לך אל הכיוון-כסל

thediraction

New member
לך אל הכיוון-כסל

הכסליזם נוצר במאה ה-19 על ידי בישוף גרמני (פרדריך ווישנהאוזן) שהחליט לוותר על נכסיו ולהתבודד בסביבות אגמים עקב לבטיו על הכנסייה הנוצרית. פרדריך ביקר את הכוח שמנצלים אנשי-דת על –ידי חוקי הדת. פרדריך היה נוצרי הדוק בעברו אך החליט להפליג לדרום אמריקה שם התבקע בשבט הדיאבלרוס. בשבט הדיאבלרוס ניסה למצוא תשובות לחיפושיו אחרי דת צודקת ולא משעבדת את מאמינה. בשבט הדיאבלרוס הייתה קיימת אמונה באל שלא היו לו חוקים מוגדרים למאמיניו. פרדריך הגיע לשבט עם רצון עז לחקור את תפיסת עולמם המיוחדת, והתעניין בשורשי אמונה זו. אחרי חיפושים מעמיקים ושיחות עם זקני השבט התחיל פרדריך להישאב לתוך הדת המסתורית הזאת. אחד מזקני השבט סיפר לו שאחד משורשי האמונה של השבט מתבסס על האגדה. האגדה מספרת שאחד מאנשי השבט הראשונים בילה באחד האגמים שאיזור כשהתגלה אליו אדם שחור ואימתני בעל זקן. אותו איש נתקף פחד. הוא סיפר שהיה באדם השחור משהו שאינו יכול להסביר. האדם השחור נעלם בין רגע. ברגע שבו נעלם האדם השחור, ראה האיש שיש דף מעופף ברוח לכיוונו. על הדף הוא סיפר שהיה כתוב " לך אל הכיוון-כסל" הכסליזם היא אחת הדתות היותר מעניינות שיש. להתעניינות יש להגיב פה עם דרך התקשרות מסויימת. על מנת שנוכל לגלות לכם עולם שלם. אנחנו כבר נסחפנו... נ.ב-לך אל הכיוון-כסל.

אתה המנהיג?

נשמע מוזאאר.אם יש דת שההיתי מקבל זה בודהיזם. זה דת שמעמידה את האדם ואת העוצמות האישיות שלו במרכז.

אתה לא זקוק לדת

אבל אתה יכול להשתמש ברעיון של הדת כדי להיות אדם יותר מאושר/מוסרי. עיין ערך דתות מהמזרח הרחוק וכתות שונות.

uri80

New member
ומי אומר שצריך דת כדי להיות יותר

מאושר או יותר מוסרי? ועוד יותר- למה שאלך בכלל לחפש כתות למיניהן או דתות במקומות אחרים? מה רע במצבי הנוכחי?

עם עכשיו לא רע

לא אומר שיכול להיות יותר טוב. אני אישית לא רואה שום בעייה בכת זו או אחרת כול עוד אני מודע שזה אמת אלא רק סוג של משל.

הסבר קצר

דת לא חייבת להאמין באל אחד. הדתות הגדולות שלא מאמינות באל אחד אלא במשהו שונה. זה ההינדים 900 מליון איש. והבודהיזם 500 מליון איש. ההינדים למשל טוענים שאלוהים זה הכוח שנמצא בלב כול אחד ואחד. והבודהיזם נוסד כבר לפני הספירה על ידי נסיך שחיפש למנוע את הסבל ולהגיע לאושר.

נ.ב הסבר קצר

אני לא חושב שיש באמת כח מסתורי שהמדע עדיין לא גילה. לדוגמא במקום לשנן לילד שלך להיות יותר מוסרי אפשר לומר לו תנסה לדמיין שאתה מנתב את אנרגית הצ´י שלך למקומות חיובים זה יעבוד עליו הרבה יותר מאשר עם תטחן לו בראש להיות טוב מוסרי וכו. הסיבה המרכזית שהדת עדיין קימת זה שהאדם נמשך למשהו מסתורי ולא ידוע. ולא בגלל איזה אמת שיש בה. לכן גם רוב האנשים לא יורדים לשורש הדת.מקווה שהבנת אותי.

למעלה