לי קשה לכם זה קלללל

טרללית

New member
לי קשה לכם זה קלללל

אני צריכה להגיש תוכנית למרות איני יודעת כיצד לכתוב אותה בפסקל או בc (עדיף פסקל) עלי לקלוט מספר בינארי המכיל עד 8 ספרות ולהציגו בערכו הדצימאלי. נכון פשוט? אז תהיו חמודים ותכתבו לי את התוכנית פשוט אין לי שמץ של מושג איך לעשות זאת. תודדדדה

תמר,

New member
יש איזו שהיא תמורה?

כי אם נכתוב לך את התוכנית אף אחד לא ירוויח, לא את ולא אנחנו. אז למה שנעשה את זה? לדעתי את צריכה לבקש עזרה ספציפית בהמרת מספרים מייצוג בינארי לייצוג עשרוני. לדוגמה: כל סיפרה בינארית היא כפולה של 2 בחזקת המיקום שלה (ומתחילים לספור מ-0). המספר 1 בבינארית זה 1 כפול 2 בחזקת 0 בייצוג עשרוני המספר 10 זה 0 כפול 2 בחזקת 0 + 1 כפול 2 בחזקת 1 המספר 101 זה 1 כפול 2 בחזקת 0 + 0 כפול 2 בחזקת 1 + 1 כפול 2 בחזקת 2 וכו´
1 binari = 1 * 2^0 10 binari = 0 * 2^0 + 1 * 2^1 101 binari = 1 * 2^0 + 0 * 2^1 + 1 * 2^2​
אני יכולה לחשוב על כמה וכמה דרכים לבצע את זה. בהצלחה!

ihovav

New member
הערה :

אני לא חושב ששאלות בסגנון "תעזרו לי אני לא יכול לכתוב את זה , תכתבו את זה בשבילי" שוות תגובה (והכוונה היא לתשובה בסגנון שהכותב התכוון אליה) הפורום לא נועד להעתקת עבודות בית - אלא לעזרה רצינית שאלות מהסוג הזה קורצות - וגם אני נפלתי בפח כמה פעמים - אבל בטווח הארוך התשובות שעונים פה ממש לא עוזרות לאותו אדם שכתב אותן - אלא מפריעות לו להבין ולישם את החומר ולדעתי - יפה עשתה תמר שלא ענתה לשאלה בצורה ישירה - אלא נתנה "רמזים" והכוונות אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הנושא

WarLord

New member
אני מסכים

אני אפילו לא טורח לרשום רמזים
אם מישהו רוצה באמת ללמוד אז זה גם יובן מהשאלה שלו ואז למה לא - בשביל זה אנחנו כאן לא? אני לא אהבתי לעשות את שיעורי הבית של עצמי, למה שאני ארצה לעשות שיעורי בית של אחרים?

למעלה