדר לפעולות השיגרתיות הללו, הקושי זה לשכנע אותו לעבור מפעולה אחת לאחרת כשאנחנו כבר שם אז יש משחק והכל כיף, אני מנסה לחשוב איך אפשר לשכנע את תום בלי להגיע למצב של עצבים ובכי. בכלל הרגע של השינה הוא סיפור מהפטרה ואני מנסה לחשוב על דרכים יצירתיים להוביל אותו למיטה, להלביש לו פיג'מה, לספר סיפור...אשמח לרעיונות היצירתיים שלכן... שלכן גלית.

אני דווקא הייתי הולכת לכיוון אחר...

אם הוא בן 4 אני מאמינה שהוא כבר לא ישן בצהריים, ואם ככה אז אולי הוא פשוט צריך להוציא עוד קצת אנרגיה בשעות האלו- ואולי הוא פשוט לא עייף. יודעת מחברה שיש לה ילדה בת 5 + שהיו בעיות דומות מאוד לאלו שתיארת והיא פטרה את הבעיות האלו בכך שהיא דחתה את כל פעילות שיגרת הערב: ארוחת ערב, אמבטיה, סיפור וכדומה לעוד שעה קדימה. ובשעה הזו היא הולכת עם הילדה לגן משחקים, הילדה פורקת את כל האנרגיות שלה (ויש לה המון) ואז שגרת הערב הרבה הרבה יותר קלה וזורמת.אמנם קר עכשיו אבל אולי אפשר לקחת אותו לפעילות כמו גימבורי, הפעלות במתנסים וכו - גם כיף לו וגם לך...

מסכמה עם מיכלי וגם

אצלנו יש שיטה שעובדת מעולה לאחרונה. (אני לא יודעת בן כמה תום אבל בן בן שנתיים וחודש וזה עובד מעולה...) אנחנו פשוט עושים הכל הפוך. ברגע שאני אומרת אמבטיה והוא לא רוצה אני אומרת: לא! אני לא מרשה ללכת לאמבטיה! רק אמא עושה אמבטיה! (כמובן הכל בחצי חיוך), אבל הוא קולט את המשחק ומיד אומר: אבל אני רוצה אמבטיה!!! לפעמים אם אני ממשיכה במשחק קצת יותר מידי בטעות הוא עלול להיות על סף בכי ואומר אבל אמא אני רוצה אמבטיהההה!!! :) אבל אני משתדלת להפסיק ברגע שהוא מסכים ומנסיון זה לוקח 3 שניות! בהצלחה! (אגב, אצלנו זה עובד עם הכל, אוכל, אמבטיה,שינה, להתלבש...)

עדינה35

New member
עצה קצת אחרת...

אני נורא מבינה את הקשיים עליהןם את מספרת - את (וכולנו) רצה ומתחלקת למיליון גורמים: אמא, אשה, עקרת בית וכמובן - גם אשה עובדת (מחוץ לבית...). את רוצה זמן לעצמך - האמת, גם אני.... אבל אני מבינה גם את תום - הוא רוצה זמן של אמא (ואבא) נטו. הוא רוצה שיקדישו לו זמן ותשומת לב, שישחקו איתו, שיתחבקו איתו, ישירו איתו ופשוט פשוט יהיו באופן מלא איתו. אני מציעה שתחליטי על פרק זמן (שעה-חצי שעה-שעתיים-כמה זמן שיש לך) שבו את משקיעה נטו בתום. הרגילי אותו ואת עצמך לכך שמדי יום, מייד כשאת מגיעה מהעבודה, את מבלה איתו X זמן, רצוי בדרך שנעימה לשניכם. לאחר מכן - יש זמן מוגדר בו את עושה סידורים של הבית, ותום - משחק לידך או הולך איתך (אפשר גם לשיר ביחד תוך כדי או "לשתף" אותו בקיפול כביסה, הורדת מצעים ושאר הפעולות שבהן אפשר לשתף ילד בגילו). בנוסף, יש טקס קבוע שמבשר על סוף היום (אצלנו למשל זה ארוחת ערב, מקלחת, בקבוק, מיטה) והוא מתקיים פחות או יותר בשעה קבועה. אני ממליצה שתנצלו גם את זמן הארוחה כזמן של משהו כייפי שעושים ביחד (זה כייף לאכול, לא?!) אני מאמינה שכך הוא יילך לישון מוקדם יותר ובכייף , את תהיי מותשת קצת פחות - ואולי, אולי יתפנה לך גם קצת זמן לעצמך... זה

למעלה